Friday, October 14, 2011

JAMU MATA DENGAN GAMBAR CHAPTER KEDUA.

alhamdulillah sempurna sudah chapter ke 2
macam tak percaya pon ade jugak.status bertukar.
dari buah hati sekarang jadi tunang.tapi still macam biase je.takdepon hasrat nak gelar mr liebchen sebagai inche tunang.mintak maaf.sememangnye aku bukan manusia jiwang.
mr liebchen pon rilex je.macam takde ape.takde la beliau nak bertukar watak jadi manusia tegas bukan main dengan aku.still sama macam mr liebchen yang dulu.yang aku kenal.8tahun dulu.
seriyes.beliau dekat muke je.tapi sampai sekarang hati tabah lagi layan perangai besar kepala aku.syukur.




my lovely buri buri.penyeri majlis.
terima kasih daun keladi.tahun depan aku kawin datang lagi yea.
yang muke mat saleh tu.our friend from polland.ewelina wicher.
sanggup beli kebaya ekot kaler tema untuk attend majelis aku
u rawk la eve.nanti aku dah kaya aku datang polland yea!





hiraukan muke aku yang sudah kehilangan aura rebel.
adik perempuan aku satu satunya dah start into mood sebak bile
fikirkan yang aku bakal di rampas oleh mr liebchen tahun depan
rilex la aunah.gua tetap kakak lu til when2.
takde ape boleh kacau blood ties kite.
ade prob kalu.meh bawak bincang.kite adik beradik sampai akhirat kot.



muke aku tanpa aura rebel.
lepas kene solek muke aku memang nampak lain.nyaris aku tak menjerit je tengok
muke sendiri.
anak buah aku umur 2tahun tak mau dekat aku
mak yong die nampak lain.ciss.
aku kene pakse pakai bulu mate palsu.
nyaris jugak tak tergolek.bulu mate tu halang 30% dari jarak penglihatan kot
sumpah azab.aku dah suarakan pendapat.tak mau make up mase kawin.
semua kawan kawan aku kasik jelingan maut sebagai respond kepada suggestion aku tu.
plain jane.itu yang kite carik!



mase tengah sarung cincin.aku cuak sedikit.takut cincin
nak rebel dengan aku.refuse tak mau muat dekat jari.
memang sumpah tacing kot kalau jadi macam tu
naseb baik muat.siap longgar lagi ok
ternyata jari aku dah selim.jari je la pon yea.

aku sungguh teruja dengan kehadiran dieorang nih
kawan kawan dari usia 19 tahun.sampai sekarang.
ade 7 orang.sorang dah kawin.sorang lagi baru bertunang.
sape next nih? meh cabut undi meh.hehe

feberet gurls.abaikan selipar jepun kaler kuning striking aku tu.
aku main rembat je pon.
janji ade selipar.aku nak gune kaki ayam je mak aku tak kasik
aku sarung je la mane sempat.baru rebel.kan kan?
name aku nak beli kasut baru sempena bertunang je.memang tak la.
mane aku tau ade outdoor session bagai.









trivia:

1.hasil dari sogokan nasihat rakan rakan beberapa hari sebelum bertunang yang suruh aku senyum jangan tayang muke langsi.aku asyik la tersenyum tak berenti sepanjang majlis.
sampai naik lenguh pipi dan mengigil bibir.tragis bukan?


2. mr liebchen datang jugak dekat majlis tu.previously.dia tak janji dia nak datang.kalau aku tanye.jawapan dia manjang tak datang je.tapi entah apesal ntah.terdetik dekat hati nak sound dia suruh potong rambut.dan shave segala bulu bulu roma dekat muka.hasilnye?
beliau datang.berbaju kemeja kaler sedondon.rambut dah pendek.bulu bulu dekat muke dah bershave.good boy.macam nih la buah hati saya :)
seriyes beliau di muke.tapi di hati aku sorang je yang tau.heee

3 .lepas 2jam pakai baju tunang.dengan make up.aku surrender.tukar baju.cuci make up.terus mintak dekat mak sepinggan nasik.perasaan makan nasik pakai tshirt dengan seluar track sangat la owsem.nak makan pakai baju tunang? buat sesak napas aku je.


4. aku sampai sekarang.kalau tengok balik gambar tunang.mesti tak percaya aku mampu senyum simpul.sopan santun mase hari tunang.dalam hati.bergema perkataan FAKE.


5.mr liebchen tak puji pon aku look different mase hari tunang.orang lain jenuh cakap aku nampak lain la ape la.tapi buah hati yang sorang tu.dia just cakap macam nih je.
mase tunang dengan nikah nanti je heh pakai make up.lepas tu tak payah dah heh?
tu nak cakap aku buruk la tu ade make up dekat muke.beliau tak tau ke.mase kenduri akikah anak pon esok luse aku kene boh make up jugak.tak pon mase amek report kad anak kat sekolah.mane bleh plain jane.cite cite aku nak jadi super mak kot.hishh.*berangan*



























p/s: chapter 3? 10.11.12 insyaALLAH

11 comments:

rutikeben said...

selamat bertunangggggggg

kawen lak bile hohoh

beLLe is thE naMe said...

anda pakai makeup akhirnya. cantik. :D Congrats weh!

Days said...

ruti: kawen? 10.11.12 insyaALLAH hee

Days said...

ciwak: muahaha.tengs ciwak.bile bleh dpt snow ball dr uk?

Hairil Rizal said...

Baca komen ttg Mr Liebchen...

Sahih mmg keturunan begitu. Tak banyak cakap...dan kadang kadang boleh disalaherti sebagai tak sensitif.

Me...was once like that..in fact sampai skrg pun sebenarnya

Fact it, mmg tak byk cakap tapi seriyes...hati mmg baik. Super level!

Heheh!

Days said...

warlord: yeah.tgh adapt dgn perangai seriyes di muka baik di hati itu.hehe.mmg hanye sedare yang kenal sedare ye x hee

- GC - said...

baru aku boleh tengok muka hang.. haha.. mana gambaq encik tunang?

Days said...

gc: aku nak buat cm hang weyh.gmbaq hang kuar time entry hang nikah je hehe.inche tunang punye gmbaq? die xbg publish la.esok nikah baru aku tampal kat cnie.biar satu alam tau.hee

Anonymous said...

eh, acik yg begamba bedue ngn akak tu sape? saye bace2 post akak yg natrah tu, saye tgk dy pkai baju kurung purple yg same je.. kesian acik tu datang akak betunang pkai baju yg same je..lau dia nk, saye ade banyak baju kurung purple saye boleh sedekahkan.xde la, macam kesian kat acik tu..nak harap kan lain, xde pape, baju je lah yg boleh menyerikan muke acik tu.. ;D


-sarahanny-

Anonymous said...

Lupe nk cakap, nnt akak kawen, cakap ngn acik tu, jgn pkai baju same lgi tw.. nnt akak update blog, org nmpk acik tu pkai bju yg same je, malu dia nnt.. kesian dia kak, dia pn ade maruah.. akak bli kan la bju baru utk dia..ok lah kak, tumpang lalu ye..


xoxoxoxox sarahanny xoxoxox ;D

syakinah saffarudin said...

ala sian sarahanny ni.. niat dy baik, mulut dy kurang baik.. sarahanny, tq ye nk bg acik pinjam baju.. acik takut kalo acik pakai baju sarahanny acik x muat. sarahanny kan gemuk pendek, acik kurus tinggi. sarahanny tllg sedekah kan org yg badan mcm sarahanny ea? btw, baju acik tue menutup aurat kan? x dedah sane sini kan? so x salah lah kalo pakai ulang2.. lgpon besok mati pakai kain kapan je bukan pakai baju yg lain2 setiap hari kat dlm kubur tue so sarahhanny jgn risau ye? acik okay je dgn baju acik tue hehe sygg sgt lah kat sarahhany yg baik nie.. bye sarahanny.. xoxoxox :p