Wednesday, November 3, 2010

MIDDLE LIFE CRISIS?

dulu ade sorang anak jiran aku nih.aku panggil dia adik comel.sebab dia seriyes comel.mata bulat cantik.rambut keriting halus yang attractive.bibir merah mungil.macam barbie doll.sumpah tak tipu.dia memang cumel.dan petang tadi selepas entah berapa lama tak jumpe .akhirnye aku terserempak dengan adik cumel nih jugak.baru balik dari sekolah.obviously..bibir mungil dan mata bulat masih ade lagi.rambut keriting attractive aku tak pasti.dia pakai tudung.dan aku terkejut sebab dia dah tak cumel lagi.dia sekarang adelah budak sekolah darjah 3.omg.kalau tak silap aku.last aku jumpe dia.dia belum pandai nyanyi lagu negaraku lagi.sekarang dia dah umur 9tahun? aku tibe-tibe terasa diri aku dah tua entah sebab ape.dan demi masa sesungguhnya aku kerugian.jiran selang dua buah rumah dari aku.kawan plkn aku.umur aku.ade anak sorang.dan kenyataan nih buat aku rase lagi loser.aku umur 24tahun.with no child.no husband and no career at all.nih ke yang di namekan middle life crisis? tapi aku belum masuk 30 pon lagi kot.tak terlalu awal ke nak face krisis macam nih? pheww...












p/s: mr liebchen.we have to discuss.rundingan meja bulat akan berlangsung sejurus terbit fajar pada keesokan hari.



p/s: but.seriously.at this age.i am not ready to settle down.but..ouh hell.ape kejadah aku pikir mende macam nih time holiday?

8 comments:

Mr Ceym said...

erm..mude lagi kak... jgn risau..kalau yg kawen bawah 25 tu dikira kawin awal.. kerja banyak, just kena rajin cari je

~::Iffat @ Wonderfatts::~ said...

sesungguhnya jika mereka mengetahui, mereka itu hanya hidup beberapa jam sahaja di dunia ini jika di bandingkan dengan akhirat.

MELAH said...

cesss.. cakap je la dah sampai seru nak kawen.. apa bg ayat berbelit2 camni..

nak kaver kununnnn

Days said...

ceym: hahaha..thnxs for ur advise.just slightly worry bout future kekadang hehe

Days said...

iffat: ok ok pahammm (:

Days said...

melah: pape pon lu kawen dlu kan der? lu dh tempuh alam umh tangga lu kasik aja sket kat gua.then kalo konpiden level tinggi gua kawen terus hehehe

Hairil Rizal said...

Haha.. long long time ago, not being married at 24 would already be alarming, but it's perfectly normal nowadays.

Perhaps it's time now for future planning - where to settle down, with whom (itu suda taula so tk payah diskus), career planning, financial planning dan most importantly...

Jgn buat execution of those plannings thwart your plan to marry! Heeeeeee... :)

Days said...

warlord: hahaha thnxs a lot bro.now dh boleh berpikiran tenang hehehe