Sunday, June 7, 2009

SAYA SUDAH SEMAKIN KACIP DENGAN WHEELCHAIR AKIBAT PENGALAMAN YANG MENGHARUKAN HARI JUMAAT SAYA

akibat berenang riang, dapat floating dengan bebas di kawasan yang luas buat otak tidak dapat menghantar apa-apa isyarat bahaya pada tubuh badan..mungkin otak tengah dalam mood rehat ketika itu..jadi apa-apa bahaya yang bakal belaku otak gagal mengesannya..ishk..pantang dapat rehat lah otak aku nih ..! bahana dari keselesaan yang sepanjang hari itu ..akhirnya tepat pada pukul 10 lebey pagi..
*xdpt tengok jam kala ini..sebab ..jam dan ape jenis aksesori di tangan kene tanggal serta merta..
aku masuk spital akibat ear infection yang dah di tanggung selama lebih seminggu dengan hati yang kering walau sering kali menjerit nyaring kalau saket itu tibe-tibe mari dan pain killer sudah habes effectnye pada telinge.cemas dan lemah itu perasaan yang terdetik di hati kala itu..lepas jumpe doctor dan diberi 4 suntikan tahan saket di bahagian belakang dekat di pinggang *sendri pikir bahagian mane..malas mau xplain..xmahu berunsur lucah pula..xmaness kot..
sedas kene..3das lagi di bahagian urat tangan yang ades..sebal ouh time nih sebab nak carik urat je dah 4 suntikan di buat , abes semua false alarm ..dah tu suntikan ke 5 baru la dapat jumpe urat yang di dakwa sangat la kecik dan halus..wah..terkejut aku dengan penerangan cik misi tu..
terselindung ngn lemak ke urat aku nih? heh..ntah la

lepas je kene suntikan yang menyakitkan tu..badan dah start lemah..akibat perut kosong dan saket amat..memang sepanjang saket aku jarang makan ..sebab..saket di telinga buat aku malas mau makan kerana mengunyah akan menyaketkan telinga dan bercakap pon akan buat telinga diseksa ..jadi mungkin atas faktor itu aku terus di kejar kan ke wad kecemasan..walhal aku xla rase cemas sangat time tu..so sampai kat emergency..aku di suntik lagi ..nak masukkan air ..
mase tu mama aku yang alah dengan sebarang jarum suntikan itu tidak dapat bertahan lama di sisi aku ..xsanggup kot tengok darah meleleh kuar mase cik misi tu mengerjakan tangan aku mencarik urat degil untuk kesekian kalinya..terus mama aku bangun dari tepi katil and cakap cm nih.." u buat la heh..i tak nak tengok..i duduk luar kejap" sambil kaki mama aku melangkah dan menjengok dan melawat jiran2 baru aku di katil berhampiran...

lepas setengah jam di emergency..doctor anthony gilbert yang handle saket tinger aku nih datang..tengok keadaan aku yang sebelah muke sembab sket sebab telinga bengkak..terus perintahkan cik misi anta aku ke wad..ades...nih yang malas nih..wad..? maksudnye baju xglamer..wad? maksudnye lecey dan tidur yang xselesa..wad? maksudnye lepas nih cancel la rancangan nak g karaoke dengan inah...demmit~!
dengan wheelchair aku terus di tolak masuk ke wad..ishk..sepanjang pejalanan ke wad dengan wheelchairnye dan wayar berserabai di tangan terus aku rase itu semua gadget yang bagi aku impak celebrity buat seketika..semua orang duk pandang..tapi ape aku kesah..telinga saket ini lagi masalah lah!
masuk je wad abes semua misi datang serbu aku..bagi ubat la ...cek heart beat la..ape la..
semak la..rimas amat...! baru nak rest baru nak lelap datang pulak lunch..hurm lunch pertama di spital..xsedAPPP!!! doctor hanya suruh aku makan mende yang light je..seperti porridge dan porridge lagi..ishk ..xsedap..makan xabes..telan 2-3sudu terus berenti makan..huh..!
baru nak lelap..datang lagi cik misi..kali nih bawak aku g jumpe doctor untuk vacuum telinga yang dah jadi rumah segala macam kulat,virus,dan kroni2 mereka selama seminggu itu..
hati bedebar..saket la gamaknye mende vacuum tu kot..sebab sepanjang saket telinga aku xberani nak pegang telinga sendri ni kan pulak nak bagi doctor tu vacuum..tapi dengan kinah di sisi yang buat muke meyakinkan aku redha je atas wheelchair tu ..*ye naik wheelchair lagi..walau saket telinga bukan kaki...
mase doctor vacuum telinga tu memang ramalan aku benar belaka la kan...saket tuhan je tahu..
kerutan buruk dimuke mula timbul..kinah yang menyaksikan semua kejadian itu pon aku tengok ade kerutan di muke dier...naseb aku xtengok ape hasil yang kuar dari telinga aku tu..
yang aku tahu im badly in pain...! saket ouh...nak kuar air mate tapi cover je lagi..malu ah nanges depan doctor..lagipon doctor tu xhensem..
lepas je abes proses vacuum tu..terus telinga kene sumbat dengan kapas..pekak lagi aku untuk sehari suntuk ..bukan satu kapas di masukkan dua ke tiga ntah..tapi cukup la untuk buat aku pekak tuli..! lepas tu aku terus masuk wad balik carik katil..terus membute bersama-sama inah di atas katil wad..sampai la petang ..time tu memang time aku faymes lagi sebab cik misi datang nak cek macam2 di badan nih..lepas tu aku nak lena balik tapi datang pelawat-pelawat yang terdiri dari kezen2 aku dan anak sedara yang cute miut..xdapat tido lagi
malam tu lepas abes melantak bubur ayam mc d hasil pakatan dengan mama ayah...yang seludup mende tu ..aku terus rase nak lelap dah..mungkin ubat yag cik misi bagi tu ade dadah halal yang melenakan..tapi..tilam yang xempuk,bantal yang xmesra..buat mata refuse mahu lena..kinah? dia dah lame lena dengan meriahnya..
ntah pukul berapa mata ini lena..*effective juga drugs yang di beri..
tapi tepat pukul 5.30pg..ye ..5.30pg!!! xpernah dalam rekod aku bangun awal tu.cik misi datang menyerbu lagi..cek itu ini..pastu terus pergi..kinah buat muke xpuas ati..tido kene kacau sape je puas ati..lepas tu ingt bole la tido lagi,,xjugak..abes la semua nak dtg..cik cleaner,cik anta breakfast la ..cik tukang kemas katil la..dan macam2 lagi....
azab memang azab..! aku xkesah x cukup makan jangan xcukup tido! itu pantang ouh...
lepas azab sehari suntuk ..akhirnye petang pukul 2lebey kot..terus dapat keluar spital..
time tu lagu tema adalah ..31 bulan lapan lima puluh tujuh hari mulia negara ku merdeka,,
MERDEKA!!!!
terus ajak mama balik umah ..nak tidoooooo....tidooooo..
itu je cerita ..malang tidak berbau cheesy wedges..jadi untuk itu tolongla pakai ear plug kalau teringin nak berenang dan float kan badan dengan riang...


p/s: thanxs to mr liebchen,dinan,siraj zaini@tasya dan anas husaini kerana melayan saya
dengan tabah semasa mata tidak mahu lena..

2 comments:

syakinah saffarudin said...

cube ko ucap mekaseh kat aku yang jaga ko nie babun unta tahap dewa!!!!!

Dashing Days said...

tocey aunah...! ish..