Friday, December 31, 2010

29DECEMBER ADELAH HARI JADI PALING PENAT UNTUK CATATAN REKOD PERIBADI

ouh yea lepas 3ratus 6puluh 3hari tunggu ..akhirnye tibelah mase untuk aku ucap happy old day dekat diri sendiri.ini la rutin tahunan sebagai seorang bayi pra matang yang lahir hujung tahun memang perlu tabahkan hati kuat kan semangat untuk hitung dan buat kira-kira bila la nak sambut hari kelahiran diri sendiri.dan selepas menunggu lama..for a record dari awal tahun nih lagi dah berkobar nak tunggu hari jadi ..so expectation untuk celebrate birthday tu agak tinggi.nak sambut birthday dengan family.ade kek sebijik pon tak kesah.janji ade mak ayah aunah akil dan eiji dekat sekeliling.but sadly this year.wish not granted la kan due to classes yang melambak dan keje yang banyak.sampai kan pada 29hb at 7.10pm still inside d class dan sedang rase nak demam dan mood seriyes di paras level zero.dinner? birthday bash party? lupekan je la.yang ade hanye perasaan nak balik rumah dan tidur puas-puas.nak makan malam pon jadi takde selera.yang ade dalam otak hanya nak mandi dan tido je.yang lain tak mau.
dan bile akhirnye kelas yang seem like 4ever tu habes.terus nak balik umah mandi dan tidur.tapi at 8.30pm still ade another class.so dengan pasrah hanya boleh balik rumah dan mandi lepas tu rushing pegi class balik.hanya ade setengah jam je untuk mandi dan bersiap.demm..lepas mandi dan bersiap.terus bergerak pegi class.tanpa menjeling dekat bantal dan katil pon.sebab bimbang kalau duduk je atas katil akan terus lena lantas ponteng kelas.effect bantal dengan katil bukan bleh buat main main.tambah pulak badan dah letih.memang boleh membawa ke tidur yang lena kalau tak pandai nak control.
mase sampai dekat faculty.syu hunny cakap nak pegi fetch miss sinar yang dah tunggu kiteorang sumwhere else around faculty tu untuk pegi class same same.dan carik punye carik miss sinar langsung tak kelihatan.dah la aku penat.kene jalan merata lagi sampai ke hujung building tapi muke kawan yang sorang nih still tak muncul.sampai la syu hunny drag aku masuk satu kelas nih.dari jauh dah nampak macam lilin banyak banyak.tapi otak yang letih tidak cekap untuk teka pasal suprised party so.dengan lurus bendul nye ekot je masuk kelas kosong yang ade lilin banyak-banyak.dan bile bukak pintu terus berkumandang lagu HAPPY BIRTHDAYY TO UUU..dan macam biase.otak yang lesu bile menerima kejutan akan jadi? clueless dan soundless.yeahh hanya mampu senyum .dan dalam bilik gelap yang dah terang tu.ade AUNAH si mastermind dan her bebi tengah sengeh-sengeh sambil nyanyi lagu happy birthday.dan out of sudden pintu toilet yang berdekatan dengan bilik gelap tu bunyik.ok stop it nih bukan cerita seram.dan bile pegi tengok ape yang buat pintu tu bunyi ..MR LIEBCHEN...muncul di sebalik pintu.sambil senyum simpul dan nyanyi lagu besday.reaksi aku? terus pegi ke arah beliau sambil menjerit sedikit.excited mungkin.sebab.sangat tidak percaya diri yang beliau sanggup datang hell malam-malam lepas sehari suntuk keje.dan previously mase dalam kelas.aku text him dan saje mengade tanye.dia tak nak datang hell ke sambut my birthday and die cakap tak dapat datang because banyak keje dekat site.so aku memang dah pasrah lame dah.6years with him aku sangat paham yang kiteorang tak celebrate my birthday on dat particular day.mesti akan lambat sikit due to kesibukkan diri masing-masing.and nih kire first time yang dia muncul menjelma mase my birthday and haruslah aku excited macam tak pernah jumpe mr liebchen selama setahun setengah.padahal hari isnin hari tu baru je beliau hantar aku balik ke hell..drama queen kan? of coz sebab aku kan birthday gurrl =)




cute cuppies.purple+pink=purpinkle? heheh

happy birthday to meeee


mastermind.aunah and bebi.trimas banyak-banyak to both of u
sangat terkejut.hee


my feberet gurls.from left fara ai,syu hunny and sheteet my rummiies.miss sinar yang hanya
wakilkan payung beliau di hujung meja untuk gambar nih heheh
korang memang terel berlakon.impress sungguh.sampai aku jadi lurus bendul
tak paham ape2 pon cess.heehee



mr liebchen still dengan baju keje lagi.muke pon comot.
tapi kene pakse senyum depan camera.mende yang dia tak berapa nak suke buat heee
thanx for coming love.:)







p/s: ahad nih celebrate birthday with mr liebchen only.time nak tuntut birthday present.yuuhuuu

p/s: aku still rase diri mude remaja lagi.age is just a number.kan kan?

p/s: terima kasih daun keladi untuk semua yang wish besday tru FB,phone and email.thnxs sebab sudi ingat birthday budak yang lahir di hujungan tahunan nih


Friday, December 24, 2010

MALU PESEN MACAM NIH MEMANG TAK SYOK

sedang menuju ke arah ayah.nak mintak izin keluar dengan mr liebchen.selain dari mr liebchen sendiri yang akan mintak izin nanti bile sampai depan pintu rumah.aku sebagai anak dara sopan santun ayah,nak jugak pegi slow talk dengan ayah ..yang diri sendiri nih tengah nak pegi keluar tengok wayang dengan buah hati. tak kan nak main keluar je.tak bagus.nak keluar secara sorok-sorok pon tak kene gaya.dah umur 2puluh lebih tahun nak buat perangai budak spm? tak sesuai sungguh.
time nak melangkah ke arah ayah yang tengah duduk rilex-rilex atas sofa cleopatra sambil baca surat khabar edisi hari sabtu.mak dekat meja makan ..tengah bercakap tentang majlis perkahwinan anak sape ntah.dengar cerita buat dekat hotel 5 star.bagus lah.rezeki masing-masing.yang penting orang jemput.. kite mesti datang.nanti majlis kite tak de sape nak datang kalau ignore majlis orang..hah macam tu la lebih kurang isik syarahan dari mak.aku rilex je lagi malas nak amek port tentang issue nikah kawen nih.kalau campur tangan lebih-lebih nanti kene pakse kawen naya je.
sampai depan ayah.terus cakap dalam tonasi suara sederhana...

"AYAH AYONG NAK KAWEN DENGAN MIKE BOLEH TAK? "


okeyh.fungsi otak.yang sedang focus.di kacau oleh topik syarahan pasal majlis kawen.akhirnye nak sebut perkataan KELUAR.terus jadi KAWEN..
aiseyhhh...time tu aku rase macam nak masuk dalam perut mak balik..image anak dara sopan santun tu langsung tak jadi.mane ade anak dara sopan santun mintak nak kawen dekat ayah dia?dem dem demm..



feedback dari mak?
" HAH SEDANG ELOK LA TU.KAWEN KAN AJE AYONG NIH AYAH.DAH TAK SABAR SANGAT NAMPAK NYE TU.."

sambil senyum simpul.cess tak defend aku langsung..!





p/s: aku cerita dekat mr liebchen.die gelak sampai nak terlepas stereng kereta..

p/s: kalau dalam psycholinguistic perangai macam ni di gelar tip of the tounge..

Wednesday, December 22, 2010

BAHU KIRI SAKET TAK BERMAKSUD BANYAK DOSA KAN?

Aku lefthanded.jadi aku lebih banyak gune tangan kiri dari kanan.kalau menulis tu memang sah la gune tangan kiri.kalau gune tangan kanan tulisan aku memang nampak macam cakar kambing.selain menulis,kalau nak buat keje-keje runcit seperti menolak pintu kelas,pegang raket badminton,nak kasik hantaran lintang time main bola tampar,nak sua tangan kat orang,nak sekeh kepala kawan,dan banyak lagi pelakuan runcit-runcitan ..rata-rata gune kan tangan kiri.kecuali makan la.tapi still dalam pengunaan garfu dengan sudu.still terbalik lagi.yang patut berada kat tangan kanan ..ade kat tangan kiri.dan camtulah sebaliknye.tu takpe dah lame redha.memang tak boleh nak ubah sangat...kalau tak boleh membawa kepada effect hilang selera makan.

Dan di sebalik sibuk sibuk yang melanda diri sekarang nih.sempat lagi bahu kiri aku rase saket macam nak tercabut.nak angkat tangan sampai atas kepala pon jadi tak syok.saket dia rase macam kene pukul sampai lebam.tapi itu hanyalah metaphor semata.takde lebam pon kat bahu belah kiri nih.rase macam semua tulang temulang yang berkenaan kat bahu nih dislocate.kalau gerak kasar sikit.mesti berbunyi macam nak runtuh tulang.aku syak nih semua sebab accident mase bulan puasa hari tu.memang bahu kiri aku ade terhentak dekat tepi pintu.memang rase saket mase accident tu.tapi dah x ray ape semua orait je.takde pulak doctor tu cakap

“ tahniah bahu anda patah..”

Tapi mungkin bahu nih saket balik since mr liebchen rentap tangan kiri aku dengan penuh perasaan cemas minggu lepas.ouh yea.aku memang tak terel melintas jalan.sepatutnye aku daftar sekali program road safety yang anak sedare aku join tu bagi paham tentang caradan kaedah yang betul untuk melintas jalan -_-‘’

Minggu lepas mase keluar dengan mr liebchen.sebab dah excited sangat jumpe pintu masuk ke mall.aku terus tarik tangan mr liebchen pegi ke arah pintu masuk tanpa pandang kiri kanan.naseb buah hati itu sangat berwaspada orangnye.dia perasaan ade kereta Honda accord kaler silver tengah speeding dekat belakang aku.lalu dengan penuh perasaan cemas dia terus rentap tangan aku yang dah nak start melintas jalan tapi mata pandang ke arah pintu masuk mall haihhh..lepas tu.err tak payah pikir la.ade jugak sikit adegan muncung itik dan sesi kene ceramah sebab melintas ekot suke hati.

Dan since then.bahu nih saket dan saket lagi.sampai la sekarang nih.jadi tak best.sebab mungkin kene dekat bahu kiri.haihh..dah la keje tengah bertimbun timbunan ..dan saket kat bahu jadi bertambah teruk dan kronik bile terpakse terima hakikat yang mak ayah dan akil pegi holiday and aku kene tinggal dekat malaya nih sebatang kara.hah..part nih memang sedih !




p/s: minggu nih punye sibuk sampai hupdate belog dekat library kot..phew..

Monday, December 20, 2010

SABTU ADELAH HARI PENAT PENAT SEDUNIA

dah lama tak update purpinkle.serba salah sebab telah meng anak tirikan belog kesayangan diri sendiri yang telah di anggap sebagai diary alam maya nih.tapi ape nak buat.semester nih sedikit kejam dari kebiasaan.keje yang melambak buat diri jadi super duper sibuk.kalau ade mase terluang haruslah utamakan tidur yang cukup dan lena seperti bayi baru la terfikir untuk makan dan online.dan bile sebut online.. hanya balik rumah setiap minggu baru boleh online dengan rase puas hati sebab internet di hell memang nak bermusuhan dengan aku secara mutlak.tak boleh langsung nak access wifi ape cerita? cekadak betul.saje nak suruh aku beli YES 4g ke hape? demm sungguh perangai.baru jadi wifi dah demand huh~!
ok berbalik kepada cerita asal.minggu lepas hari sabtu.instead of tidur lena bawah comforter atas tilam empuk dan bangun tepat pada pukul 3 petang aku dan kawan-kawan mengambil iuntuk bakar lemak dengan bangun pagi dan panjat broga hill.yeahh panjat bukit yang asal usul dia dulu adelah sarang komunis.niat di hati nak tengok sun rise.tapi malang.niat dan kelopak mata tak sehati dan sejiwa.lantas.bangun tepat pukul 6 pagi..langsung lari dari plan yang kunun nye nak bangun pukul 5.haihhh..tapi okeyh la tu.dah separuh panjat bukit broga baru lah matahari nak menjelma.tapi tu la.tak rase intimate sangat dengan sang matahari sebab dapat tengok dari kejauhan semata.ok la kan janji dapat tengok.-_-''

kerana malam sebelum panjat broga hill nih hujan turun sangat lebat jadi haruslah track untuk panjat bukit bukau nih licin dan merbahaya.seriyes.dengan kecerunan 90 darjah lebih kurang aku rase ngeri nak teruskan pendakian.okeyh la faktor lemak di badan dan stamina pancit pon jadi alasan jugak untuk nak give up di tengah jalan tapi bile pikir balik yang dah la kene bangun pagi.mandi pagi-pagi gune air sejuk pulak tu..now dah separuh jalan nak patah balik? memang tak berbaloi.jadi dengan berbekalkan kata-kata semangat never give up terus kan jugak pendakian walau pon air sebotol dah di habeskan.berenti berehat kat tepi jalan dah lebih dua kali.janji sampai puncakkkk..
tapi nak turun bukit nih lagi challenging dari mendaki.ntah berapa kali rase nak tergolek kat tengah hutan dara tu dah tapi still kuatkan kaki yang dah start mengigil hebat sebab penat.
akhirnye bile sampai bawah boleh la senyum lebar dan berbangga pada anak cucu di masa hadapan sebab dah dapat naik bukut broga.
lepas meluangkan masa pegi bukit broga.terus terasa macam nak mandi air terjun.jadi teruskan perjalanan ke jeram toi.hebat bukan? air dan darat adelah satu kombinasi yang sempurna.lepas mandi dan menyanyi secara harmony dan melantak secara berkumpulan di jeram toi.barulah balik rumah.mase tu jarum jam baru tuju kat nombor 11.lepas balik berehat mr liebchen ajak keluar.yea..walau pon aku penat sangat.tapi sebab dah lame tak jumpe beliau tu aku terus je bersiap.mr liebchen ajak tengok muvee.aku agree..dan dalam panggung tu.mr liebchen je sorang-sorang makan popcorn gelak gelak tengok muvee.aku? membute tak sedar diri.hhahaha
ternyata hari sabtu minggu lepas boleh di declare kan menjadi hari penat penat sedunia.
broga hill+jeram toi+dating?
no words can describe betapa penatnye badan.letih nye kaki dan tangan.=)







sun rise..cantik jugak kalau layan sun rise macam nih





sangat buat mata hati tenang.tengok pemandangan yang macam nih


welcome to bukit broga.





cantik cantik cantik kan ?





say hye to sheteet..! background gambar nih cantik jugak kan?




fara aii,sinar and me.ok time nih dah sampai bawah dah.
muke aku macam tak cukup napas kan kan?



hanya gambar nih je untuk jeram toi.sebab camera
dah kehabisan battery huuu.
btw.air terjun tu sangat sejukkk
seriyes mengegel.







p/s: gambar dating takde yea harap maklum.mr liebchen bukan jenis cam whore macam aku agaknye

p/s: aku tido dari pukul 8.30malam sampai pukul 11 pagi keesokan harinye.tidur mati.


p/s: sampai hari nih.kaki dan badan saket-saket.haihhh.

Sunday, December 12, 2010

RAPUNZEL

ehems.last tuesday.adelah hari untuk spent time dengan kanak-kanak kesayangan.request dari najwa untuk tengok RAPUNZEL harus di penuhi because najwa adelah kanak-kanak yang berpendirian tegas.sangat rigid.sangat berprinsip.dan selalu nye kita akan dapat lihat perangai berpendirian tegas najwa bile masuk bab bangun pagi dan pegi ke sekolah.once dia cakap."TATAK tak mau pegi sekolah " itu bermaksud.dia memang takde niat yang ikhlas untuk luangkan masa ke sekolah tadika yang jarak nye dengan rumah dia tak sampai dua marhalah.dan walau pon selalu kene jeling dan kadang-kadang sedikit cubitan di peha berlemak beliau.tatak tetap menegak kan prinsip beliau untuk tidak ke sekolah.jadi bila mulut cumel dan banyak cakap tu mula request nak tengok rapunzel.semua orang kene setuju.kalau tak? najwa yang berprinsip dan berpendirian tegas ini akan merajuk dan itu.adelah mende yang paling aku gagal untuk atasi.
buntu aku bile kene deal dengan merajuk beliau.penat je amek subject psychology in education tapi habes semua ilmu tu tak boleh nak di applied kalau berdepan dengan rajuk tatak nih.
mungkin sebab beliau nih rigid orangnye.teguh pendirian.tak boleh di atasi dengan ilmu psychology tara rendah aku nih agaknye.
jadi setelah beratur panjang.akhirnye dapat jugak tengok RAPUNZEL.macam biase.aku pon ade sedikit perasaan excited nak tengok cerita nih.sebab dulu mase kecik.aku ade jugak berangan nak simpan rambut panjang macam rapunzel.-_-''
dalam cinema.najwa.khusyuk dan focus tengok cerita yang dia minat.meanwhile abang or nafis.yang duduk sebelah aku.busy kunyah popcorn.dan d youngest one.bang chik or nashwan
sibuk buat review filem rapunzel tu.yea..di tengah-tengah cerita rapunzel itu.ade suara halus kecik budak umur 3tahun sedang bercerita tentang rapunzel in his own version.
sangat cumel.tapi ade jugak yang tak bagus nye cerita RAPUNZEL nih.sebab aku ade terdengar nashwan cakap macam nih " BANG CHIK NAK ADE RAMBUT PANJANG LA..."
sudahhh.beliau ade lah budak lelaki.dan rambut panjang macam rapunzel tidak sesuai dengan beliau.cepat-cepat aku beristigfar.aku harap pengaruh cerita barat nih tak berlanjutan.kesian dekat anak sedare kesayangan aku.lepas habes tengok cerita RAPUNZEL.ade jugak aku tanye najwa best ke tak cerita tu.dan dengan sempoi dan bersahaja tanpa ade rase sekelumit kesian pon dekat mak yong die yang dah beratur panjang untuk beli ticket.beliau menjawab " TAK"
dengan sekali lafaz sahaja.
sebabnye? cerita RAPUNZEL tu tak same macam dalam cerita barbie RAPUNZEL yang najwa tengok hari-hari sebelum tido tu.see..kan aku dah cakap.beliau sangat berprinsip orangnye -_-'

mak nah dengan nashwan and najwa.kenapa kene amek gambar duduk macam nih?
sebab najwa tak mau lindung muke rapunzel kat belakang tu.arahan dari najwa tak boleh di pandang ringan yea kawan-kawan.




berebut dengan budak-budak nih sebenarnye best.hehe.
bang chik dan najwa with myself.
camera mak yong kecik sangat kot heh?





d whole family.yang paling kiri tu ibu kanak-kanak cumel nih
merangkap my feveret kazen.






p/s: next show.dah janji dengan nafis nak tengok narnia 3D as birthday gift beliau.


p/s: berjalan dengan 3orang kanak-kanak di kiri dan kanan buat aku rase macam dah jadi mak orang.aiseyhh..tak pe practice make perfect.huuu


p/s: najwa protes cara aku ajar dia lintas jalan.dia cakap tak same macam yang orang dekat road safety program tu ajar.-_-''

Saturday, December 4, 2010

NATRAH

lepas habes kelas pukul 5 lebih petang pada hari khamis ritu.aku terus bergegas menuju ke arah istana budaya untuk menonton teater natrah.dah lama nawaitu nak pegi tonton natrah nih ade.tapi hanya dapat di realisasi kan pada khamis lepas je.selain dari nak tahu kisah sebenar tentang natrah atau maria yang dah cetus kan rusuhan di singapura nih mase zaman dulu-dulu.faktor menarik seperti remy ishak dan aaron aziz turut berlakon pon ade jugak la sedikit sebanyak menyumbang kepada perasaan eager nak pegi sangat tengok natrah.first experience yang menarik.walau tak pernah expose dengan teater tapi aku enjoy tonton natrah yang berdurasi selama 2jam lebih tu.








baru nak mula.time tengok teater tak boleh nak ade connection pon dengan handphone.
sebab abang yang jaga kat tempat kiteorang tu kerek gile nak suluh-suluh dgn lampu laser die tu kalau die nampak sebarang cahaya dari handphone di dalam gelap gelita.die ingat aku nak rakam ke hape? jauh kot.nak tengok remy ishak dengan teliti pon tak lepas nih kan pulak nak rakam.aku syak abang tu paranoid.







mase dah tamat teater.time nih la nak kenal mengenali pelakon pelakon yang tak terkenal.seperti aku yang lost kejap sape la yang berlakon jadi natrah umo 20 tahun tu.akibat dari tak baca info yang punyelah banyak dekat lobby IB nih.rupe-rupenye lufya AF yang jadi natrah umo 20tahun tu.





selain tersuke sangat bile tengok remy ishak menari tarian bollywood mase teater sedang berlangsung.perasaan tersuke sangat itu bertukar terus menjadi teruja bile dapat jumpa remy ishak depan mata.dia dekat depan batang hidung aku je.punye la dekat.kalau salam tu tangan tu tak sampai suku pon nak di hulur.
dan yeahh..aku terkaku macam statue kat situ bile tengok die senyum dan cakap "thanxs for coming" sambil hulurkan tangan nak salam.aiseyhhh..sungguh mesmerize beliau ini.sampai aku hampir terlupe mr liebchen yang sedang tidur lena di rumah beliau pada ketika itu.
dan untuk rekod sampai sekarang masih termimpi remy ishak di dalam tidur lagi.-_-''


aunah dengan patung aaron aziz dan fizz fairuz.pity her.dia punye hasrat nak jumpe aaron aziz tak tercapai sebab aaron takde mase sesi autograph.mungkin aaron sudah balik kerana penat melakonkan watak burhanuddin helmy seorang peguam yang sangat tegas tetapi masih kacak itu agaknye.






p/s: kawan aku cakap muke aku glowing masa jumpe remy ishak.aku suspek itu la ekpressi terpesona.

p/s: aku nak pegi beli buku natrah pulak lepas nih.

p/s: nak tengok siti di alam fantasi pulak rasenye lepas nih

Sunday, November 28, 2010

ORENJEEE CAT


port tidur dan tempat paling selamat eiji di dalam kereta
adelah di tengah-tengah antara aku dan aunah
di atas handbreak dan bersebelahan tiang gear.
naseb baik kereta auto.kalau manual.mau eiji kene hantar duduk bonet kereta
ouh modus operandi eiji dalam hal konker seat tengah yang muat-muat
bontot besar beliau nih adelah untuk mendapatkan
access pantas ke atas air cond.
tu yang tido lena sampai kereta langgar lubang pon eiji
buat tak sedar.haihh..ape salah aku atau aunah sampai kucing yang name eiji
nih perangai macam nih sekali?
redha..




p/s: eiji ade bulu mate primadona.lentik kot.nanti aku zoom gambar bulu mata mahal eiji.ouh bagi yang belum kenal eiji.dia jantan.yang tak maskulin sebab boroi.sekian.

Tuesday, November 16, 2010

EID ADHA

tadi tengah lepak-lepak depan tibi sambil mata sekali -sekala menjeling ke arah laptop depan mata.rancangan pilihan di kaca tibi kali nih adelah " khabar haji".
semua orang pon nak tengok ape cerita paling latest dari tanah suci.aku nak tengok cerita nih bukan sebab ade imam muda aran semata-mata.tapi sebab nak tengok sendiri suasana kat tanah suci mekah.terbit rase tak sabar nak pegi mekah kat sudut hati.walau nampak panas terik,tapi semua muka jemaah haji nampak tenang dalam menunaikan ibadat melontar.respect dengan semua jemaah kat sana.tadi aku tengok orang melontar.macam-macam soalan aku tanye.curious itu perlu kadang-kadang.kan kan?
banyak jugak mende yang keliru celaru dekat sudut hati terjawab.tapi kan aku rase dah banyak sangat agaknye aku tanye.sampai satu tahap ayah aku buat satu kesimpulan yang paling stylo keatas semua soalan yang aku tanye tu.. ayah aku cakap

" esok kalau semua orang pegi khursus haji 3kali je ..ayah rase
ayong pergi khursus tu seminggu kot."
sambil gelak-gelak sedikit.aiseyh..kene aku sedass.tu la dulu time ustazah mengajar kat depan aku tidur kat belakang.nih la padahnye.hishh..






p/s: selamat hari raya aidil adha ! =)

Wednesday, November 10, 2010

AMAZING !

aku ade sorang kawan perempuan yang baru lepas nikah kawen.dan semalam.selepas beliau berjauhan dengan facebook dan belog.akibat dari pegi berhoneymoonan ..beliau kembali bersiaran.status facebook beliau sudah cukup untuk melambangkan betapa beliau sangat happy.bahagia jangan cerita.aku siap boleh bayangkan muka beliau yang glowing tu hanya dengan berchatting berdua dengan beliau di ym sahaja.dan macam biasa.mulut aku ringan ramah bertanya.

" beb..amacam life lepas kawen ok?" soalan normal untuk mulakan small talk.

" amazing beb! kalau aku tau macam nih punye best,lepas abes UPSR aku dah suruh mama aku nikah kan aku tau " jawapan yang penuh berkeyakinanan.lame dah aku kenal beliau tak penah aku lihat beliau yakin sampai macam nih sekali..


" perghh..hebat sangat bunyi dia beb..ape yang amazing sangat tu weyh? " macam biasa aku manusia yang senang rase teruja..

" mane leh bagi tau ko ..ko budak-budak lagi.kalau ekot kamus orang dah kawen umur kau nih tahap belum baligh lagi tauu " jawap beliau dengan nada eksyen.






terus aku offline.dem betul.-_-''
kawan-kawan aku yang dah nikah mesti macam nih dia punye pesen.selalu buat hidup aku dalam misteri.apehal heh? pelik..





p/s: part yang aku belum akil baligh tu yang tak boleh blah.siap ade kamus orang dah kawen lagi tu hishh..seriyes amazing ke nih?

Monday, November 8, 2010

VITAMIN C

sejak duduk rumah dengan bersenang lenang akibat daripada cuti yang diberikan oleh hell.tahap kesihatan tak berapa nak cemerlang.mungkin kah perangai tak reti nak menjaga diri semasa musim peperiksaan berlangsung buat jejas kesihatan pada masa kini? memang lah time peperiksaan diri tak terurus mana.makan selalu je skip.tidur pon mane nak cukup sangat.muke tak secumel macam selalu.tapi still pipi maintain jadi kesukaan orang untuk di cubit tanpa ade simpati untuk mengecil sedikit pon dari kaedah jisim.haishh.dasar pipi degil!
oleh sebab demam yang berhingus serta paru-paru yang tidak memberi kerjasama yang utuh serta tekak yang berpasir sekaligus membantut kan nawaitu untuk ke redbox.jadi mak aku dengan nada tegas nye telah memakse aku menelan sejenis ubat.harap maklum.aku kalau orang lain saket.aku sibuk pakse makan ubat.sibuk bebel pegi klinik.tapi bile diri sendiri saket.aku lagi selesa baring dan bermadu kaseh dengan selimut.bersertakan bantal busuk kaler merah sahaja.dan satu prinsip aku kalau saket.jangan layan sangat penyakit tu.bangun dan pura-pura sihat.berpura kadang-kadang mende yang bagus.dan umum semua tahu.aku akan jadi gud pretender semase sedang di landa kesakitan.jadi aku bangun dari tidur.clash dengan katil.break up dengan bantal busuk kaler merah.dan mula kemas rumah.mop lantai rumah.lari turun naik tangga rumah.dan.akhirnya aku terserempak dengan eiji.si kucing oren yang sedang dalam process mengemuk sekarang nih.hati terusik untuk mengacau eiji yang tido lena sampai meleleh air liur.
mane aci.dia tak demam dia tak selsema tapi dia tidur lena.aku demam siap dengan mukus-mukus di hidung tapi tidak tidur lena macam eiji si baby rimau itu.
lantas aku luangkan masa ..campakkan mop seketika dan pegi mengacau eiji.
aku kelepetkan kedua-dua belah telinga eiji serentak.sambil tu aku kasik kata-kata pujian kepada eiji " alalalala cumelnye eijiii macam puppy la buat telinga macam nih.."
eiji nampak sangat anoyed dengan perbuatan aku.lantas eiji berpaling mengubah posisi tidur.nih tak boleh jadi.aku angkat satu tangan eiji.eiji bukak mata.pandang tepat ke arah anak mata aku.dan...kerdipan mata mengantuk eiji seperti menghantar satu signal telepati kepada otak pasif aku.dan..selepas itu..............DUNIA gelap.dunia kelam.dunia diam.


"Ayong bangun! baru je kau bangun tidur pukul 11 tadi, nih tak sampai dua jam bangun dah tidur balik heh.betuah punye budak !! " suara dengan tonasi grunge dari mak buat mata terbukak pantas dan automatic signal bahaya segera di hidu.mak sedang berdiri dalam posisi solid depan pintu.

" ala..orang kan makan ubat yang mak bagi tadi.tu yang ngantuk tu..ubat kan mengantuk" aku jawab dengan konfiden berbekalkan ilmu subjek sains mase spm dulu.


" alasan.mak bagi kau makan vitamin c je tadi.sejak bile pulak vitamin c mengantuk? " smashing yang bagus dari pihak mak ..dan perbahasan kali nih berkesudahan dengan.mak menang tanpa bertanding..


" errr..errr..." speechless.dasar hobby suke tidur.lagi nak salahkan vitamin c.heh!









p/s: tapi macam mane kalau betul vitamin c tu yang buat aku ngantuk? vitamin c tu tak mengantuk kan ke? mitos semua tu aku rase.lain body lain cara penerimaan ye tak?

Saturday, November 6, 2010

THE EXPLAINER?

salah satu dari teacher's role adelah untuk menjadi the explainer.ikon manusia yang lincah dan bijaksana... dalam menerangkan segala kesulitan yang mungkin boleh buat anak murid konfius lantas berputus asa dengan mata pelajaran tersebut lalu mengambil tindakan untuk ponteng kelas.
teacher..the explainer? aku melihat diri sendiri berdiri di hadapan kelas dengan semua mata tertumpu pada aku seorang.sebagai subject tunggal di hadapan kelas dan mata-mata yang memandang sedang mendambakan jawapan yang simple ringkas dan tak memeningkan kepala.
yea peranan the explainer ni berat jugak rupenye.kerana?
sile ikuti perbualan di bawah untuk memahami tentang betapa sukarnye untuk menjadi the explainer.




mlSs d : kbaya ko warna pe?
days: kaler ape heh..? jap
days: pink kot
mlSs d: plak
days: eh ye ke tu pink
days: nth heheh
mlSs d: eeeiiii budak nie
mlSs d: hehehe
days: aku nak mms ko tp aku skang hp dh barai
days: so aku rase jawapan aku mcm nih je
days: ko byg kan kaler maroon
days: lepas tu ko letak bleach then hasil yg pudar tu la kaler kebaya aku
days: hehehe.ko paham tak?






sekarang nih aku nak tanye.kenapa aku rase aku memang kene tukar cita-cita? the explainer?
mungkin destroyer lebih tepat.








p/s: miss d tu dinan.say hye to dinan.. everybuddy!!! (:

Thursday, November 4, 2010

HYE SAYA TAK MATANG !

aku tak matang.macam tu lebih kurang diskripsi yang di berikan oleh buah hati kesayangan.aku buntu.memang aku tak matang tu aku tahu.aku pernah nak ringan mulut dengan berkata begini: tell me sumthing that i dunno love..
sebab aku dah maklum sangat aku memang tak matang..
tapi aku tak berani.hati kering macam mana pun.tetap akan saket bila segala perangai negatif dan perlakuan tidak molek aku di senarai panjang kan oleh manusia yang aku sayang selama 6tahun.
jadi aku diam.dan berpikir.dan berpikir.teruskan berpikir..
okeyh.buntu.aku rase macam nih je lah.aku akan matang bila aku nak matang.bukan sebab aku di suruh atau di paksa untuk jadi matang.yang penting aku pasti akan jadi matang.tapi bila dan di mana.jangan tanya.aku bukan tuhan.takdir tu bukan aku yang aturkan kan.
tapi...aku sempat terpikir.kalau saat nih.aku kene pakse kawen dan aku tibe-tibe ade tanggungjawab bangun pagi kejut kan suami dan sediakan sarapan.aku rase aku boleh handle lagi.takde lah aku dengan tak matang nye biarkan laki aku bangun sendiri dan aku dengan best nye sambung tidur sampai tengah hari.itu name dia selfish.dan bangang.aku tau bila mase aku kene harus wajib jadi matang.dan bila masa aku perlu praktiskan ke tidak matangan aku tu..
and now aku sedang dalam process belaja.dan nampaknye.aku dah boleh nilai bila dan di mana aku perlu matang dan tidak matang.one step at the time kawan-kawan.one step.baby step.obviously.(:
okeyh okeyh jauh dah membebel.aku just nak cakap.currently aku rasa lonely di muka buku yang ade ratus-ratus orang friends tu sebab hilang satu orang .apesal ntah.mungkin ini salah satu hasil dari perangai tak matang.




" dalam facebook kite dah disconnect.tak kan dalam real life pon tak mau cakap dengan orang..?"
personally.aku suke ayat nih ..berbunyi naive dan..cumel?(:
aku nak jumpe kau la senget.who need talking then?








p/s: untuk kawan-kawan mr liebchen yang seramai ratus-ratus lebih orang tu.sorry sebab dia kehilangan acc facebook dia.ade sangkut paut dengan akudan issue tidak matang.tapi jangan bimbang.aku tengah berusaha untuk dia kembali kamceng dengan muke buku semula.harap dia mendengar kata.berdasarkan 6tahun pengalaman.susah untuk di jinakkan.ouhhh .demm..hanya mampu berdoa.pheww...berdoa dengan aku sekali?

Wednesday, November 3, 2010

MIDDLE LIFE CRISIS?

dulu ade sorang anak jiran aku nih.aku panggil dia adik comel.sebab dia seriyes comel.mata bulat cantik.rambut keriting halus yang attractive.bibir merah mungil.macam barbie doll.sumpah tak tipu.dia memang cumel.dan petang tadi selepas entah berapa lama tak jumpe .akhirnye aku terserempak dengan adik cumel nih jugak.baru balik dari sekolah.obviously..bibir mungil dan mata bulat masih ade lagi.rambut keriting attractive aku tak pasti.dia pakai tudung.dan aku terkejut sebab dia dah tak cumel lagi.dia sekarang adelah budak sekolah darjah 3.omg.kalau tak silap aku.last aku jumpe dia.dia belum pandai nyanyi lagu negaraku lagi.sekarang dia dah umur 9tahun? aku tibe-tibe terasa diri aku dah tua entah sebab ape.dan demi masa sesungguhnya aku kerugian.jiran selang dua buah rumah dari aku.kawan plkn aku.umur aku.ade anak sorang.dan kenyataan nih buat aku rase lagi loser.aku umur 24tahun.with no child.no husband and no career at all.nih ke yang di namekan middle life crisis? tapi aku belum masuk 30 pon lagi kot.tak terlalu awal ke nak face krisis macam nih? pheww...












p/s: mr liebchen.we have to discuss.rundingan meja bulat akan berlangsung sejurus terbit fajar pada keesokan hari.



p/s: but.seriously.at this age.i am not ready to settle down.but..ouh hell.ape kejadah aku pikir mende macam nih time holiday?

Saturday, October 23, 2010

9HOURS

senyum satu garis lurus dekat muka.
gelak-gelak bahagia.
borak-borak gembira.
lagu keabadian cinta menghiasi susana.
nyanyi sama-sama.suara kamu sedap.lullaby tidur saya.
dekat luar hujan turun renyai renyai.angin sepoi-sepoi bahasa.
thank you for 9hours of love affair loveysweetdovey (:






p/s: last paper on monday.

Friday, October 22, 2010

FOR THE REST OF MY LIFE.

sekarang nih mane-mane pon orang dok citer pasal maher zain.mamat islamic hensem dari sweeden berdarah lubnan itu.ade ralat sikit bile cerita pasal maher zain nih.sebab.konsert dia dekat mbsa ari tu haram aku tak dapat pegi tengok.lepas tu dapat pulak member suke showing off.baru 5minit balik dari konsert maher zain terus upload gambar dalam fesbuk.nawaitu nak bakar line dia tu jangan harap aku nak endahkan.ape ingat kalau dapat amek gambar maher zain lebih 3keping dapat nikah dengan beliau kah? jangan harap.sebenarnye aku into lagu maher zan nih lepas bace belog paiseh.dia letak video clip lagu insyaALLAH kot rasenye dekat belog dia.bile dah tengok mamat yang nyanyi tu sedap mata memandang sejuk hati melihat.terus nilai lagu dia pulak.lagu dia best kot.suara pon sedap nak jadi halwa telinga.terus carik lagu maher zain nih lagi dan lagi.ziana zain yang aku dok suke time zaman belum akil baligh pon aku letak tepi.dan tadi lepas dapat seludup cd lagu maher zain dari kereta AFQ.terus berkenan dekat lagu for the rest of my life.lagu yang best dan akan buat wanita satu malaya
tak kesah la dia paham ke tak bahasa penjajah tersenyum panjang sampai telinga.rhythm lagu nih je dah buat hati jadi melankolik.lirik dia? aku nak buat star jump kalau manusia yang aku sayang kasik lagu nih kat aku.tapi takpe.bukan salah kite kaum perempuan kalau lelaki memang tak semuanye romantis dan kacak.tak semua.tak semua.tapi still ade.
bukan salah kita.jangan meyesal yea semua kaum hawa..jangan menyesal...
cara manusia nih berbeza.maher zain mungkin buat lagu nih nak tunjuk sayang dekat bini dia.tapi kau jangan harap buah hati ke suami ke nak kasik lagu nih kat kau sebab mungkin mungkin yea..mungkin..lelaki di sekitar kita hanya pandai cakap sayang melalui perbuatan.dengan harapan.mereka boleh kawen je dengan perbuatan tu bukan dengan perempuan.ouh yea.saya sudah emosi.berbalik kepada tujuan asal entri nih.....
entri nih di wujudkan sebab.nak suruh korang dengar lagu maher zain tu dan sile kasik dekat manusia yang kamu sayang.macam bro warlord cakap dalam entri dia.spread the love peeps. sementara manusia yang kamu sayang ada.dekat.dekat dengan hati.nampak depan mata.just let them noe yang mereka di sayangi.di hargai.sometimes habib jewels dengan ferrari tak boleh realisasikan kasih sayang tu.dan kadang-kadang.hanya dengan satu lagu.boleh buat manusia rasa di sayangi.di hargai.mudah kan?




For the Rest of My Life


I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
And theres a couple word I want to say


I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart










p/s: untuk manusia kesayangan...aku tunggu lagu nih pulak.kalau dalam mase 48jam takde lagu nih dalam bentuk video.lirik lagu.nyanyian secara solo tanpa petikan gitar kedengaran.2020 nanti baru jumpe balik.ok?

Tuesday, October 19, 2010

RATIONALISASI

keluar dewan periksa.kali nih tanpa senyum satu garis lurus dekat muke.tengok sheteet dan syu hunny dah tunggu dekat tepi tangga sebelah dewan periksa.pon ekpressi muke deyal tak ceria macam selalu.ok keadaan nih normal.bukan aku sorang je rase macam kene seksa time jawap paper tadi.terus capai beg.rase nak pegi padang dan buat larian 100meter.
capai telepon dalam poket depan beg.tekan speed dial 6.dan belum sempat manusia di sebelah sane berkata ape-ape.aku dah approach dengan..


" jom nikah...! "


dan terus manusia itu ketawa riang yang panjang.....aku suspek dia seronok tengok aku jadi tak rationale.ke dia memang dah hapal dah perangai aku kalau tak rationale memang kelaka?hishh entah..tapi yang pasti..
bila aku ade perangai pelik macam nih tu maksudnye aku dah letih sangat dekat otak.
tu maksud nye aku dah tak boleh berpikir panjang.tu maksudnye aku dah tak boleh nak tolak ansur lagi dengan tekanan.tu maksudnye...
aku dah cakap go to hell dekat semua cite-cite aku yang murni konon nak jadi career woman la nak jadi pendidik sejati la ape la.yang aku tau.aku dah letih sangat.dan esok.nampaknye aku ade paper lagi.tekanan? alahai..tolong pergi.boleh kan?aku cakap baik-baik nih...






p/s: lepas aku tidur nyenyak selama 2jam tadi.aku bangun tidur dengan perasaan malu sendiri.apekejadah aku pegi ajak anak teruna orang nikah nih? tau kat mak aku habes laaaaa

Saturday, October 16, 2010

AU REVOIR..

She went her unremembering way,

She went and left in me

The pang of all the partings gone,

And partings yet to be.








p/s: fate has been decided that dearest must be apart...

Friday, October 15, 2010

BURIED ALIVE.

tadi tengok cerita buried.cerita pasal seorang truck driver dari america yang keje kat iraq hantar makanan ke ape ntah kat kem askar kat sane di tanam hidup-hidup oleh terrorist yang dalam cerita nih konfirm la orang islam.part nih sangat baldi hell..bloody hell.ok teruskan.di tanam hidup-hidup dalam keranda.coffin.dan hanya di bekalkan dengan handphone blackberry yang dah comot.zippo untuk teknik pencahayaan,satu botol kecik liquor,satu botol kecik ubat saket ape ntah.tapi memang mamat tu punye ubat dats for sure.dan satu karung kecik yang ade pesanan khidmat masyarakat dari penculik untuk mamat amerika nih.okeyh-okeyh.aku tahu.cerita nih memang tak berapa nak best pon.buat saket hati aku je berdebar.buat saket telinga aku je sumbat earphone.tapi ending dia macam rasa nak bakar panggung.okeyh.dah.mende dah past tense.
tapi satu yang aku extract dari cerita nih adelah.bila kau dah nak mati.dah tak nampak jalan lagi kecuali kene hadapi mati yang pasti tu.dan kau di bekalkan dengan sebijik handphone ape yang korang akan buat? mamat amerika nih call wife dia.call mak dia.dan buat video wasiat untuk wife dan anak dia.dan kalau aku jadi macam mamat amerika nih.
aku akan buat mende yang sama.aku nak call mak ayah aunah akil dan eiji.HIM.and bff till when when.kalau ade mase lagi nak call anak-anak sedare cumel aku yang ramai tu.nak kasik pesan sikit.pegi sekolah jangan malas.dah tu je.kalau aku call ramai-ramai nanti sedih sangat pulak.


comment dari kawan se panggung wayang tentang buried

" bunyi nafas mamat dalam keranda tu sexy beb..! "



aku macam nak mati pikir moral story dari cerita nih kawan aku boleh perati mamat yg kene tanam hidup-hidup tu punye bunyi napas.alahaiii..bukan mamat tu tengah dying ke weyh??? apehal la precise sangat kamu nih syu hunny ?




ni la mamat yang kene tanam hidup-hidup dalam keranda
dan bunyi nafas dia di percayai sexy .






p/s : kalau sayang tolong cakap.tolong bagitau manusia yang korang sayang tu before dia tibe-tibe kene tanam hidup-hidup dekat tengah padang pasir.ouh dan untuk kesayangan -kesayangan aku.no doubt.aku sayang kamu.til when when.=)


p/s: dalam tanah sebenarnye coverage hp penuh.tapi dengan syarat la.pakai blackberry sahaja. hahaha

Tuesday, October 12, 2010

SESI BELAJA BERSAMA RUMATE.

tadi aku dengan rumate name gelaran die sheeteet buat sesi brainstorming sempena first paper pada esok hari.macam biase.kami dua akan saling bantu membantu berganding bahu untuk kasik diri masing-masing paham tentang ape yang dah telah di belaja kan samaada dalam sedar atau dalam tidur sejak 2hari lepas.macam biase.mesti akan ade formula-formula baru yang akan keluar untuk kasik proses mengingat jadi lancar dan sempurna.

" sheteet gua ade acronym untuk formula baru weyhh..baikk punyee " aku announce dengan gembira..

" ape? cepat -cepat reveal.aku tak larat nak bace banyak-banyak nih " sheteet response dengan gelojohnye..

" CELIAP !!! untuk good characteristics of grmmar presentation.." aku reply dengan gembira.puas hati dapat perah otak pikir acronym yang unik lagi berbunyi klassik.

" celiap ? buruk betul..." cess..sheteet nampaknye tak menghargaii langsung....!


" best la weyh..unik tau.aku pikir lame tu untuk celiap nih.." aku try defense diri.dan defense acronym yang dah di cipta sejak semalam lagi


" so celiap tu ape? " sheteet nak tau jugak.walau dia tak redha dengan celiap yang berbunyi teruk.


" c-clear , E-effective , L-lively ,I-interesting,A-appropriate P-productive....CELIAP!!! " ade nada cheerleader di hujung suara aku yang bangga perkenalkan celiap..


" eleh acronym aku lagi best..." sheteet try nak bakar line.

" ape beb? bring it on..!! " jenis mane boleh kalah punye bangsa.kene amek tau jugak kot la celiap boleh kalah dengan acronym sheeteet yang eksyen nih..


" TAK LA CANTIK SANGAT FUCK R ..! for criteria of good grammar rules and explaination..! " sheteet announce dengan penuh perasaan proud and prejudice nye...

" Explain..." aku jawab dengan nada tegas.


"Tak-Truth,La-Limitation,Cantik-Clarity,Sangat-simplicity,Fu#k-Familiarity,and R-relevant.." sheteet terang dengan jelas lagi bersahaja..


aku angkat white flag.CELIAP...adelah 1st runner up.-_-''












p/s: kami sedang belaja.dan acronym kami sangat melampau.aku paham.dan redha.

Monday, October 11, 2010

Uncertainty.Uncertainty.Uncertainty.

tadi adelah tido yang paling tak best dalam banyak-banyak tido yang aku adore selama nih.
tido tadi.takde mimpi indah.badan rase macam kene belasah.dan.terbangun hanya sebab susah nak bernafas.noticed about breathing difficulty while sleeping nih dah 2minggu dah nih.tapi tak la selalu jadi.on off je momentum dia.tapi tadi tibe-tibe macam tak cukup oxygen dan berlebihan carbon dioxide je jadinye.terus bangun.kalau still tido lagi mungkin agaknye sekarang dah tidur sampai bile-bile.dan entah sebab ape.kali nih.badan pon rase macam nak demam sama.aku penat sangat ke hari nih? setakat pegi canselori amek slip exam pedehal sangat kot.naik kereta bukan jalan kaki.jadi ape je yang buat system badan aku jadi macam hilang arah tuju nih? stress nak exam? takde makne.bukak buku pon tak istiqamah mane.stress mende? jadi apehal nih heh? confius...confius.final exam rabu nih je kot.jangan la nak bergurau macam nih..hishhh...







p/s: aku rase lung aku ade bubbles.aku penah telan sabun ke selama nih?

Saturday, October 9, 2010

HOMAIGOD.MAAN? I LIKEE !


yang pernah terkene demam bollywood satu mase dulu mesti ingat cerita maan nih.yang pernah abeskan sekotak tisu kesat air mata jatuh dekat atas pipi labuh mesti penah tengok cerita nih.
cerita yang kalau tengok walau dah ulang lebih dua kali mesti akan sedih jugak akhirnye.mane tak sedih.amer khan dah la suke nanges dalam cerita nih.just bayangkan.macam mane nak tahan hati dari menanges sama bila nampak muke si kacak yang bermata coklat berlinangan air mata sebab frust dengan cinta.sape tak sedih.aku sedih kot.lepas tu belum lagi part yang amer khan dapat tahu manisha cacat lantas terima jugak diri manisha yang dah takde kaki tapi muke masih lagi jelita dan innocent .. dengan sepenuh hati.part paling best bile amer khan dengan gentleman nye angkat manisha yang dah takde kaki tapi masih lagi cantek pakai sari mase dieorang kawen.time tu.sebak dia jangan cerita.cube try aku mintak dukung macam tu.maunye aku kene reject sebab terlebih mengada.-_-''
beza tengok cerita maan nih dulu time zaman budak-budak dengan zaman sekarang.zaman dah boleh jadi mak budak ialah ..
level feeling dia yang sangat berbeza.kalau zaman budak-budak dulu sibuk la nak carik mamat muke hensem macam amer khan tak pon shah rukh khan.tapi sekarang nih tak lagi.zaman hype dan hormon tengah raging tu dah berlalu.sekarang nih dah pandai tafsir dah cerita maan nih.dah tau la yang kalau sayang cinta kasih dekat sumone nih kene lah terima seadaanya.jangan nak yang lawa je tapi bile die dah cacat takde kaki terus je tinggalkan dia dengan kerusi roda die sekali.kejam gile.
lepas tengok cerita maan tadi ..terus terpikir.kalau aku cacat.ade ke yang nak kat aku lagi??
ade ke yang tabah je nak dukung lantas bawak pegi jalan-jalan kalau takde kaki.ade ke yang muke senyum simpul sambil tolak wheelchair dan tak mengeluh sebab dah la kene jalan kaki pastu kene tolak aku yang duduk je atas kerusi roda sambil tak buat ape-ape langsung...ade ke lagi orang macam watak amer khan dalam cerita maan nih kat dunia nyata sekarang nih?ade ke?hishh kalau ade let me noe.aku nak pegi pinang kan die untuk diri sendiri.










p/s: satu je persamaan mase tengok cerita maan dari dulu sampai sekarang: terlalu carried away dengan emosi.-_-''
perempuan kan? redha je..

AND WE'LL LINGER ON.

aku telah addicted dengan bait-bait perkataan indah ni..

'' you'll always be a apart of me,i'm part of you indefinitely...and we'll linger on..."





duapuluh empat jam lepas dengar lagu nih
lepas addicted dengan ayat-ayat indah nih..
aku tak boleh buat diri sendiri berhenti tersenyum walau dalam tido.
mende yang manis tapi menyusahkan.
sebab kamu tahu kan..aku tak berapa nak suke tersenyum tanpa sebab macam nih.
so please.ape lagi nih?
alam nyata dan dunia mimpi pun kamu nak kite kongsi.
tak kan lah kot.tu je tempat yang aku punye
untuk jumpa brad pitt lantas bercinta berdua
tanpa ade wajah kamu di situ menganggu.lantas buat muke teraniaya.=)

jadi pegi jauh-jauh.sebelum aku jatuh...
lagi dan lagi.
jatuh buat ke infinitive kali.
jadi..ini amaran pertama.jangan rindu aku sebab automatic aku akan rindu kamu sama
dan kalau aku rindu kamu tu bermaksud hidup aku belum sempurna.
jadi tolong yea.kamu buat keje kamu.aku buat keje aku sama
sampai nanti.kite jumpa lagi.di lain ketika.masa dan suasana.
di bawah cahaya bulan purnama ?
cliche.aku tak romantic kamu pon sama.
okeylah.kite jumpa.tak kisah la dekat mana.jam berapa.
janji yea...
DEAL?







p/s: addicted dengan bau petrol jugak.


p/s: hanya dengan dengar lagu aku boleh sampai tahap jiwang macam nih.di manakah si rebel berada saat nih? hilang tanpa jejak nampak? saje nak betrayed aku la tu.huh!

Thursday, October 7, 2010

TEST TEST TEST


situasi 1

farah ai: weyh apesal bibir kau putih?

seriyes terkejut dengan pertanyaan nih.ishk..aku tak cukup zat ke nih sampai bibir putih pucat pulak...?


syu hupseng: weyh beb.dekat bibir lu ade liquid paper la..macam mane sampai boleh liquid ade kat bibir nih? lipbalm tak mau pakai.lipstick tak layan.liquid paper lu layan pulak..?

time nih aku buat muke kosong sambil kesat-kesat bibir..




situasi 2


pandang muke dekat cermin.okeyh comot belenggas.lepas tu.ouh yea.ade 3line kaler biru
dekat dahi.sedikit dekat pipi dan suku lagi dekat dagu.wonder sendiri.pelakuan jenis ape yang aku dah buat sampai dakwat pen ade dekat muke sampai 3 nih?






p/s: semalam test dari pagi sampai malam.hidup agak kurang berkualiti.tu sebab ade liquid paper dekat bibir dan dakwat pen dekat muke.ilang perangai makwe-makwe bile berdepan dengan test paper.demmit..!

Monday, October 4, 2010

FOR A WHILE.

"All the art of living lies in a fine mingling of letting go and holding on.."
Henry Ellis


suke ayat nih.sangat kene.sangat betul.sangat tepat.
kalau masa adelah penyelesaian satu masalah.let time decide everything.
mungkin kali nih perlu gune masa untuk tentukan semua mende.jadi izinkan masa buat keje dia.
rehat kan diri dari cuba untuk jadi semua mende.berenti jadi thinker..decision maker.
cukup-cukup la.kite bukan tuhan.serahkan je semua pade takdir dan masa untuk tentukan
itu bukan bermakna membelakangkan diri sendiri.dan hanya berserah tanpa usaha.
sebab.memang kadang-kadang.ade masalah yang penyelesaian dia hanya masa.
kan?













p/s: something inside me just shut off for a while.i will turn it on.soon.very very soon.




p/s: by the way.aku tak cerita pasal hal cinta dekat entri atas nih.bukan hal cinta je yang libatkan kasih sayang perasaan kot.kan kan?


Saturday, October 2, 2010

GALERIA WINDY DAYS

ehems.sape yang kenal rapat dekat dengan aku.tahu.hobby mase lapang aku.selain berangan dan tido adelah amek gambar pemandangan.aku suke kalau dapat capture moment chanteq indah tu semua.aku rase puas.tapi sile jangan bayangkan aku ade dslr bulky itu.gambar-gambar yang aku amek semua gune handphone sony yari yariah aku yang suke mogok lapar dengan aku sejak dari rabu lepas tu.walau suke mogok tapi quality gambar dia yang buat aku masih lagi bertahan dari campak dia dari tingkat 2 kolej hamka.okeyh.tak tahu.nak cakap ape lagi.sile tengok gambar-gambar hasil dari cik yari yariah.




okeyh everyone.nih la HAMKA.time hujan.
macam biase.aku suke duduk tepi tingkap sambil nyanyi lagu suriram.layan kot..



okeyh.nih feberet.kalau pegi manhattan fish market.mesti makan nih.tapi
di nasihatkan supaya tak makan selalu.mau kering poket sendiri kalau layan setiap minggu.



hujan lagi di hell.
tapi..chanteq kan kan?
time nih tengah stranded dekat faculty.
akibat dari hujan lebat dan tidak membawa payung.








dekat highway..matahari cantik.awan cantik.asap kereta.busuk.okeyh.
kawasan kilang.jadi.asap kilang.asap kilang? not gud.not gud


dekat belakang rumah.time hujan.awan berat hitam.cantik kan.kan.
pokok-pokok pisang jadi side effect yang harmoni kan pemandangan.


rainbow...
i just love this picture so much.
sambil amik gambar nih.sambil nyanyi lagu.pelangi-pelangi alangkah indahnya....
(lirik lepas nih.tak ingat dah.lupe -_-'')
okeyh.lokasi masih lagi di hell.walau pon ceruk jugak hell nih
tapi pemandangan dia lawa kot.belum time ade watak sampingan seperti
encik lembu yang memeriah kan suasana..







THE END.







Wednesday, September 29, 2010

AKIBAT DARI BANYAK BERPIKIR.

untuk melangkah. tak tabah.
untuk mengundur. takut hati hancur
yang tinggal.tepi kiri.kanan atau pergi.hilang.

pergi.hilang.pilihan yang paling selalu di gunakan.
halimunan itu bukan satu perkara yang manis.
melihat dari kejauhan bukan satu perasaan yang bagus.
melihat tanpa di pedulikan..sukar untuk di lakukan.


melangkah.dengan hati separuh.bukan tindakan bijak
menyaksikan semua terjadi di depan mata walau hati tak setabah mana.
jadi.perlu lagi berdiri di situ.walau tahu.wujud diri itu tak perlu?



mengundur.dengan hati hancur.
bimbang sisa-sisa hati.tidak terkutip lantas hati mati.
sampai hati mati tak bereaksi.jiwa juga tak kan pernah mahu aman dalam diam.dalam tidur.



akibat fatal dari pilihan yang minimal.
hati hancur dan menanges dalam tidur.
tanpa diri sendiri sedar sesuatu sedang melebur dalam diri.








p/s: aku banyak berpikir hari nih...

Tuesday, September 28, 2010

PERAPAT? WHAT THE HELL..

tadi mase pegi class pagi.bergerak dalam formation 2 1 2.mengetuai kontigen geng selendang maut..fara ai dengan syu hupseng .selang jarak satu hasta di belakang....aku yang berada di tengah formation jalan secara solo.sambil berangan dan humming secara pelahan. di belakang sedikit..noragaya dan shetteet .sedang sembang -sembang.pasal ape kurang pasti.jarak antara kami lebih satu hasta.jadi telinga aku tak dapat mendengar.coverage hilang serta merta.
sambil jalan mata pandang alam.sambil jalan.telinga terpasang.lantas terdengar perbualan antara syu hupseng dan fara ai. topic sentence perbualan tak dapat dengar dengan clear.maklum la.telinga telah di sumbat rapi dengan earphone.tapi telinga still lagi dapat tangkap ayat yang kerap kali di ulang sepanjang perbualan.ayat tu menghantui aku.sebab aku tak paham ape mende maksud ayat tu.2menet jugak mase di ambil untuk berpikir.still tak dapat tangkap jugak...dahi dah siap berkerut tanda musykil.nih tak leh jadi.curiousity was killing me,eh ke curiousity kill the cat heh? ntah la dah conpius nih.perasaan ingin tahu tu membuak-buak.. lantas.



" weyh korang..PERAPAT tu kejadah ape? " aku terus tanye gune direct speech.tak reti aku nak sembunyi-sembunyi pikir sendiri-sendiri.letih..
aku tengok muke syu hupseng tergamam.fara ai kasik satu senyum simpul..


" perapat pon tak tau..? macam mane kau nak kawen nih? " jawapan yang aku mintak pertanyaan yang aku dapat ..tapi pertanyaan tu buat muke ade senyum simpul.pasal kawen kot.orang gile je tak excited..haha.
lepas tu...terus syu hupseng tarik aku rapat-rapat dengan dieorang.maklum la.nih rahsie wanita.dieorang kata.aku redha je.janji aku paham.











p/s: time aku sebut PERAPAT.secara high pitch tu..aku depan bilik timbalan dekan..aku harap mase tu die tengah breakfast minum kopi dengan dekan..

Sunday, September 26, 2010

SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG.=)

untuk wanita kesayangan.hati jiwa perasaan.untuk ibu terbaik yang pernah tuhan kurniakan.untuk manusia yang selalu ada bila aku memerlukan.untuk yang tak pernah jemu melayan karenah anak yang lambat gile nak matang.(kemas bilik pasang cadar katil pon still nak mak jugak yang tolong.) untuk segala-galanya yang di beri sejak 9bulan dalam perut sampai dah umur wajib nikah kawen..

HAPPY BIRTHDAY Mom.sweet 46.ALLAH bless you always.thanxs for being such a great mom to me,aunah and akil.love you too much ma.i can't imagined my life without you near me.





pn. sharifah amin.and her beloved boyfriend.









p/s: sekarang nih.nak kasik hadiah ape kat ma nih..menantu? result exam gempak? eiji? hishh...payah sungguh nak kasik..since ma awal-awal dah refused nak terima hadiah berbentuk material.any idea??

Friday, September 24, 2010

FEVERISH.

ehems.balik dari curve lepas tengok devil tadi.hujan lebat.macam biase.payung memang bukan asessori wajib ade dalam beg .jadi.aku harung je hujan lebat dari parking luar gate HAMKA,sambil pretend yang hujan tu salji.dan akibat dari gemar berangan tak kene tempat tu.aku dengan berjaya nye saket kepala lantas kaki sejuk dan badan panas di malam hari.dan bila aku saket.aku mesti carik orang-orang yang aku sayang.sambil duduk bawah comforter lengkap dengan stokin dan sweater..capai handphone tekan speed dial 1.aku perlu mak aku...lepas 5minit tekap handphone kat telinga tapi masih tak dapat dengar suara mak aku.aku give up.kalau macam nih punye kes.mesti handphone letak dalam kereta meanwhile mak aku kat luar kereta.atau.handphone sesat dalam handbeg lantas sukar untuk di cari.takpe aku redha je.tekan speed dial 2. deringan pertama je dah berjawap.bagus.

" hello.ayong sihat? " suara ayah dari kejauhan.dem.aku dah start sayu hati.

" tak.ayong demam.." suara dah tukar tone sayu.

memang dari kecik sampai umur dah wajib kawen..kalau demam.mesti carik ayah.ayah yang kasik makan ubat.ayah yang letak towel basah kat dahi jendul.ayah yang check temperature setiap sejam.jadi kali nih bile demam.jauh dari ayah.aku rase semacam.dah tu pegi gatal telepon ayah.lagi la.basah hati weyh..


" la..ayong main hujan ke? " mr saffarudin memang sah ayah aku.24 tahun kenal aku.memang dia tahu.aku tak pernah saket kalau bukan diri sendiri jugak yang carik pasal.

" kene hujan.tak main hujan.." defend diri sendiri.

" dah makan ubat? kene hujan? dah basuh kepala? tak larat pegi clinic je..ok? " suara ayah dah start bunyi risau.memang patut pon.antara semua anak dia.aku yang paling loser dari segi immune sistem.antibodi aku yang paling teruk sekali.redha.


" dah makan.i think.i need some rest.." suara maintain sayu.

" ok rest dulu.anything bagi tau.take care.ok? " suara ayah tak tukar tone lagi.risau.


" ok.ayah.bye." letak phone...


lepas tu pikir nak call kinah.aku ade cakap kan tadi.kalau aku saket.aku memang akan carik orang yang aku sayang.tekan speed dial 3.


" hello...." suara aunah ceria lain macam..

" lu kat mane beb? " pertanyaan.

" kat luar dengan ...fi^k$i...nape weyh?" suara masih tahap riang..

" takde mende lah.lu take care la.jangan balik malam sangat.gua nak tido nih.bye.." aku letak phone terus.budak tengah happy bahagia.tak baik kacau.happy vibes tu perlu untuk aunah.
asyik sedih je.. sekarang happy.biar kan la..


lepas tu.terpikir nak call akil.tapi tengok jam.okeyh.time nih.dia tengah atas padang bola main bola sepak.kalau aku call buat frust je.bukan dia ade mase nak jawab.ntah-ntah.handphone bunyik pon tak perasan.akhirnye.terus tarik selimut.peluk bantal kuat-kuat.baca doa tido.tarik bantal busuk kaler merah dekat dengan muke.tinggalkan alam nyata.dengan jiwa separuh penuh.suara mak tak dapat dengar.incomplete rase.





p/s: time saket aku memang mengade.

p/s: handphone.silent tanpa vibrate.letak atas meja tepi laptop.tanda.aku susah nak pedulik dunia kalau saket.

DEVIL.

kawan-kawan aku.tak penah nak serik.ari tu seret aku pegi tengok cite kejam ngeri yang jauh dari range kesukaan aku.PIRANHA.ari nih nak heret aku lagi pegi tengok DEVIL.dah banyak kali aku cakap aku tak suke cerita kejam bunuh-bunuh.cerita hantu pocong lagi jangan bagi kat aku.tak tido malam boleh nanti.paling hebat pon cerita hantu aku tengok ..cerita supernatural tu.sebab ade jensen ackles handsome tak boleh resist tu je.kalau takde dia.dengan cerita supernatural tu sekali aku boycott.dan yang buat aku musykil.sejak dua menjak nih.setiap kali ade je cerita yang berlawanan genre dengan kesukaan hati perasaan aku.mesti akan ade pakatan rakan-rakan yang nak tengok cerita tu secara jemaah lantas tinggalkan aku sorang je yang dah buat muke siap dengan muncung itik sekali sebab sulking lantas nak meraung sebab kene pegi tengok cerita seram.dan.seperti biase hari nih.aku dengan hatI belah bagi kene pegi tengok jugak cerita nih.kalau tak aku tinggal sorang-sorang macam loner yang looser je kat HAMKA nih.sangat tak happening kalau duduk sorang-sorang.jadi aku terus ekot.walau hati belah bagi.err...korang.wish me luck.kalau aku tak keluar secara berlari pantas dari cinema tu.kire aku tabah hati jugak la tu.kalau la aku keluar lantas bermuka pucat.memang sah aku lemah semangat.btw.aku dah siap-siap sumbat earphone kat telinga dan bawak spec mate hitam fewit-fewit dalam beg.in case kalau cerita tu melampau sangat effect bunyi dia.dan aku segan nak keluar dari hall sebab bimbang image rebel di perkotak katik kan.aku akan dengan happy nye pakai spec fewit-fewit dan pasang lagu feberet secara full blast.biar aku layan jiwang sorang-sorang dengan lagu kegemaran pon takdehal.
err.harap aku tak penakut sangat.harap.harap.harap.










p/s: taktik licik kawan-kawan aku yang nak umpan aku dengan Manhattan fish market sebagai acara selingan memang menjadi.aku dah mengidam oyster tu dari bulan puasa weyhhh..hishhh.



p/s: ape orang sekarang nih dah tak reti ke nak buat cerita lain selain cerita orang kene posses lepas tu bunuh-bunuh orang lain dalam lift? pastu lame pulak tu mase kene amek nak bunuh 5orang.eh ke 4 orang? ntah la..lift kecik je kot.saje nak buat drama kasik aku makin takut..heh!

Thursday, September 23, 2010

KHURSUS NIKAH KAWEN

tak lame lagi.dekat HELL akan diadakan khursus kawen.rumate aku dengan pakwe die pegi.tapi nikah kawen nye lambat lagi la.sebelum umur 26 kate die.ade jugak rumate aku pelawa aku pegi sekali.tapi aku tolak baik-baik.bukan ape.tak reti nak memakse brad pitt dengan hal-hal mendadak macam nih.lagi satu.aku rase belum mase nye lagi.kawan kesayangan pon cakap macam tu jugak.sebab.deyal kate.aku tak boleh pegi khursus kawen sekali je.aku kene attend sampai 4kali.baru paham.baru masuk dalam kepala.mungkin kah sebab aku lambat sangat dari segi serap ilmu agama nih yang buat kawan -kawan aku suruh aku attend khursus kawen sampai 4kali? jawapan die tidak sama sekali.tapi sebab..err..sebab kawan-kawan aku cakap aku ade tokoh jadi isteri derhaka.kenyataan deyal mempunyai banyak concrete evidence.dan sangat tidak boleh di nafikan.seperti..


" kau degil beb.susah nak handle..kang buat kau tak mau dengar cakap laki kau..dah jadik derhaka..kau nih bukan betul.better kau attend khursus tu sampai 4kali.kasik khatam.lepas tu baru grad dengan penuh ilmu-ilmu yang bergune "






p/s: aku redha je nih.tapi kalau tak silap aku la dah banyak kali jugak praktis perangai sopan santun lemah lembut baik budi bahasa nih.tapi kenapa still ade lagi perangai rebel tu nak keluar? kenape? terpakse aku praktis lagi.urghh..

Wednesday, September 22, 2010

HUJAN.

aku suke hari hujan.dari kecik.aku suke semua tentang hujan.bau hujan.best.seriyes.sangat calming.aku suke tengok awan curah air.banyak-banyak.so beautiful.aku suke main kejar-kejar dalam hujan.tapi akibat seperti bersin tanpa henti selepas have fun dengan hujan.memang sedikit seksa.tapi bersin sambil bibir ukir senyum mungkin cumel.dan aktiviti feberet time hujan.adelah tido.sangat heaven.kalau tido time hujan mesti mimpi gembira.dan aktiviti less feberet time hujan ialah. redah hujan dan pegi class.naseb ade payung kedai letrik SENG Q hasil rampasan dari WRN yang besar die boleh buat share dengan 3orang..tak payah cancel niat pegi kelas.berjalan-jalan di tengah-tengah curahan hujan.sangat sweet.dan berjalan bersama kawan-kawan kesayangan di tengah hujan.double sweet.berjalan-jalan dengan pakwe di tengah hujan...
no comment.tak penah buat lagi.tak kan buat kot.sebab aku sangat teruja dengan hujan.kalau tengah jalan berdua dengan beret pitt pon tengah hujan di khuatiri aku boleh tertinggal kan beliau dan fokus mata hanya dekat hujan.sebab.hujan lagi best dari beret pitt.=)




bad hair day..?NOOO.she's smilling la weyh







abaikan budak yang suke buat peace..
focus dekat payung yang besar macam nak pegi meniaga kat pasar malam tu
selesa kan.kan kan.







p/s: kalau petang esok hujan lagi.aku nak ajak kawan kesayangan pegi main hujan dekat roundabout hamka.mesti heaven.

Monday, September 20, 2010

ENTRI REBEL 1

hilang.wujud.
wujud.wujud.wujud.
hilangggggggggggggggggg
hilang.wujuddddddd

ok fine.sekarang aku nak tanye.kau ingat kau sape.
kalau nak hilang.just hilang.go and gone.senang kan?
tapi kalau nak wujud.ok wujud la.tapi sekali lagi kau hilang
aku terus buang jauh-jauh.paham?
bila aku tak benarkan sebarang onar ke atas diri aku yang obvious bukan milik kau bukan milik dia atau milik sape-sape.aku jadi watak yang membencikan.
watak membencikan yang tak suke hidup di susahkan oleh manusia yang hilang wujud hilang macam hidup nih ibarat sekeping biskut chipsmore.











p/s: selame nih memang aku tak penah jadi watak sweet senyum fewitt fewiitt pon kan.







p/s: kalau agak-agak nak hilang.jangan datang boleh tak?menyusahkan la..


p/s: entri paling biol aku penah buat.demmit~!



p/s: egois sgt sweet like sugar.


Sunday, September 19, 2010

RAYA DI HAMKA.

already arrived at HAMKA.dan makin membenci anak tangga yang berjumlah sebanyak 3puluh itu.baru beberapa kali turun naik dah rase penat.dah rase dah ketandusan stamina.kalau dulu.mase bulan puase.setakat 30puluh anak tangga pedehal sangat.
siap main kejar-kejar lagi naik tangga.now.jangan kate nak kejar orang.nak melangkah sambil bawak beg yang muatan dia laptop sahaja pon boleh buat berpeluh badan.hishh.
ok dah sampai bilik kosong untuk dua orang sahaja.seperti biase.roomate aku ade.dah balik dari semalam rasenye.tapi hanya wakilkan beg baju atas katil sebagai tanda dia dah sampai tapi hilang pegi berdating raya dengan pakwe..dan macam mana benci nye aku untuk pack barang.macam tu jugak perasaan yang sama bila unpacked barang.bukak lembari dua pintu.mengucap panjang-panjang.buat self denial seperti..
" aku mungkin tersalah almari..ni bukan almari aku...."
tapi bila once nampak spec mate hitam fewit-fewit bergantungan di tepi pintu lembari.terus senyum terpa muka.cumel sungguh spec itam aku.=)
dengan tabah.punggah semua barang bagi almari nampak seperti di miliki oleh kaum hawa sedikit.lepas settle part lembari.beralih pula kepada katil.yeah.malam nih tiada lagi katil ber size raja dan hanya di kuasai oleh aku secara solo.yang tinggal.hanyalah katil bersaiz solo dan 4bijik bantal sebagai teman mesra.lepas tukar cadar katil.tukar sarung bantal.terus rasa nak landing solid atas katil yang nampak kemas dan menarik.tapi.ouh ok.belum mandi lagi rupenye...beralih pula ke bilik mandi.sebelum mandi kene inspect dulu bilik air tempat berangan.tempat menyanyi sambil hilangkan tekanan perasaan.tempat menangis sorang jauh dari pandangan mata semua orang..
okeyh keadaan memuaskan.tapi.oleh kerana sifat mahu bunuh bakar kalorie itu tinggi.aku dengan tabah hati lagi.rajin kan diri bersihkan lantai bilik air.dengan harapan.esok bangun tido terus boleh rase diri ringan dan melayang.
lepas settle hal ehwal bilik mandi.dan lepas diri rase wangi.rase berbau seperti bayi.baru boleh tido.lena.nyenyak umpama bayi jugak.tanpa perlu pikir assignments banyak.beratur.beranak..esok masih ade.malam nih.tido dulu.sesuaikan diri dengan suasana raya di HAMKA.





p/s: malam nih tido sorang.bertemankan sebuah katil kosong.sebuah meja bersepah.dan.kerusi hampir patah.indie kan suasana raya macam nih?