Wednesday, June 10, 2009

IMEJ ITU PENTING DI SAAT-SAAT GENTING..KALAU TIDAK? CHILL SUDAH..

Soalan begini agak faymes di gegendang telinga buat masa ini…

“bila nak dress up macam cikgu nih? “
“bila nak berenti pakai sandal dengan selipar and start pakai heels?
“nak jadi cikgu takkan nak pakai shirt dengan jeans je memanjang…bile nak tukar imej? “

Buat pengetahuan dunia..imej boleh berubah sekelip mata..kalau hari nih aku nak dress up macam TYRA banks pergi ke lecture hall.. esok lusa ekot gaye siti nurhaliza pulak ..tarak hal..boleh jer..akan tetapi..buat masa –masa yang berbalance beberapa minggu je lagi..bagilah aku peluang untuk menegakkan benang yang basah tentang imej sempoi tak pening kan kepala aku tu..kelas yang padat,nak rehat pon xsempat..mane ade mase mahu pikir pasal penampilan bergaya persis seorang guru muda yang berkaliber? Aish..susah la manusia..xmampu puas kan hati semua…….
saya janji xkan berimej sempoi di depan bakal murid saya nanti….JANJI..! *tapi jangan lah harapkan imej tyra banks mengajar subject bahasa inggeris darjah 5 pula..agak-agak lah yea..hormon feminine saya amatlah minimal dari segi kuantitinya…


p/s: amat susah mahu lepaskan kasut Sparta bercorak dam haji merah
itam feberet saya dengan high heels yang runcing tumitnye...

5 comments:

ms ct said...

how i wish i can go to work wearing jeans and shirts. serious. :D

kureen said...

wah miss ct pon mcm kami jugak ke?
hehehe
pecah rahsia..

ayong, xpe.. skejap je kite praktikal. kiter kne blakon jep skunk nie. blakon dpan madam "she". ahak

Dashing Days said...

ahaksz..kalau la kite semua boleh ignore semua dress code yg merimaskan ni hehe.tp rules ttp rules..jgn bg malu mr mustafa dekat pn.she hahaha

p/s: miss..bile nak pakai jeans n shirt tayang kat kami..slalu tgk u pakai baju kurung je.. =) seriyes nak tgk..

Muhammad Kamal said...

abisla daku kalo jd lecturer nnti..sure will be like dis.."mr kamaru,please make sure you obey the bla n bla n bla..." hahaha..seems like realiti pekerjaan lagi mnakutkn compare to what im standing now..

Dashing Days said...

ahaksz...no la u cn obey d rules la bro..no hal ! haha