Tuesday, January 11, 2011

NAK MERANCANG RANCANGAN SERIYES.

previously ade cakap pasal pertukaran status diri untuk tahun 2011 nih.planning yang agak serious jugak.'to do list' dah ade.buku untuk tulis catat catit semua perkara yang
'Dos and Donts' pon dah ade.now move on to the next level.shopping barang-barang.first things first.BAJU.
design yang camane?kaler ape? material kain? tailor mane nak gune? ouh hell.keje keje melibatkan ketelitian yang merangkumi aspek feminism nih memang bukan bidang aku.harus lah sebab aku amek tesl bukan andaman ke ape.tapi memang.aku tak reti sangat nak handle mende yang macam nih..kaler ape? purpinkle..!!! tapi kawan aku cakap satu kaler sudah.kalau aku nak cmapurkan dua dua kaler kesukaan aku nih harus la majlis tu nanti jadi macam pesta cahaya diwali..
design? kalau ekot hati aku pakai tshirt dengan seluar jeans je..indie pon indie.ye la sekarang orang suke indie.indie tu trend kot.hehehe..tapi tu kalau ekot hati aku.kalau ekot hati mak aku.mungkin aku dah kene halau keluar umah atas petuduhan menconteng arang hitam ke muka putih suci mak ayah..
material? aku hanya kenal kain cotton dengan silk je.lace? chiffon? aku hanya pandai sebut.-_-''
lepas tu tadi ade kawan aku tanye.tailor mane yang aku nak gune untuk tempah baju tu.nyaris aku tak jawap rizalman dengan sekali lafaz je.sebab tu je yang aku tau dan kenal.tu pon nasib aku tengok astro ria tau.kalau kawan aku jawap nak deco yang macam mane mungkin aku akan jawap eric leong..
and one more thing pasal tailor nih..dah berapa abad pulak aku tak tempah baju.semua beli siap je.lepas tu.hal tempah menempah nih semua serah kat mak aku.tapi tailor mak aku tu mane ade pengalaman cukup nak handle baju pesen macam tu.baju kurung biase je pon tahap terel dia.kalau aku pressure jugak tailor tu tak molek pulak.dah bukan bidang dia..aku takut baju aku jadi gaun je nanti lagi hampeh rasenye..time tu memang wajib aku sarung tshirt dengan jeans je.

hurmm..memang aku seriyes dah buntu dengan plan tukar status nih..susah jugak heh plan mende macam ni..aku ingat senang je la kan.mane tak ingat senang.aku ingat semua mende boleh tempah.boleh beli siap.tau tau je.aku kene tempah baju.kene beli kain.kene carik tailor.kene pikir design.memang sah sah failure.
around this week dah kene pegi beli kain main semua tu.kawan aku tanye ape preparation aku.jawapan aku hanyelah.perlu ke prepare? beli kain je pon.terus kawan aku tanye betul ke aku serious nak buat majlis lantas bertukar status nih.ke aku main main.? sebab? tak de langsung nada serious dan ekpressi muke istiqamah yang aku tunjukkan..yang ade hanya lantunan vokal yang mengakui bahawasanya aku nak tukar status.hishh....memang sounds like syahira..-_-''
so..memandang kan rekod aku dengan kain kain main nih tak berapa nak ade synchronization yang utuh.. .aku kene berguru dengan member-member yang sangat expert bab kain main nih before aku start pegi beli kain kain yang diperlukan..
dan sebelum aku pakai kain sari je nanti time majlis tu lantas berangan menjadi karisma kapoor.
eeeerrrr.. majlis tu bile heh? not this month.dat for sure.but i've already revealed d date previously :)









p/s: one thing for sure ..hal tukar status nih buat aku dengan mr liebchen rase macam baru mule-mule jatuh chenta.haruu haruuu yang happyy happyy..



p/s: apedehal aku rase macam pipi rase panas je bile cakap pasal tukar status nih? ni last aku cakap pasal mende nih aku harap.satu entri ade bape perenggan.kalau setiap perenggan pipi nak rase panas tak boleh jugak kan.


p/s: pray for us.pretty please :)


2 comments:

- GC - said...

nak bertunang or kawin nih????? tahniahhhhhhh....

Days said...

gc: kenduri cukur jmbul je der hehehehehehe.nanti lu ade lapang lu dtg heh...