Wednesday, December 22, 2010

BAHU KIRI SAKET TAK BERMAKSUD BANYAK DOSA KAN?

Aku lefthanded.jadi aku lebih banyak gune tangan kiri dari kanan.kalau menulis tu memang sah la gune tangan kiri.kalau gune tangan kanan tulisan aku memang nampak macam cakar kambing.selain menulis,kalau nak buat keje-keje runcit seperti menolak pintu kelas,pegang raket badminton,nak kasik hantaran lintang time main bola tampar,nak sua tangan kat orang,nak sekeh kepala kawan,dan banyak lagi pelakuan runcit-runcitan ..rata-rata gune kan tangan kiri.kecuali makan la.tapi still dalam pengunaan garfu dengan sudu.still terbalik lagi.yang patut berada kat tangan kanan ..ade kat tangan kiri.dan camtulah sebaliknye.tu takpe dah lame redha.memang tak boleh nak ubah sangat...kalau tak boleh membawa kepada effect hilang selera makan.

Dan di sebalik sibuk sibuk yang melanda diri sekarang nih.sempat lagi bahu kiri aku rase saket macam nak tercabut.nak angkat tangan sampai atas kepala pon jadi tak syok.saket dia rase macam kene pukul sampai lebam.tapi itu hanyalah metaphor semata.takde lebam pon kat bahu belah kiri nih.rase macam semua tulang temulang yang berkenaan kat bahu nih dislocate.kalau gerak kasar sikit.mesti berbunyi macam nak runtuh tulang.aku syak nih semua sebab accident mase bulan puasa hari tu.memang bahu kiri aku ade terhentak dekat tepi pintu.memang rase saket mase accident tu.tapi dah x ray ape semua orait je.takde pulak doctor tu cakap

“ tahniah bahu anda patah..”

Tapi mungkin bahu nih saket balik since mr liebchen rentap tangan kiri aku dengan penuh perasaan cemas minggu lepas.ouh yea.aku memang tak terel melintas jalan.sepatutnye aku daftar sekali program road safety yang anak sedare aku join tu bagi paham tentang caradan kaedah yang betul untuk melintas jalan -_-‘’

Minggu lepas mase keluar dengan mr liebchen.sebab dah excited sangat jumpe pintu masuk ke mall.aku terus tarik tangan mr liebchen pegi ke arah pintu masuk tanpa pandang kiri kanan.naseb buah hati itu sangat berwaspada orangnye.dia perasaan ade kereta Honda accord kaler silver tengah speeding dekat belakang aku.lalu dengan penuh perasaan cemas dia terus rentap tangan aku yang dah nak start melintas jalan tapi mata pandang ke arah pintu masuk mall haihhh..lepas tu.err tak payah pikir la.ade jugak sikit adegan muncung itik dan sesi kene ceramah sebab melintas ekot suke hati.

Dan since then.bahu nih saket dan saket lagi.sampai la sekarang nih.jadi tak best.sebab mungkin kene dekat bahu kiri.haihh..dah la keje tengah bertimbun timbunan ..dan saket kat bahu jadi bertambah teruk dan kronik bile terpakse terima hakikat yang mak ayah dan akil pegi holiday and aku kene tinggal dekat malaya nih sebatang kara.hah..part nih memang sedih !




p/s: minggu nih punye sibuk sampai hupdate belog dekat library kot..phew..

2 comments:

- GC - said...

hah, rasanya ada kena mengena jugak dengan banyak dosa kot. haha.

p berurut la woi. mana tau, terseliuh ka apa.

manja sangat aihhh..

Hairil Rizal said...

Setuju, sila pegi berurut.

Kalo takmo, pegi beli lesung batu dan gelek sendiri tangan dgn lesung itu. :P