Monday, October 31, 2011

ONCE YOU HOBEN.FOREVER YOU HOBEN.

satu malaya pon tahu.skuad rusa menang piala malaysia malam semalam
aku yang tega tega berulit dengan buku pon.terpakse bercerai hidup dengan buku itu semua demi nak tengok s kunanlan gelecek bola.memang di perakui. terengganu lawan yang hebat untuk skuad rusa.tapi mungkin dari segi pengalaman dieorang kurang.tapi still berjaya kucar kacir kan hati perasaan aku dengan goal yang pertama lepas half time.gile bedebar ok.untuk manusia mudah give up macam aku.goal pertama je.aku terus pegi hall lagi satu layan master chef.
sambil tu mulut kumat kamit bagi ulasan versi sendiri.pasal cara passing la.gelecek bola pon boleh terjatuh la.padang stadium shah alam macam gurun sahara la.macam macam lagi kritikan tak membina hasil usaha sama emosi.habes penuh timeline twitter dengan status emosi.
aku nak lontarkan kritikan secara lantang pon tak boleh.mak aku direct je karang sound aku pegi main kat tengah padang tu pulak ganti shukor adan .tak memasal.aku nak lari satu padang pon semput.nak gelecek bola? haram j ok.tapi once dapat perkhabaran gumbira yang abang kuna pojaan hati itu telah berjaya sumbat satu goal.terus nih.semangat pergi hall depan tengok bola balik.lepas tu mulut riuh tanye.macam mane heh kuna goal kan tadi? xde ulang tayang ke? memang annoying.
lepas satu goal.goal ke dua muncul.HAI-O punye goal sangat cantek kot.sape kate beliau tak leh score gune kaki? skali die bagi.hishh indah der.indah.lepas tu.nak tunggu 5minit mase tambahan.
aku punye berdebar.semua hal pon jadi tak kene.kucar kacir hati perasaan nak tunggu 5minit tu.time tu baru sedar.lame rupenye 5minit nih.dasar suke membazir mase kan.sekali kene tunggu penuh debar.macam cacing dalam ketuhar.bergerak pon rase tak selesa.tepat 5minit.refree tu tak tiup tiup lagi visel penamat.aku blame pulak refree.emosi sekali lagi.
kesimpulan nye.jangan bawak aku pegi stadium.ade yang aku jadi tumpuan ramai nanti.emosi perempuan bahaya.sebab tu selama nih tak de sape pon pelawa g stadium.ade la.tapi bukan tengok match.tapi tengok konsert maher zain.haaa.time nih tak bole emosi emosi.tak molek kalau maher zain pandang aku punye perangai vain nih.boleh jadi isu antarabangsa tahu.



penyokong skuad hoben jang hoben.
mafla itu kepunyaan syakir.adik lelaki aku
yang beriye fanatik nak pegi stadium
buang mase je kot.
baik jadi macam aku.duduk depan tv.
aku nampak clear kot muka abang kuna.
puas hati den.





ouh ya ramai pelik apesal aku suke sangat s kunanlan? sebab.beliau rajin.kejar bola.tak mudah give up.taun bile ntah yang kalah dengan kelantan dekat final.walau pon die sedar hakikatnye memang negori dah kalah dah.tapi still die rajin turun naik kejar bola.kagum woo.kalau aku dah lame meraung sambil hentak kaki kat tepi padang.kalau aku la kan.kan.












p/s: dear tok mat.nogori dah menang.bile mau cuti nih? penat sokong tau.cuti sehari tu pedehal sgt.

4 comments:

- GC - said...

aku missed game ni sebab anak buat perangai.. haha..

Days said...

gc: hahaha.si cumel emran buat pe weyh? xpe gc hang skang dh bleh rangkul title ibu mithali :)

rutikeben said...

joseph kalang >kunanlan

nuffsaid :P

Days said...

ruti: xrelated.reject reject hehe