Friday, December 23, 2011

PROTOKOL HANTU.

semalam.mr liebchen teman aku pegi hellious jumpe supervisor.jumpe supervisor nye tak sampai pon sejam.setengah jam pon tak sampai jugak.15minit je.tapi campur tolak bahagi mase aku naik tangga.menggah menggah sikit.tunggu mr liebchen pegi toilet touch up rambut.bagi muke kelihatan macam pelajar kampus sedikit.cukup la 30minit.
lepas habes hal akademik.kiteorang cadang nak tengok movie.aku memang awal awal nak tengok alvin and d chipmunks.dah 3malam mimpi theodore.mr liebchen pulak nak tengok mission impossible.sebab feberet actor die tom cruise.aku yang die hard fan brad pitt nih memang tak teruja langsung nak tengok tom cruise.melainkan.kalau anak die suri ade sama.kalau tom cruise SAHAJA.sorry tak minat.
toleransi penting dalam sesuatu hubungan.jadi kiteorang decide nak tengok dua movie sekaligus.malangnya.sampai e curve dah lambat.pukul 5 petang.jadi boleh tengok satu movie je.
kalau tengok dua movie.confirm mak aku halau keluar rumah.
selepas pertandingan osom di jalankan bagi menentukan movie mane yang bakal di tonton.akhirnye.lepas 3 pusingan osom.alvin and d chipmunks kalah total.
mission impossible 4 menang.senyum lebar tak tanggal dari muke mr liebchen.siap volunteer diri lagi beli popcorn.kemahin lagi nak tunjuk hati gembira.




untuk orang yang tak pernah tengok langsung cerita mission impossible nih.aku paham jugak la cerita nih.takde la rase macam ketinggalan ke hape.untuk manusia yang suke kan cerita yang banyak aksi.mission impossible nih memang best.aksi tom cruise sadin sadin je panjat burj khalifa yang jadi bangunan paling tinggi kat dunia sekarang nih memang buat perut aku kecut.
kalau aku.sebelum panjat dah pengsan.lagi satu aksi patah patah kan leher orang nih memang tak la aku nak tengok .asal aku tengok macam ade potensi je orang nih nak patahkan leher mangsa die.aku pejam mata.lepas tu mulut berkicau tanye tanye mr liebchen.
dah belum? dah belum?
aku tau die annoying.tapi aku kesah pulak.aku dah takut nak buat macam mane? tak kan nak tido pulak kan? rugi rugi.cerita nih best.walaupon aku tak suke aksi ganas dan lasak nih semua.tapi aku still ade perasaan nak jadi secret agent bile tengok cerita nih.dasar tak sedar diri tu pendek.ade hati.agent insurance pon belum tentu lepas lagi syahira.insaflah!
part paling aku gemar dalam cerita nih adelah kereta kereta canggih yang di gunekan.mak haiii canggih amat.bmw tuu.sardin je kereta kereta canggih camtu di jahanamkan.dah la canggih laju pulak tu.haihlaa.hebat sungguh.

overall cerita nih best la.sampai mr liebchen tak berkelip mata tengok cerita nih.tapi mata je la yang tak berkelip sangat pon.mulut die busy jugak mengunyah popcorn.
cerita nih senang nak paham.kalau tak paham sangat subtitle ade.mudah kan?
untuk peminat tom cruise.cerita nih memang puas hati.bukti? tengok buah hati aku je dah cukup la.senyum simpul die tu.mata tak berkelip die tu.cukup dah nak buktikan cerita nih best.
jadi kalau ade mase terluang.sile ke pawagam berhampiran.tak rugi.unless korang semua macam aku la.hati melankolik keh keh keh ;p








p/s: aku sampai sekarang tak puas hati.macam mane mamat tak cukup tinggi macam hero cerita nih asik la dapat awek cun? ouh btw.lagi satu bukti mr liebchen suke cerita nih ialah.
die asyik la ulang ulang cakap macam nih.

"am not mike.i am agent hunt " -___________________-''

agak payah aku nak catch up dengan perangai fanatik pesen macam nih.

Tuesday, December 20, 2011

RABU YANG WORDLESS

untuk manusia yang hanya terobsesi dengan bahasa.otak aku jadi serabut bile pikir yang aku kene design 2mende penting untuk chapter 3 seawal bulan december.tapi nih hakikat yang aku kene redha dan redah.bile aku jadi orang pertama yang akan kawin dalam keluarga.
baju untuk majlis resepsi.kalau ikut style last minute aku.sewa je.setel.tapi tu kata aku.minggu lepas. di bandung.time aku sibuk rilex rilex sambil mulut asyik mengunyah.aku dah dapat arahan pilih kain untuk majlis resepsi.tercangak cangak aku pilih warna yang sesuai untuk kulit aku dan mr liebchen.3kali buat pilihan.3kali kene reject.akhirnye.aku surrender.mak aku yang pilihkan kaler.ayah aku angguk angguk setuju.kes selesai.aku duduk tengok je kain yang bakal jadi baju majlis resepsi aku sambil makan coklat free yang tuan kedai sedia kan.makan ternyata proses yang dua ratus kali lagi senang dari buat pilihan kaler tema majlis kawin sendiri.
next.aku yang tak bijak melukis nih.dan pernah ade rekod kene halau keluar kelas sebab dah 3kali kelas aku gagal hanta tugasan melukis yang cikgu suruh buat.telah di suruh design kad jemputan kawin sendiri.sehari sebelum balik malaya.mak ayah aku ajak pegi kedai buat kad undangan.aku ingat kan.pilih dan bayar je.tak sangka kene pilih dan design lalu bayar.
jadi sekarang.aku kene design kad undangan.apelah bakat seni yang budak macam aku nih ade? melukis pon asyik asyik laut.lepas tu mesti ade gunung.lepas tu ade awan dengan burung.kalau rajin sikit lukis la pokok kelapa dekat tepi laut.aku ngeri bile pikirkan 2 produk yang akan terhasil dari otak yang di manupulasi oleh bahasa nih.
majlis perkahwinan sederhana tu yang aku impikan.tapi nampak nye sekarang kehendak aku sedang bertentangan dengan hasrat mak ayah yang impikan majlis gilang gemilang untuk anak perempuan sulung.
akhirnye? kehendak aku pasti ade terlibat sama dalam persiapan majlis.tapi bukan 100% wujud.
majlis itu bukan kepunyaan aku sorang.tapi hak milik keluarga.jadi.hanya mampu pandang.bantah sedikit kalau perlu dan tak keterlaluan.wujudkan rase bahagia setiap kali mak ayah volunteer untuk buat ape yang dieorang mahu buat untuk majlis taun depan.asal tak langgar hukum islam itu dah cukup untuk aku.
lain lain hal.aku malas nak pikir dulu.lame lagi kan?
kursus kawin pon aku belum pegi lagi.tapi apesal aku macam ade idea nak kawin awal sekarang nih? hormon atau kehendak? keperluan ke atau mengekot orang?










p/s: mudah nye menjadi anak sulong.susah nye menjadi anak sulong.tapi sape cakap nak kawin tu senang kan? tapi tak ramai jugak yang claim kawin tu mudah semudah ABC :)

Tuesday, December 13, 2011

OUTING WITH KIDS :)

cuti sekolah memang takde effect langsung dekat aku since aku dah lame tak pegi sekolah.tapi semalam.adelah hari berjimba bersama anak anak buah mr liebchen merangkap bakal anak anak buah aku juga :)
kiteorang memang pakcik makcik yang gemilang terbilang.janji nak gerak pagi.pukul 8 yea rakan rakan.tapi aku gigih kejut mr liebchen pukul 7.beliau mintak tambahan mase kecederaan selama 30minit.akhirnya kiteorang terjaga lagi 15minit nak pukul 10pagi.haru betul ! padehal budak budak dah lame siap.kiteorang yang dah tua nih pulak liat bangun.memang tercalar sedikit image makcik solehah !

lepas siap siap.aku dan mr liebchen gerak dari nilai menuju ke cheras.rumah kakak beliau.actually.anak anak buah mr liebchen datang dari batu pahat and tido rumah makcik dieorang kat cheras.so dah menjadi satu tanggunjawab pakcik la yang kene bawak anak anak buah berjalan keliling kl.mule mule nak bawak pegi i city.tapi 2 dari 4 orang anak anak itu.semputt.jadi cancel.bahaya.
next.nak pegi petrosains.tapi akhirnye dah sampai klcc baru sedar petrosains tutup hari isnin.maka dengan itu aku rase useless ade handphone canggih sedikit dari mr liebchen tapi tak reti nak search information awal awal.-_-
lepas 2plan gagal.maka jika telah berada di area klcc.marilah kite pegi tengok ikan jerung dan rakan rakan beliau.maka kami seperti 1 keluarga bahagia.di mana aku berpegangan tangan dengan 2orang budak kecik di sebelah kiri dan kanan.manakala mr liebchen.berpimpin tangan dengan budak kecik lelaki.memang kalau orang tak tau menahu.mesti ingat aku kawin awal.takpe aku redha je.memang sejak dah plan nak bawak budak budak nih berjalan jalan dah redha kalau kalau orang ingat tu anak aku.pedehal.memang anak la.tak kan adik kan? kan?

sebelum jalan.ritual wajib.adelah makan.aku dengan mr liebchen.memang tak breakfast lagi.memang confirm tengah kebuluran.tanya budak budak comel.dieorang semuaaaa dah breakfast since dieorang bangun pagi.memang useless sungguh rase diri.tapi aku tetap rase yang dieorang bangun awal sebab ade bibik kejutkan.sementelah aku? nokia kembar iras 3310 tu je yang kejutkan.mane same kot.huuu

kalau keluar berjalan dengan budak budak comel.haruslah dieorang ade kuasa veto untuk tentukan nak makan ape untuk lunch.antara KFC dengan Sushi King.Aku dah pejam mata rapat rapat.dalam hati berdoa senyap senyap.tolongggg la sushi.kfc muak kot.dan yesssss.akhirnye sushi menang tanpa bertanding.maka kami ber 6 menuju ke sushi.
nampak je sushi.semua budak budak comel tak dapat menahan sabar.asal lalu je sushi capai.kalau terlepas.aku jadi superwoman tolong capaikan.ayah cu dieorang mane? duduk hujung meja.tengah belek menu.duhhh!
waktu makan.memang best gile.macam macam adegan aku tengok.makan aiskrem comot.makan sampai tersandar kekenyangan.adengan tak nak makan sayur.adengan rebut rebut air.heheh.seronok jugak heh? aku jeling jugak kat ayah cu dieorang.rilex je muke die handle anak anak buah.agak nye dah paham sangat peel sorang sorang.aku? memang kabut sikit.aku mane ade anak buah? anak tekak ade laa.

lepas makan.terus pegi aquaria.time nih.memang best la.semua pon tak sabar nak tengok ikan.dan aku.akhirnye jejak jugak kaki kat aquaria.pathetic gile kan? dah berapa taun umur aku.baru nak jejak kaki.biaselah name dah tempat ikan.jadi jangan harapkan brad pitt kacak kat dalam tu.jenuh la tengok ikan.dari sekecik kecik ikan.sampai ikan ikan otai seperti jaws.ade jerung tu lalu depan aku.sambil jeling jeling pulak tu.kalau la dinding kaca tu pecah macam scene dalam cite harry potter.mampus aku.jerung sebelah aku je kot.tak ngeri? kalau kucing takpe jugak kot.
dalam aquaria tu.aku rase dabel looser setiap kali anak anak buah mr liebchen tanye aku.
eh itu ikan tu name die ape heh?
aku ikan bilis je kenal.siakap dengan kerapu pon aku failed lagi nak bezakan.kembong dengan cencaru pon aku tak habes bersuai kenal lagi.nih kan pulak ikan ikan dari lautan lautan mega macam tu.confirm gagap la aku nak jawap.last last aku past kan je soalan tu kat ayah cu dieorang.mr liebchen tenang pulak tu jawap soalan.muke macam expert.padehal aku tau.die nak show off je depan anak buah die.dasar riak.ntah ntah sebelum tu dah siap siap hapal pamplet.

bile dah tamat ekpedisi jelajah aquaria.sebelum balik.semua orang boleh amek sorang satu souvenir.best jugak tengok budak budak excited pilih hadiah.dalam hati aku.mr liebchen nih offer dekat budak budak je ke? aku makcik budak tak kan nganga je kot? tak sampai 2saat.mr liebchen ade dekat sebelah aku.suruh aku pilih dan amek aku nak hadiah ape.haaaaa peluang keemasan.tapi kan.tak pe la.aku rase macam tak sesuai pulak nak jerit yeaaayyyyy ambil mata melilau carik hadiah.ramai budak je kot kat citu.kalau aku join nanti orang ingat aku dulu mase kecik kene demam panas.sebab tu dah besar tak sehat lagi.
lepas dah penat.tumit kaki aku pon rase dah nak tercabut.kiteorang pon balik.mase tu baru pukul 4.memang awal la citer die.mr liebchen ajak pegi makan lagi.sorang pon tak nak sahut cabaran.sushi dah lebih 5 pinggan.mane nak sumbat lagi makanan lain dekat celah perut nih?
budak budak pon dah letih.jalan pon main seret seret kaki.yang kecik nak botol susu.
jadi kiteorang pon balik.dalam kereta.2dari 4 dah selamat tido.cumel kan?
dengar cerita.lepas di hantar balik.dieorang 4 orang terus tidur sampai pukul 8 malam.penat sangat la tu kot.sian sungguh.aku pon dalam kereta.dah tak larat nak bercakap.diam je sambil nak terlelap.entah bile kereta mr liebchen sampai rumah aku tak sedar.seriyes penat.phewww

enuff of words.jom tengok gambar.yang di susun dalam aturan carca merba.




paling suke gambar nih.buah hati aku sedang jadi pakcik yang excellent.
comel kan adegan dukung dukung nih? sejuk mata aku pandang :)
yang si cumel kene dukung tu.mule mule jumpe aku
langsi kot.die jeles.aku outsiders yang nak rampas ayah cu die.
comel la haii.no worry tasya.ayah cu larat dukung tasya sorang je.
kalau aku minta dukung.memang kene kasut dekat dahi.
heheh.





nih la die jerung yang suke hati die je nak jalan jalan atas kepala aku.
main main kepala nih pantang tau tak?
hishh.dah la panjang.suke suki buli aku yang tak tinggi mane nih kan?
gedik sungguh.



ape apehal bergambar dulu.bile aku cakap je perkataan gambar.semua automatic posing.walau pon time tu tengah bergaduh main tolak tolak.nampak aku pegang kamera.automatic.
senyum simpul.
comel je kan? dari kiri yang paling sulong.cucu sulong famili mr liebchen.umur 14tahun.aku suruh dia panggil aku akak.well
kiteorang dah hampir sebaya.aku 15 die 14 mane jauh sangat jarak kan?kan?
lagipon aku belum rasmi kawin dengan ayah cu die.jadi buat sementara waktu nih
biar la aku perasaan muda hihihi.




siblings.yang adik umur 9tahun kalau tak silap.batu pahat mali.
mak dieorang kakak sulong mr liebchen.nih kali kedua aku lepak dengan dieorang.
dulu mule mule aku jebakkan dieroang dengan meatball dan daim cake ikea.
semalam nak ajak layan tutti frutti tapi semua dah penat.kalau tak.sempat jugak aku
sebarkan virus.hehe.
obor obor.chantek kan hewan nih?
aku konpius.anak buah tanye.memang die kaler biru heh?
aku jawap je yea kot.
tapi ade sorang lagi anak buah rilek je jawap.
tak la ade lampu biru kan atas tu?
demm.budak yang jawap tu belum pon masuk darjah satu tau tak?
looser la aku nih sungguh!



d only boboy and budak kecik comel baju pink nih adik beradik.dieorang nih duduk kat cheras.
mak dieorang kakak mr leibchen yang last.maafkan si comel tasya yang gagal dalam cubaan buat peace.dan jangan salah tafsir.tu bukan simbol satu malaysia yea.


bile dah start jalan seret seret kaki.
dah gosok gosok mata.
maka kite tau lah bahawa beliau sudah mengantuk lalu
ayah cu kesayangan ramai nih pon mula bertindak
aku kat belakang dah senyum senyum riang.
dear love.kamu dapat markah penuh untuk calon ayah kepada anak anak saya
TAHNIAH :)
mase nih tasya cumel nih dah dapat terima hakikat aku bakal makcik die.
dah nak la jugak holdhands dengan aku.tapi aku tak boleh dukung die.
mr liebchen tak bagi.tulang belakang aku separa oku remember?



mase makan sushi.lihat kesungguhan di ekpressi wajah dah tau betapa kami semua
peminat tegar sushi.aku je belasah 4pinggan.
tapi tetap rekod anak buha mr leibchen mendahului.dabel L untuk aku.


sesi bercakap dengan ikan.asal nampak ikan mesti cakap HYE.
lepas tu bunyi macam tengah borak borak.
si cumel nih pelat lagi.kalau nak faham bahasa die pon di awalan bahasa je.




aku bayang kan lauk asam pedas ikan pari ketika beliau ini sedang melintas di hadapan saya.
kalau la jadi buat lauk nih.agak agak boleh jamu berapa ramai orang?
















p/s: balik rumah.tak boleh terus tido.kene packing.mahu keluar dari malaya sejenak.otak sudah mintak rehat.


p/s: mr liebchen cakap kalau dah ade anak esok luse.aku kene kurang kan sikit layan twitter dekat epal.karang anak pegi mane pon aku tak sedar.itu perli kan? kan?

Thursday, December 8, 2011

DI SATU PETANG HUJAN RENYAI RENYAI.

hati aku jadi sebak.terharu bile bace puisi yang di tulis khas oleh zahiril adzim buat isteri beliau syera ayob.puisi yang di bacekan khas di majlis perkahwinan tu.buat aku yang xde kene mengena dgn majlis pon boleh rase nak meraung same.lantas.tindakan reflect lepas bace puisi tu adelah menghantar sms kepada mr liebchen.since aku tak suke call time die tengah keje.sms je la pon yang ade jadi medium untuk luah perasaan.sms berbunyi :

" nak mintak tolong boleh tak?"

tak sampai 5minit.handphone berbunyi.aiseyhh sudahh.tak kan pasal nak mintak tolong bacekan puisi pon nak call time keje.abess la aku..tadi aku main main je.mesti mr liecbhen ingat aku betul2 tgh nak mintak tolong nih.aku pandang je telepon tu.seram.ape reaksi beliau kalau die penat penat risau.ingat aku dalam kesusahan ke ape.tibe2 aku call semata mata nak mintak tolong bace puisi mase hari kawin nanti.mampuss aku kene bebel nih karangggg.tu la syahira.mase buat kau tak berpikir panjang.sekarang padan muke!

aku angkat phone.

"apesal ? ade nak mintak tolong ape? hani okey ke? "


alahaii.belum sempat aku cakap hello die dh tanya macam macam.lagi dabel rase bersalah aku.dah la suara beliau tu di selang selikan dengan bunyi mesin mesin yang ade kat tapak projek tu.habesss la akuu..habes laaa.badan dah start seram sejuk.


" err.tengah keje heh? apesal call? message je la.takde mende sangat pon "

.sebutir sebutir. aku jawab.cuak seriyes.


" takde ape la.cpt la cakap.nak mintak tolong ape?"

alahaii.


"err.nak mintak tolong bacekan sajak.untuk orang.heheh.heheh"

sambil gelak gelak kecil aku sebut jugak jenis pertolongan macam mane aku nak mintak dekat mr liebchen.sambil tu aku try try jugak nak jauhkan handphone dari telinga.mane tau.kejap lagi nak kene maki kan kan? walaupon mr liecben xpenah maki aku.mane la tauuu.hari nih aku dah terlebih pandai pulak buat die naik hangin hehehehe




" ouhh.bace sajak.BOLEH aje."

terdiam.aku seminit.BOLEH? as if BOLEH ke? biar benar nih? korek2 telinga sikit.mane tau aku tak dengar perkataan TIDAK lps tu terus dengar boleh je? hishh.tak caye tak caye.

" eh betul ke nih?BOLEH? "

suara time nih dah naik satu oktaf.excited punye hal.


" betulll bolehh.ok la nak sambung keje balik.malam kang kite borak lagi pasal nih heh? bye.take care "


talian di matikan.mata aku still pandang handphone.macam la handphone tu mende pelik.biar betul boleh? unsangkarable!
di saat aku tengah type entry nih pon.aku tak percaye lagi.mr liebchen yang aku kenal.bukan romantik macam zahiril adzim tu.err.ke buah hati aku dh kene abduct dengan alien.yang cakap tu bukan die? lagi 5jam untuk rutin call malam.harap harap mr liebchen tak mainkan perasaan aku dengan bagi harapan palsu.




ouh yea.sile jamu mata dan hati untuk bace puisi kat bawah nih.ikhlas dari zahiril untuk sang isteri.






Aku pasti punya masalah tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana.

Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala

Isteriku.
Selamat datang ke hidupku.
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.

Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.

*********


zahiril adzim.












p/s: syera ayob nanges mase puisi nih di bacekan.kalau aku.nanges siap pakej pengsan lagi.hehehe


Monday, December 5, 2011

WEEKEND

susah sebenarnye nak buat keputusan.breaking dawn part 1 atau ombak rindu.keputusan nak menikah taun depan pon tak sesusah macam ini.nak tengok dua dua sekali.memang takde masalah.tapi mase tu yang takde.kalau satu hari ade 24jam.6jam aku dah spend untuk tengok movie.nampak sangat la aku manusia yang dalam kerugian.macam takde mende lain nak buat dari hadap muvee kan.so lepas aku pikir pikir.aku akhirnye pilih untuk tengok ombak rindu.
sebab? peer pressure.hehe.kawan kawan jenuh bercerita dekat twitter pasal cite nih.best la.tangkap leleh la.owsem la.memang buat goyang hati betul.tambah pulak ade yang cakap.twilight breaking dawn part 1 tak sebest ombak rindu.hati aku makin retak menanti belah.
aku kene buat pilihan di antara edward cullen dan aaron aziz.dan membuat pilihan di antara dua jejaka kacak,di mana salah sorang darinya adelah pontianak kacak memang bukan hal mudah.
berat hati nak lepas kan twilight.tapi gigih heret kaki.heret buah hati untuk tengok ombak rindu.
walau pon aku tau mr liebchen anti cerita romantika dan penuh air mata nih.kemungkinan untuk beliau tido semasa lima minit awal cerita itu amat tinggi.tapi aku dah redha dah.biarlah beliau tido.janji aaron aziz kacak ade menemani hingga cerita itu habes.








aku nak tengok cerita nih sebab aku dah bace novel ombak rindu.aku dah lama terjebak dengan fenomena haris dan izzah nih.jadi aku nak intepretasi kan apa yang aku baca dan tengok hasilnya depan mata.tak begitu mendukacitakan.tapi aku lagi suke bace dari tonton agaknye.aku enjoy tengok cerita nih.ade babak yang aku rase agak mencabar air mata untuk menitis ke pipi.tapi aku tabahkan jugak hati.kesayangan yang kuat membuli ade dekat sebelah.tak rela aku kene bahan sampai ke tua sebab meraung dalam panggung wayang sahaja.bukan cerita yang bagus untuk anak cucu nanti.
tapi aku tetap rase sebak bile tengok aaron aziz menanges.nampak real.nampak ikhlas.dan aku memang allergic kalau lelaki kacak meraung.menanges.macam dalam nur kasih.scene remy ishak menanges la scene yang aku rase sebak.dalam ombak rindu.scene aaron menanges syahdu buat air mata dah bergenang dah.nampak sangat aku suke tengok makhluk hensem.padehal maya karin dari awal cerita menanges.tak pulak aku sebak ke sedih ke.musykil.hormon ke nih heh?

mr liebchen tak tidur mase tengok ombak rindu.alhamdulillah.selamat duit ticket.takde la rase membazir.akan tetapi bile tak tido. tugas beliau adelah untuk buat aku rase super duper annoying..beliau kacau focus locus aku untuk khusyuk pandang tatap muke aaron.
ade je soalan die.
kenapa rambut lisa surihani tu buruk? kenapa muka maya karin tu pucat sangat? kenapa tudung maya karin pelik? tak cukup dgn soalan.die bagi komen dan kritikan pulak.driver aaron tu blur la.mak jah tu orang kampung dia la.scene nih buat dekat langkawi la.

alahaii sabar je la hati.aku lagi redha die tido tau.tapi beliau memang di lahirkan untuk menjadi pembuli aku.pembuli yang tegar.dan aku dah redha lama dah nih.tapi bengkek sikit2 ade la.penat aku nak sebak konon2 nye.
baru nak feeling sebak tibe tibe...

" eleh.nak nanges la tu kan kan? "



sambil angkat angkat kening.sungguh tensi tau!






"redha itu ikhlas.pasrah itu menyerah "





p/s: mr liebchen ade 1001 cara untuk gembirakan aku.atau buat aku stress dengan method pembulian beliau itu.

Saturday, December 3, 2011

PERFECT STRANGERS

malam semalam on da way balik dari airport.ade satu kereta nih.follow je belakang WRN.
WRN ke kiri dia pon ke kiri.WRN ke kanan.dia tuju kanan jugak.aunah dah tak senang duduk.dia rase bengkek mungkin.tapi aku rase seronok.adegan follow follow kereta nih macam dalam citer kl gangster kan kan? just owsemm.aku pikir sambil mulut kunyah cherry hadiah dari kawan aunah yang kiteorang jumpe dekat airport tadi.dah 5bijik cherry aku telan.kereta tu follow lagi.muke aunah dah makin nampak beliau rimas.tak senang.aku still senyum simpul.best nyeeeee moment macam nih.excited! tapi bile tengok aunah pandang aku macam aku orang gile je.aku surrender.
aku angkat phone.tekan speed dial 5.deringan yang pertama.dah dengar suara.

" hello stalker.stop following us boleh tak? kalau tak berenti follow jugak.orang call polis.dun care"

stalker gelak gelak mengade di hujung talian.gedik kan.mengade.


" suke hati la nak follow pon.call la polis.tapi jangan lupe call tok kadi sekali heh? heheheeeeeeee"


aku terus bantai gelak kuat kuat.aku dapat bayang.mr liebchen.satu tangan pegang stereng kereta.satu tangan pegang telipon.muke sengeh sengeh.best jugak kan ade stalker? lebih lebih lagi kalau stalker tu tunang sendiri.dabel best la cerita die.sebab tu aku teruja tadi.heheh.cube orang lain.mesti aku dah meraung telepon ayah!









p/s: 3minggu tak jumpe.bile jumpe sempat minum hot milo secawan sambil borak2 .dekat airport.bosan gile.naseb ade abg pilot hensem lalu lalang. :D

Wednesday, November 30, 2011

BULAT BERBULU OREN.TROUBLEMAKER IN THE MAKING.

4hari lepas.aku bangun pagi dengan ekpressi muka yang agak ngeri.okeyh.muke bangun tido memang sedia ade tak berapa nak jelita.di tambah pulak dengan berita yang eiji hilang dari umah.buat muka jadi hilang seri secara total.penat dah carik serata rumah.gagal.kesan tapak kaki saiz xs itu tidak kelihatan.eiji ade satu tabiat.suke menyelinap keluar dari rumah.dan dah name menyelinap.harus la secara senyap tanpa satu oktaf pon bunyi mengeow kedengaran.walaupon selalunye setiap kali ade sesi bagi makan kucing dekat luar rumah.eiji akan datang dan memeriah kan suasana dengan bermain dengan kawan kawan yang lain.
dan tiap2 petang kalau tak hujan pon aku lepas kan eiji.dengan pengawasan aku dari tepi sudut rumah.eiji dengan meriah nye berlari,berjalan bebas dekat belakang rumah yang luas mata memandang nih.
sebab belakang rumah aku.ade sungai.dan aku pasti eiji failed dalam acara sukan renang berirama.
jadi memang kene pengawasan yang ketat.mungkin sesi bermain setiap petang tu tak mencukupi bagi eji yang berjiwa rebellious ini.jadi beliau menyelinap keluar.dan aku freak out serta merta.
eiji.selain dari kuceng.beliau adelah sleeping patner aku.80% dari keluasan kawasan katil aku beliau konker.dan dalam ape bentuk keadaan sekalipun.die mesti akan carik aku.tanpa mengira masa.kadang2.nak repeat makan untuk kali ke 4.aku jugak yang die carik.padehal dekat rumah nih.ade lagi 4orang yang duduk.tapi tetapp aku jugak jadi sasaran dia untuk bagi makan.
redha.sebab aku sayang lebih dekat kuceng nih.mak ayah aku serta aunah dah start risau.
macam mane aku nak kawen esok lusa.eiji nih macam kembar siam lain DNA je dengan aku.kalau petang petang.bile mak ayah aku rajin nak usha bilik aku.akan terpampang la aksi tido secara jemaaah di antara aku dan eiji.aku hadap kanan.eiji arah kiri.bayangkan je la heh.tak mampu nak amek gambar.aku tido buruk.eiji lagi dabel buruk.siap ade air liur basi.

ouh berbalik kepada cerita eiji hilang.aku dah carik serata ceruk dalam rumah.luar rumah.semak samun.belakang rumah orang. yang aku dari kecik tak penah jejak.dan tempat tempat lain yang ade kemungkinan untuk eiji si oranje cat nih berada.tapi tetappp bayang bulu oren eiji tak kelihatan.hari mula dah nak gelap nak hujan.aku dah start ade feeling nak meraung.
macam mane kuceng spoiled bratt nih nak survied hari hujan pon.beliau dah la spoiled bratt.mane ade asas kemahiran survivor yang tinggi.risau.cuak.takut.semua ade.
aku try tido.gagal.teman tido hilang.tido pon takde nafsu.nak makan tak lalu.teman kuat makan hilang.pinggan pon aku tak larat pandang.

last sekali aku redha.sambil berdoa.eiji akan balik jugak kalau dia dah lapar nanti.aku doa lagi supaya hidung dia.deria bau dia berfungsi dengan baik.jangan beliau sesat sudah.doa lagi jangan la eiji dalam bahaya.buat sedih aku je nanti.dan bila aku sedang elok nak bace doa awal tahun sempena awal muharam.tibe tibe ayah jerit lantang panggil aku.dari dalam bilik die.tergamam aku.aku duduk bukan jauh dari bilik ayah.apesal nak panggil macam aku lepas buat salah.dah la tengah fragile sebab sedih.ade jugak aku berdoa awal tahun sambil meraung nih karang..
sampai bilik ayah.ayah tunjuk wardrobe dia.sambil cakap.eiji ade dalam tu.aku blurr.kuceng orenje aku dalam lembari tu? apekah???

rupenye.eiji terperangkap dalam lembari baju mak ayah aku.mungkin pagi tu mak aku amek baju untuk di pakai.die menyelinap masuk ke dalam lembari.mak aku tak perasan langsung.mak aku tutup pintu lembari tu yang sememangnye ketat dan untuk kudrat eiji.confirm tak dapat bukak punye.so terperangkap la eiji dari pagi sampai senja dalam tu.dan yang heran nye.dah nak senja baru dengar die mengeow.
padehal ayah aku ade masuk bile die tengah hari tu.napping.tak pulak dengar die mengeow mintak tolong.aku suspek kuceng kuat tido nih.bile dah takde idea nak buat ape.nak keluar tak boleh.die bantai membute same.tu yang sampai berjam jam duduk dalam lembari tu.sikit pon takde tindakan nak selamatkan diri.buat risau aku je.naseb baik sayang.naseb baik cumel.dan naseb baik ade bulu mate lentik.kalau takk.blerghh.
try la mengeow kuat sikit.mengeget kemahin lagi.sampai bercalar balar tangan aku .tapi mengeow nak selamat kan diri pon failed.haihlaaa.
ade sape sape tahu tak tadika mane sesuai untuk aku sekolah kan sikit eiji nih?
manje sangat.tu yang berpikir mende mudah pon dah tak reti.
macam nih la punye perangai.aku dah dapat teka dah berapa keputusan upsr eiji nanti.*redha*






tido.hijack katil dan bilik aku.kacau aku tido.geget kaki tangan aku.makan sehari belas belas kali
tu je kepandaian eiji.yang lain? gagal tanpa sebarang syak wasangka.











p/s: lagi satu.sekarang suke sangat kuceng nih buat perut aku jadi pentas untuk die berdiri sambil bertopangkan kaki.tu tengah bajet masuk american idol la tu.senak la perut nih.dah la suke buat perangai time aku baru lepas makan.memang kuceng pembuli.sahih!




p/s: ouh lupe nak cakap.eiji kalau nak tido mesti kene dodoi dengan lagu ayat2 cintadari rossa.baru mata dia pejam lena.kalau tak.buas dia kemahin lagi.sentimental tak kuceng oren nih? ;p

Friday, November 25, 2011

TAZKIRAH HARI JUMAAT SAYA KEPADA KAKAK YANG BERKENAAN

aku ade satu perangai pelik.aku tak suke dan malas nak angkat call from unknown number.adik aku selalu cakap perangai aku nih perangai bajet diva.tapi aku kesah pulak.since telipon tu aku yang punye.bill telepon ayah aku yang bayar.jadi aku ade la jugak hak nak refused angkat call dari orang yang tidak di kenali same sekali.memang ngade perangai nih.tapi kadang kadang unknown number nih call mase aku tengah tidur lena bermimpikan brad pitt.harapan la aku nak angkat.aku tekan silent mode lagi ade.dan for me.aku rase kalau orang tu betul betul ade mende penting nk bagi tau.dieorang boleh message kan kan?
sampai la semalam.dalam kereta phone aku berbunyi lagu angry bird.number unknown lagi.
dan kinah pakse aku angkat call tu.dengan di sulami keluh kesah
" sudah sudah la bajet diva tu ayong ! "
okeyh fine.aku angkat.call dari skynet.dieorang cakap ade parcel untuk aku.dan dieorang suruh aku pegi opis dieorang untuk amek parcel tu.aku jadi blurr.amek parcel? skynet?blurr.
ape mende nih ? kakak kerani tu dengan kereknye kate dieorang tak jumpe jalan nak pegi rumah aku then sebab tu aku kene pegi sendiri.office dieorang tutup pukul 6.so aku boleh datang before 6.
aku dabel blurr.lepas minah tu letak phone pon blurr aku masih lagi bersisa.
pelik la kan.nak suruh orang datang opis.tapi alamat pon tak bagi.ke nak aku join pertandingan treasure hunt nih?
satu lagi hal.apesal aku kene pegi amek pulak parcel tu sendiri.bukan sky net tu syarikat anta barang ke.apesal aku pulak yang kene pegi amek? okeyh.aku decide nak biarkan je hal tu dulu since aku ade programme lagi best dengan kinah untuk hari semalam.dan kiteorang berdua sampai rumah pon dah malam.bile mase pulak nak ber tresure hunt pegi opis sky net tu.
pagi tadi aku bangun tido.aku terpikir.aku dah bayar semua kos penghantaran untuk parcel aku tu.kenapa aku pulak di arah pegi amek sendiri parcel tu?
sekarang nih kalau aku pergi amek sendiri barang aku tu.boleh takde masalah.tapi ape cerita dengan duit kos penghantaran yang aku dah bayar tu?
ok tak boleh jadi nih.aku memang tak suke hidup dalam di lemaaaa yang lama.aku call opis skynet tu pulak.
kakak semalam tu jugak yang angkat.
first aku tanye.kenapa yea aku kene amek parcel aku sendiri.
alasan beliau? budak delivery dieorang tak jumpe jalan pegi rumah aku.jalan pegi rumah aku comlicated katenye.ok hangin satu badan aku nih.dah la jawab nak kerek je.takde tanda peramah langsung.padehal aku dah lembut lidah dari gigi.lagi la membantu nak naikkan emosi aku.
sekarang nih kau nak cakap aku duduk ceruk banat ke hape benarnye? kenapa ramai je yang boleh datang rumah aku tibe time kau tak jumpe jalan pulak?
hutan simpan negara ke tempat aku nih? alasan tu kalau nak kasik kukuh la sikit
budak delivery kamu tu tak reti bace signboard ke? kalau tak reti tak payah la jadi budak delivery.keje jadi boss la senang sikit.tak payah nak kene bace signboard selalu.
satu lagi.syarikat punye faymes serata malaya.tapi tak GPS pon takde.aku nih budak belaja lagi.ade jugak gps.cikai cikai gps aku tu.akhirnye jumpe jugak jalan kebenaran dekat putrajaya tau tak.bagi yang tak tau.putrajaya signboard die putar alam semesta sikit.jadi memang macam hidup dalam maze.tapi gps cikai aku nih survived je.nih kan pulak syarikat gah macam company kome nih semua.tak kan gps pon takde.hishh.
lepas tu kalau dah agak agak sesat tu tak reti ke call reference number yang di beri.tak pon tinggalkan message ke ape ke.nih tak.satu usaha pon takde.kecuali usaha call aku tu pon baru semalam dan arah kan aku pegi opis dieorang collect parcel aku .tanpa bagi alamat opis tu sendiri.
bile aku cakap aku boleh datang amek.tapi aku nak balik duit kos penghantaran yang aku dah bayar tu since opis tu bukan la pusat zakat yang aku nak zakat kan je duit kos penghantaran tu
tau pulak terkejut beruk.cakap takde dalam polisi la ape la.tapi aku tanye balik.ade ke dalam polisi syarikat penghantaran nih yang customer kene amek barang die sendiri?
diam sampai 5minit.jawab la.pegi tengok kat polisi kau tu aku tunggu takde hal.
senang cerita.kerja tu.biar la ikhlas.biar la bersungguh.jangan la keje pikir nak mengelat je.dah tugas kau hantar barang.pegi hantar.jangan nak tukar atau ubah mende tu.jangan la kau tunjuk sangat sifat pemalas turun temurun tu.pelis la.kan dah jumpe dengan customer garang kalah cikgu displin macam aku nih.tak memasal gagap.aku bukan marah takde point.
dah la kau yang ntah sape sape.selambe datang arah arahkan aku.buat kan keje kau.lepas tu dengan kereknye nafikan hak aku.nih kalau aku telefon mengadu dekat hak penguna nih.tak memasal lagi sekali.malas sangat kerja jangan keje.berenti.berkat ke tak ntah duit gaji tu kalau kau asyik buat keje dengan perangai pemalas macam nih.
dan aku malas nak dengar kakak skynet tu tergagap lagi jawap semua soalan aku.
aku suruh jugak dieorang hantar parcel tu esok.
nih ade jugak alasan sambil sambil gagap tu.

"kiteorang kerja sampai pukul 1 je cik."

ade aku kesah? mende yang aku tunggu selama 2bulan tu.kau ade pikir tak? aku diam je kan?
takde nye aku nak call hari hari tanye pasal barang aku.tak meroyan pon dok marah marah syarikat kau hantar barang yang dah jelas terang lagi nyata terlewat dari tarikh sebenar.
tapi bile dah ade.boleh pulak arahkan aku.dan bagi macam macam alasan.haa memang aku pitam nak dengar.angin ahmar aku berurusan dengan orang macam nih.
keje kalau asyik bagi alasan.memang tak jalan nye keje tu.jadi stop la bagi alasan.kalau nak bagi.tolong carik alasan yang munasabah untuk otak aku nak cernakan.kalau tak.hadap la tazkirah jumaat aku tu tadi.amcam? harap insaf.










p/s: aku selalu jumpe manusia yang duduk di front counter.yang keje berurusan dengan orang ramai dan orang ramai tu customer.buat muke kerek.suara meninggi.dan senyum hilang terus dari muke.pelik la.bukan sepatutnye orang macam nih ke yang perlu extra friendly dan buat orang rase welcoming dan happy?

Sunday, November 20, 2011

MARI MENGENAL ALAT ALAT SEKSAAN.

lepas penat bertarung dengan buku buku ilmiah.cuti semester adelah ganjaran paling owsem untuk golongan student marhain macam aku nih.tapi oleh kerana masalah tulang belakang yang separuh oku.maka impian untuk tido dan bangun lambat lepas tu bangun untuk makan tengah hari pukul 3petang sambung tidur balik hancur berkecai berderai di tengah jalan.cuti semester kite mulakan dengan mengunjungi wad physio.jumaat balik rumah.sabtu pagi tepat pukul 9 dah kene pegi physio.time nih memang hati jangan cakap la.seriyes tak redha.dah la kene bangun pagi pagi.dengan sarapan roti bakar je.bukan nasi lemak.terus kene pegi physio.dan first time physio.di temani oleh mak ayah.anak solehah.remember? =,=
tapi oleh kerana ramai sangat orang nak buat physio terutama nye makcik dan pakcik yang lebih memerlukan dari aku, yang obvious sungguh dah la mude lagi tapi sibuk nak menyemak jugak kat tempat physio tu.
memang patut la kan .sebab tak reti jaga diri lagi.kan dah terpakse dapat feeling orang tua sebelum usia senja.
jadi aku kene tunggu sejam jugak baru boleh mulekan sesi physio.time tunggu tu.dah la aircond hospital tu sejuk kemahin lagi.mata mengantuk.mak ayah aku? pegi breakfast tinggalkan aku sorang sorang tunggu turn.dah besar panjang kan? dah nak kawin kan ?
uruskan diri sendiri.aku duduk dan memerhati.sambil tu terpikir jugak.apekah bentuk seksaan yang menanti.




ok nih pintu wad physio.pintu nih same je lebih kurang dengan pintu labour room.naseb aku di hadapan pintu yang benar.buat aku tersesat sampai labour room.tak ke satu bentuk penganiayaan batin tengok bayi cumel tapi aku kawin pon belum?


bile turn aku sampai.aku punye berpeluh jangan cakap la.mengegel pon ye jugak.tapi muke still maintain tabah.abes.ape lagi pilihan yang aku ade.nak lari balik rumah? nonsense.tindakan tak matang.buat mengamuk ayah aku je karang baik jangan.tak memasal ade adegan kene tarik telinga depan orang.malu kot.

bile melangkah masuk dalam wad physio.
ade sorang indian guy.nice guy.yang tolong aku.die salah sorang yang in charge wad physio.die yang akan tolong aku mase sesi physio nih berlangsung.
mase tu aku dah terkebil dah.
tak kan nak show off tulang belakang aku dekat beliau.tau lah beliau professional.tapi still awkward okeyh . mata aku dah melilau carik doctor perempuan.tak kan takde sorang pon kan?
naseb time aku tengah hesitate samaada nak show off kan tulang belakang aku dekat sape.muncul la dis one nice lady name kiran and suruh aku baring.yes aku dengar perkataan baring.elok je aku baring macam nak tidur petang.dasar tak sedar diri.yang saket tulang belakang.bukan perut! hishh.
naseb kiran tak sepak aku kat situ.die suruh meniarap.lepas meniarap.bermula lah azab pertama.



selak sikit di tempat yang saket.dan taraaaaaa.. pencahayaan infra merah ke atas tempat yang saket.time nih kiran sentuh kat spot yang saket tu pon aku dah ouch sambil tayang muke saket.memang saket aku nak sentuh pon aku pikir 5 kali.tapi dah keje beliau nak tau mana yang saket kan.so kene jugak aku izinkan die sentuh.treatment infra red nih untuk bagi saket kat bahagian yang saket tu kurang sikit..15minit.tulang belakang rase macam kene grill.panas kot.tengok lampu dah tau kan.abaikan baju leopard aku tu.pegi spital pagi sangat.mane sempat je baju aku rembat.tu pon tak bergosok.bile orang tanye aku amek course ape? jangan harap aku nak jawap tesl.budak education pakai selebet? memang kene banned dari sekolah cikgu macam aku insyaALLAH.




after 15minit berlalu.aku ingat dah boleh balik dah.punye lega.jangan harap yea.physio jadah ape kalao 15menet je.mari kite lihat bentuk kekejaman yang ke 2.NEXTTTT..!





terus terang cakap.aku benci mesin nih.nih mesin yang paling aku dendam.sangat.
aku meraung sambil mengerekot dari posisi meniarap sebab mende nih.bayangkan dari elok aku meniarap sambil feeling2 sun bathing dekat tepi pantai hawaii.terus mengerekot macam udang bile kene ciuman alat durjana ini.
sumpah saket.electric shock kot dia letak kat tulang belakang aku.dan tibe tibe aku rase 15minit tu lame.mende nih sumpah azab.kalo tak azab.air mata rebel tidak menitis yea rakan rakan.



lepas sesi renjatan elektrik.aku memang nak balik dah.nekad.tapi malang nye.mak aku sampai dan rilex duduk di sisi.hengat aku berani sangat nak lari dan nekad balik rumah? jangan harap.cik pah garangg woo.kene laser je aku dah tepu otak dah.so aku buat buat muke tabah.dengan harapan dah boleh mintak simpati dan belas kasihan mak untuk balik time tu jugak.mak aku buat dek je.demmm.
mari lihat seksaan yang ke 3 pula.


nih hari ke 2 hari pertama lupe nak amek gambar alat nih sbab dah frust sangat tak boleh balik lepas di seksa dengan arus elektrik.tengok batang batang besi nih.boleh agak la kan saket die.nih saket jugak tapi bukan la elektrik pon.short wave je bak kate kiran.aku diam kan je.angguk tak.membantah pon tak.redha.tak saket tapi panas je la dekat tempat yang saket tu.kali nih aku berimaginasi aku dekat dalam sauna pulak.
lepas habes 15minit layan object di atas.kiran datang bawak machine yang macam ku pernah lihat.aku terus tanya nih machine yang nak check baby dalam tummy tu kan? what we call it? ultrasound isnt? sambil buat muke excited.
kiran angguk dan cakap yesss.excited rite?
pheww berkat tengok cerita house berseason season tu akhirnye berbaloi jugak.tak sia2.
aku kenal kot mesin2 nih.bangga jugak sket.
kiran apply kan gel yang sejuk tu tapi menyenangkan di tempat yang saket.then gosok2 gune alat macam nak tengok baby tu.tapi kat tulang belakang memang tak nampak baby yea.baby dekat perut.kalau dekat tulang belakang nama die gel between disk yang bulged dan terkeluar dari landasan kebenaran aturan tulang belakang.aku biarkan kiran buat keje die.rata kan gel tu kan tulang belakang aku sambil massage sikit2 gune alat tu.aku tanye die.
nih last treatment ke? die jawab je yupssss
aku dah senyumm lebar.fuhh selamat azab dunia.

after 15minit gune alat tu.aku dah boleh bangun dan balik.
mase pegi dekat kaunter register untuk amek balik kad aku.aku tengok dekat kad dah ade 11 lagi temu janji yang berderet deret dengan alat alatan seksaan di wad physio.redha.
dan sebelum balik aku di bekalkan dengan 10 teknik senaman untuk kuat kan tulang belakang.homework untuk aku kiran pesan.kiran aja aku buat senaman tu semua.
3 je senaman aku mampu buat.lagi 7? habes mengegel semua tulang temulang aku.
badan aku macam nak rebah sebab tulang belakang.obvious gile tulang belakang tak boleh nak support badan aku.beliau masih dalam kondisi lemah.hishh kesian tulang belakang ku.balik nanti aku belanje susu anlene yea? =,=








p/s: mr liebchen sempat teman pegi physio sekali je.beliau sekarang di perth.untuk 2minggu.duhhhhh
balik cepat heartbeats.aku dan tulang temulang merinduimu =,=



Sunday, November 13, 2011

YESTERDAY BADAI

121111.
tepat pukul 8.30mlm.aku berduet dengan adik perempuan, pegi tengok teater badai semalam dekat istana budaya.meh tengok gambar sambil aku bercerita.


nih poster badai semalam.tengok hero dia dah boleh agak kenapa aku beriye nak pegi tengok
cerita nih.walaupon keadaan tulang belakang separuh oku.=,=
teater nih 2jam.aku fokus tak fokus sangat la.ade jugak keluar menguap sedass dua.
tapi nampak je aaron aziz menari lincah. terus aku punye menguap terencat.dem hensem.
aku terlupa.aku ade buah hati yang sedang demam di rumah.maafkan saya mr liebchen. tehee
lepas habes teater nih.saat yang di tunggu tunggu telah tiba.aunah yang expert bab teknik dan taktik untuk berjumpa artis yang terlibat bedasarkan pengalaman 5 show yang telah di tonton di IB dengan jayanye telah buat kiteorang dua orang jadi orang ke 3 dan ke 4 line up nak jumpe artis.salute dengan kehebatan aunah nih. TAPI ...tibe tibe aku nebes.demm.selalu jadi macam nih.dulu jumpe remy ishak pon.aku kaku macam kene sumpah dengan mak tiri cinderella =,=


aaron sangat cheecky hokeyh.sambil senyum simpul dia cakap thanxs for coming.sambil signed autograph dia tanya how was the show? aku jawap dengan suara tersekat sekat macam kene cekik hantu je hishh memang amat memalukan kaum.


si cantik manis gojes dan berbakat nih.memang aku minat dari zaman cerita maria mariana.
time tu aku stat dah berangan nak bawak moto besar.tapi macam biase.impian hanya tinggal impian .mane aku berani bawak moto.skuter yang org dok Ckp senang nk hendel tu pon aku failed.moto besar tu dalam mimpi bolee r huuu
erra fazira sangat friendly.down to earth.gojes dan baik.layan peminat sebaikk yang boleh.
siap tanya khabar.macam kawan lama.bile aku cakap.akak nanges pon nampak cantik.
sebab memang bende real pon.dia dah nanges teresak esak pon still tak nampak macam langsuir.kalau aku cukup 10menet meraung.dah boleh dapat iras iras langsuir.Tapi erra dengan humble nye jawab.mane ade.biase je kite dik.aunah pulak over okeyh.siap kirim hugs and kisses dekat aleesya anak kakak chantek nih.
bile aku jumpe erra fazira in person.aku tau.nih sebab nye.die bertahan lama dalam industri nih.
die memang mengagumkan.
ummi aida.sorang lagi cantik jelita yang ade dalam teater nih.bawak watak mak kepada aaron.dia memang dress up orang tua.sesuai dengan watak mem mem besar zaman dulu2
tapi kan.buat muke tua macam mana la.tetappp nampak cantik.make up pon tak berjaya nak buat dia nampak tua kerepot. tau la die jadi watak tua dalam cerita tu.tp still nampak muke cantik jelita die tu di sebalik make up.mmg mengagumkan sungguh!
fizz fairuz nih kalau watak mamat setia dalam cinta memang boleh bagi kat die
sangat menusuk kalbu.teringat watak aidil dalam nur kasih.tapi watak fizz fairuz kali nih
penuh dengan unsur lawak jenaka.aku terbahak gelak jugak dengar mamat nih buat lawak.
dalam die sedih hiba tu.sempat dia melawak.memang owsem.suara beliau pn best.sempat terkagum time beliau nyanyi lagu berkorban apa saja.


emelda selalu tampil dengan kejutan.10minit pertama teater.aku tak tahu langsung sape la watak makcik rambut curl yang tak cantik nih.dah la tak cantik mulut die laser tahap longkang.bile tengok dekat buku yang ade info tentang para pelakon nih semua.baru tau watak makcik kekwat tu ialah emelda.lain hokeyh.sangat berbeza.emelda in person super cumel.macam budak sekolah.







overall teater ni best.bagi yang minat teater la.bagi yang tak minat tu tak dpt aku nk nolong.aku pegi tengok pon sebab
1. ade aaron huhu dan jgk erra
2.dah penah bacer novel die





p/s; aaron punye pasal mr liebchen kne tido lambat sebab tunggu aku balik ;p
ampunn yea kesayangan.bukan ape nanti dah tua ade jugak mende yg nk di eksyen kat anak cucu ;D

p/s; laptop rosak.aku gune pc umh.keyboard plak rosak.memang menguji kesabaran apabila harus menaip entri gune onscreen keyboard ;/
ampunkn typo yang merata yea

Sunday, November 6, 2011

NOT IN GOOD SHAPE.

minggu lepas.mase baru dapat cahaya keinsafan untuk ulit buku sebab bile tengok calender final exam just around d corner.aku istiqamah duduk ulit buku sampai 3jam aku duduk tak bergerak gerak langsung.sebab tu aku namekan perlakuan aku tadi istiqamah.memang sehabes istiqamah la tu.tak gerak langsung.pegi toilet pon tak.kacau eiji tido pon tak.ntah ape aku kagum sangat dengan buku yang aku baca tu pon tak pasti.lepas 3jam.tibe tibe nafsu nak pee itu mari.bangun dari kedudukan statik.terus.rase saket yang amat dekat belah kiri pinggang bawak ke kaki.aiseyh.buat buat cool lagi.tergeliat kot.terus lompat lompat bintang tengah bilik.failed.nak angkat kaki kiri pon rase macam tak de kudrat.cuak.ok lah.jalan slow slow.pegi tunaikan hajat.balik toilet.terus baring atas katil.tutup mata.dengan harapan esok saket hilang.esok pagi.terbangun dari tido sebab denyutan dekat pinggang.nih tak boleh jadi.mengadu dekat ayah.
macam biase kalau aku saket aku carik ayah aku dulu.doctor number 2.ayah kasik pain killer.sambung tidur balik.harapan sebelum tido.pain killer dapat bunuh saket itu.harapan kecundang.bangun tido.saket datang.tak pe.macam biase.buat buat biase je.tabah lagi main kejar2 dengan eiji.sampai la.saket yang di tahan selama seminggu tu kacau title aku sebagai seorang penidur tegar.aku tak leh tidur sebab saket.aku suspek bahagian kiri dari pinggang ke bawah dah bengkak.kaki pon dah kebas.mase tu kat hellious tengah jawap paper.memang seksa die jadi dabel.demam.hasrat nak raya haji di perantauan.terbatal.mr liebchen heret aku balik rumah.dah tak tahan sangat.dah sakit sangat.aku punye level degil merudum.balik malam tu.tido pon jadi tak tentu.siap ade bantal lagi buat lapik belakang badan.pheww.
jadi pagi tadi,tepat pukul 9pagi.aku dah terpacak dekat spital.appointment dengan doctor orthopedic.di temani oleh mak ayah aku.yea.despite of umur wajib kawin nih.aku still pegi hospital sambil di temani mak ayah.memang aku anak solehah kan? =,=
masuk bilik doctor.soalan pertama dari mulut doctor dah buat aku sentap.

" u aktif bersukan ke ? "

aku rase nak buat pencak silat dekat situ serta merta.
aku jawab la.aku ade jugak main bandminton.tapi sekarang dah lame tak main.busy exam.jawapan selamat.padehal aku pemalas.lepas tu aku terang la jugak aku pernah gile 2bulan straight dulu cuti layan treadmill sampai 3jam setiap hari.tapi tu bulan bulan lepas bukan bulan nih.bulan nih aku busy.
doctor suruh pegi xtray.lepas 10minute.result x tray terpampang depan mata.tengok tulang belakang aku macam cun je.tapi tidak dekat disc yang ke 4 dan ke 5.yang paling bawah sekali tu.
huduh kemahin.dah la blur2 je.tak nampak clear macam disc 1 sampai 3.
doctor bagi aku 5minit untuk menghayati xtray tulang belakang aku sendiri.
habes 5minit dia start bukak mulut.dia cakap.aku ade penyakit.lumbar disc prolapsed.itu medical term.tapi kalau ekot nahu budak tesl macam aku.aku panggil slip disc.actually disc 4 dengan 5 tu bukan la slip sangat pon.it just.gel between two disc itu sudah terkeluar dari kedudukan dan himpit nerves aku.tu yang saket sampai boleh menyeringai nampak semua gigi depan .dan nerves yang effect adelah urat saraf kaki.itu dah boleh explained kenapa kaki kebas dan saket.aku punye dahi dah berkerut bile dengar.dan fyi.aku baru early stage.makne nye aku belum la lagi stage yang terus kene bedah ASAP.aku still boleh di selamat kan lagi.alhamdulillah.enak sikit telinga aku dengar.punca penyakit nih? kerap jatuh.sneezing.duduk terlalu lama.postur yang salah.dan yadaaa yada.yada.tak ingat sangat.banyak punce.tapi dalam 5 punca yang ada.4 tu tuju kat aku.memang seriyes kecewa.doctor suggest aku pakai back support.untuk betul kan kedudukan disc yang telah tersasar dari landasan kebenaran.bagi ubat untuk sebulan.dan.kene pegi buat fisio.fisio? loser sungguh rase diri nih dah.
doctor cakap jangan angkat mende berat.mustahil.eiji tu berat kan.walau pon bukan mende.
doctor kata jangan bend badan sangat.mustahil jugak.solat kene rukuk kan? doctor kata if possible jangan duduk lama lama.aku nak study sambil berdiri ke tido agak agak? dan aku dh di beritahu jugak after dah undergo semua treatment seperti diatas.still lagi saket.last opt ialah selamat datang ke operation theater.kalau dah external treatment tarak jalan.kene jugak internal masuk campur.itu buat aku seriyes cuak.sekarang baru aku rase nak hargai tulang belakang.dan obviously dah terlambat kan kan?
mase tengah type entry nih.aku tengah berjinak jinak dengan back support.walau pon rupe die huduh.tapi die dah tolong lenyap kan sikit saket nih.seksa jugak pakai mende nih.tapi plus point dia ialah.dapat rampingkan pinggang.sebab dia macam korset :)
dan dah dua kali makan ubat.still saket tak berapa nak pergi main jauh jauh.memang horror la macam nih punye gaya.tapi aku bagi lagi peluang dekat ubat nak ramah mesra dengan system badan aku.tolong la berkesan.tak mau pegi OT.
dan malas nak pikir banyak banyak sebab aku tengah exam sekarang nih.nak jatuh kan self esteem sendiri pon bukan hal bagus kan.jadi anggap je aku dapat peluang nak hapuskan dosa dosa dari penyakit nih.after habes exam ade fisio.aku harap ade abang fisio hensem dan kakak fisio baik hati.dan aku harap sesi fisio tu menyeronokkan.bukan yang macam selama nih aku bayangkan.ouh yea.tolong doakan aku cepat sembuh yea.mohon doa korang lagi sekali.boleh kan? :)





hadiah dari hospital.nak tau ape dalam nih?
mestilah ubat ubat untuk sebulan.dan...


back support kawan karib baru saya.
nude color. ade besi besi.3batang.










p/s: mase doctor tengah sibuk bincangkan mengenai penyakit aku.aku sempat text mr liebchen.
aku text name penyakit je.tapi dengan ilmu engineering beliau.beliau dah tau dah itu bukan penyakit yang remeh.reply message aku dengan
ASTAGHFIRULLAHALADZIM !!!!
okeyh.aku rase buah hati aku tengah buat aku punye level chill merudum. =,=

Wednesday, November 2, 2011

PEPERIKSAAN BERMUSIM

esok adelah first day exam.mohon doa kalian.untuk aku dapat jawap soalan yang terpampang depan mata dengan ilmu yang selama nih aku usahakan.doakan aku di kurniakan tenang.
sedikit trivia tentang peperiksaan.
aku pernah jadi satu satunya manusia dalam beratus calon pmr yang failed trial subject sciene dekat sekolah satu mase dulu.sebab? aku bodoh chapter pembiakan.sampai sekarang.aku failed nak bezakan antara ovum dan ovari.bahagian lain tu jangan di tanye.confirm jawapan die mengecewakan.bayangkan.orang lain.boleh je dapat paling koman D.aku sampai failed.tak ke looser tu? dan memang.aku akhirnye end up dengan sign report card sendiri setelah ayah aku give up dengan result aku tu.ayah aku pernah marah aku sampai aku meraung on d spot sebab cikgu kelas aku tanye ayah aku.result aku buruk sebab aku ade masalah keluarga ke?ayah ngan mak aku ade masalah rumah tangga ke? seriyes demm.
padehal aku duduk hostel dan mak bapak aku bahagia je.bingai la cikgu aku tu.tak logic langsung tuduhan dia .tak siasat tak ape.terus tanye dekat ayah aku.malu la ayah aku.dan hasil dari malu tu.aku kene marah sepanjang perjalanan balik rumah.tensi woo.sebaik tak kene back hand terus.dan hasil nye.pmr aku tak berapa nak membanggakan.main banyak, tidur gigih, belaja minimal.mane nak dapat 8A?
terus kene tukar sekolah.padan muke aku.

tapi untuk manusia yang pernah jatuh.aku boleh berdiri dengan tenang dan senyum bile aku ingatkan balik tentang fasa kejatuhan aku. aku banyak kali jatuh secara lahiriah dan batiniah dalam hidup.jatuh kerusi semua tu hobi aku.jatuh duduk dalam hal hal belaja nih pon ade jugak.hidup kan.mane pernah selalu duduk dekat puncak eiffel tower.mesti sekali sekala end up dekat tepi jalan.dan aku harap esok.sesi peperiksaan terakhir dalam hidup aku bergelar pelajar.aku harap aku boleh perform.aku bukan mintak banyak pon.tak payah nak excellent sangat.cukup result aku tak jatuh.cukup senyum manes dekat muke mak ayah aku tak lupus.
hilang derita dunia belaja hilang seksa bermata panda bile tengok mak aku senyum simpul tengok result exam aku.dan untuk ayah aku.ayong tak kan buat kesalahan yang sama sebanyak dua kali.once jadi failure.tak kan sampai mati gagal :)








p/s: lepas habes belaja boleh kawin kan? tu kite namekan external motivation.ok.gatal.bye.

Monday, October 31, 2011

ONCE YOU HOBEN.FOREVER YOU HOBEN.

satu malaya pon tahu.skuad rusa menang piala malaysia malam semalam
aku yang tega tega berulit dengan buku pon.terpakse bercerai hidup dengan buku itu semua demi nak tengok s kunanlan gelecek bola.memang di perakui. terengganu lawan yang hebat untuk skuad rusa.tapi mungkin dari segi pengalaman dieorang kurang.tapi still berjaya kucar kacir kan hati perasaan aku dengan goal yang pertama lepas half time.gile bedebar ok.untuk manusia mudah give up macam aku.goal pertama je.aku terus pegi hall lagi satu layan master chef.
sambil tu mulut kumat kamit bagi ulasan versi sendiri.pasal cara passing la.gelecek bola pon boleh terjatuh la.padang stadium shah alam macam gurun sahara la.macam macam lagi kritikan tak membina hasil usaha sama emosi.habes penuh timeline twitter dengan status emosi.
aku nak lontarkan kritikan secara lantang pon tak boleh.mak aku direct je karang sound aku pegi main kat tengah padang tu pulak ganti shukor adan .tak memasal.aku nak lari satu padang pon semput.nak gelecek bola? haram j ok.tapi once dapat perkhabaran gumbira yang abang kuna pojaan hati itu telah berjaya sumbat satu goal.terus nih.semangat pergi hall depan tengok bola balik.lepas tu mulut riuh tanye.macam mane heh kuna goal kan tadi? xde ulang tayang ke? memang annoying.
lepas satu goal.goal ke dua muncul.HAI-O punye goal sangat cantek kot.sape kate beliau tak leh score gune kaki? skali die bagi.hishh indah der.indah.lepas tu.nak tunggu 5minit mase tambahan.
aku punye berdebar.semua hal pon jadi tak kene.kucar kacir hati perasaan nak tunggu 5minit tu.time tu baru sedar.lame rupenye 5minit nih.dasar suke membazir mase kan.sekali kene tunggu penuh debar.macam cacing dalam ketuhar.bergerak pon rase tak selesa.tepat 5minit.refree tu tak tiup tiup lagi visel penamat.aku blame pulak refree.emosi sekali lagi.
kesimpulan nye.jangan bawak aku pegi stadium.ade yang aku jadi tumpuan ramai nanti.emosi perempuan bahaya.sebab tu selama nih tak de sape pon pelawa g stadium.ade la.tapi bukan tengok match.tapi tengok konsert maher zain.haaa.time nih tak bole emosi emosi.tak molek kalau maher zain pandang aku punye perangai vain nih.boleh jadi isu antarabangsa tahu.



penyokong skuad hoben jang hoben.
mafla itu kepunyaan syakir.adik lelaki aku
yang beriye fanatik nak pegi stadium
buang mase je kot.
baik jadi macam aku.duduk depan tv.
aku nampak clear kot muka abang kuna.
puas hati den.





ouh ya ramai pelik apesal aku suke sangat s kunanlan? sebab.beliau rajin.kejar bola.tak mudah give up.taun bile ntah yang kalah dengan kelantan dekat final.walau pon die sedar hakikatnye memang negori dah kalah dah.tapi still die rajin turun naik kejar bola.kagum woo.kalau aku dah lame meraung sambil hentak kaki kat tepi padang.kalau aku la kan.kan.












p/s: dear tok mat.nogori dah menang.bile mau cuti nih? penat sokong tau.cuti sehari tu pedehal sgt.

Saturday, October 29, 2011

BUKAN MUDAH NAK BERJAYA.

ujian paling king bagi manusia yang terpakse bertabah hati, belaja di tengah malam sunyi di kala manusia sekian alam sedang lena peluk bantal busuk masing masing ialah perangai sekor kuceng berkaler oren belang belang yang sangat annoying.sile rujuk gambar rajah di bawah.untuk penjelasan yang lebih lanjut.


pukul 12.30 am




okeyh.mata dah pejam rapat rapat.time nih aku panggil pangil pon mungkin eiji dah lupe name sendri.kalau dalam term rempit.mase nih eiji dah high.




12.45 am
ok dah ade perubahan dekat style membute eiji.aku try goyang goyang kaki atas katil
bagi die terjaga.gagal ! hanya telinga je yang masih alert.anggota badan yang lain?
sudah selamat lena.


1.05 am

pose yang ini memang di buat khas untuk menyaketkan hati aku.
elok je landing kan dekat bantal busuk aku.dem uu.
siap peluk peluk bantal lagi kuceng sekor nih.
time nih.kalau tepuk bontot gemok die pon.die tak sedar
nih dah melepasi tahap tidur lena.nih name die tidur mati.



1.30 am

bangun seketika. dalam keadaan terkejut.mimpi aku datang bawak penyapu kot.
buat regangan otot.jilat jilat bulu bulu oren.
aku suspek eiji mengigau nih.eiji memang drama sikit.asal tidur mesti mengigau.
tanpa menoleh ke arah aku.terus tukar posisi tidur.
kire sampai 5.terus lena.


1.45 am.
gagal merakam sebarang image lagi due to saket hati yang melampau.
rase macam nak telan je nota nota depan mata demi nak menahan hati untuk tidak joined eiji tidur sekali.=,=

















p/s: pagi esok nye.time aku sedang lena membute.eiji hempas hempas badan dekat pintu bilik aku.nak makan.macam la orang dalam rumah nih aku sorang je.aku buat dek.pegi la kacau orang lain.tapi kucing oren rebel nih memang tak mudah putus asa.die mengeowww baik punyeee dekat telinga aku.siap gigit gigit jari kaki lagi.hishhh.eiji memang annoying kan?