Saturday, February 5, 2011

TAHNIAH ! BANK CARD ANDA TELAH TERPILIH UNTUK DI JADIKAN HIDANGAN TENGAH MALAM ATM MACHINE CAWANGAN______________.

hye.just nak cakap.kad bank atau bank card atau atm card saya kene telan.last buat perangai kad bank kene telan nih mase umur 13taun mase tu sedang bermaustatin dekat aspuri dan baru je nak belaja belaja gune atm machine...dan sekarang.umur dah boleh jadi mak kepada 2orang anak.still lagi ade perangai kad bank kene telan.memang kurang syok perasaan macam nih.semua nye jadi kejap sangat.sampai mase call careline maybank pon rase macam susah sangat nak recall balik kejadian kad kene telan.lepas tu kakak careline tu penat suruh aku bertenang dan ulang balik ape aku cakap.sebab aku sempat lagi panik macam la dalam akaun ade 5juta.tapi memang seriyes semua berlaku agak pantass sebab yang aku ingat.tujuan ke atm machine hanya 2...yang pertama.nak amek TAC num for maybank2u.second nak withdraw duit sebab nak pegi bayar bill phone.tu je.baru je mukadimah nak dapat TAC num tu.tibe tibe machine keluar resit and dekat skrin ade tulis perkataan MAAF lepas tu cakap kad aku sudah selamat di jadikan hidangan dinner atm machine tersebut.ok la tipu..ade la few words yang cakap pasal kad kene telan.tapi masalahnye tak ingat dah ape.sebab mase tu rase loser sangat dah.-_-''

call ma bagitau.kene gelak.redha.dengan ayah tak dengar sebarang respond lagi nih.mungkin kene gelak jugak atau pon ayah tarik balik cadangan nak suruh aku bertunang.belum matang!
mr liebchen? ouh demm lupe pulak nak bagi tau.esok je bagi tau.tapi nih pon aku rase kene gelak jugak nih nanti.tak pon kene syarahan sedikit.tentang betapa penting nye buat keje sambil tidak berangan.atau pon jangan main main dalam sebarang urusan ...kalau dah jadi macam nih kan ke susah? atau pon.....malas la nak fikir.yang penting kad tu dah selamat kene telan.mende past tense kann..ape leh buat.hanya mampu redha.dan tayang senyum penuh satu muka.taktik nih sangat menjadi untuk buat mr liebchen berhenti dari berkata kata.mungkin mesmerize dengan senyuman.mungkin.mungkin.tak pon.mungkin beliau rase sangat menyampah kelakuan tersengih seperti kerang busuk time orang sibuk nak kasik nasihat.hahahaha.


dan untuk rekod..hari nih.hari first keluar rumah jumpa dunia dan jumpe manusia selain darah daging.dan kucing. mungkin sebab system humanism di tahap rendah.tu yang bile gune atm machine..kad kene telan.macam cerita life on mars pulak rasenye..

kalau atm machine ade pizza aku rase aku mesti lebih focus..kalau telan kad dapat pizza
memang aku rela kad kene telan banyak kali..! gambar hanya sekadar untuk sedapkan hati sendiri....



p/s: kakak careline tu kate machine tu yang ade masalah.seriyes rase lega.sebab aku dah start nak salah kan diri sendiri.dasar clumsy!
but at the end.this is totally not my fault...tak semua hari aku jadi clumsy kan :)

4 comments:

Hairil Rizal said...

Kalau request for tac aje tapi kad kena telan mmg problem ngan machine la tu.

Takpe..bertenang, bertenang. Baru kad atm je...blm wallet. Kalau wallet hilang mmg harus nanges - IC, driving licence, kad bank, duit, kad membership dan macam macam lagi nak kena buat balik.

Naseb takde credit card...

Days said...

warlord: ouh wallet je utk rekod dh 2kali hilang huuuu :( ade credit card ayah kite simpan satu huuuu

Zhac Cyrus said...

haha drama abes lah depan atm tu kan yong :)

Days said...

azh: hahahahah muke gelabah tu keluar jugak laaa...hehehe.siyes dh lame x rase pengalaman jenis mcm nih huhuhuhu mau xcuak