Wednesday, March 21, 2012

MOMENT MANES

12.00 tengah malam.sesi berbual bual rutin .



" nak letak nama uwais la.suke bace cerita uwais ! "

" macam mane ejaan uwais tu ? "

tarik nafas.sambil jawap dengan YAKIN.

" UWAIS ! "

"ejaan jawi laaaa "


"err alif wau ..carik kan la.tak kan la orang yang mengandungkan 9 bulan.lepas tu tolong bagi idea nak nama ape.ejaan pon orang nak kene bagi jugak? ''
(sambil buat buat bengang.padehal memang mengeja jawi tak berapa nak A+.padehal nak konker letak nama anak sorang sorang.)


"ok lah nanti orang carikkan.tapi ape maksud nama uwais? tak boleh bagi nama sebarang je.nama anak tu doa.nanti kite kene soal dengan ALLAH dekat akhirat sebab nama tak bermaksud "


" err.ala tak tahu la dah check takde maksud rasenye.tapi banyak refer to cerita uwais al qarni tu.tak boleh ke kite pilih nama tu untuk doa supaya baby jadi macam uwais al qarni tu? "


" boleh.tapi tu la.kite nak jugak tengok ejaan dia.sebutan dia.jangan main letak asal sedap je "


" ok.tapi nak uwais jugak yea.tak suke la nama anak yang panjang2.nanti kite panggil yang pendek jugak.kalau yang simple macam uwais nih.orang akan tetap panggil uwais.sekali sebut je.tak susah pon.sweet je orang dengar "
(bersungguh nak uwais jugak.degil)



" baiklah.uwais pon best.ingat letak muhammad.jangan uwais semata tau "


"baik.muhammad uwais.wahh best !hurraayyyy " (gembira)


"ok dah jom tido.esok pagi sekolah kan? uwais lambat lagi wujud.bulan 9 baru nak nikah kan? "


"err hahahaha.betul jugak kan.ok la tidur.nite"













ape jadah ntah waktu yang patutnye untuk tido boleh borak pasal nama anak?.pagi tadi dekat sekolah dah menguap macam badak sumbu afrika dekat tengah2 bilik guru.maafkan dua insan yang excited dalam perbualan di atas.padehal akad nikah pon baru nak berlansung bulan 9 nih.
preparation.takpe kan kan? :)










p/s: beliau suke melayan pulak.lap u laff :)

2 comments:

Hairil Rizal said...

Hahaha! Advanced!!!
Tapi kira normal la tu... :)

Days said...

warlord: teheeee...tersipu sedikit sebab perlakuan advanced tersebut hehehe