Sunday, December 12, 2010

RAPUNZEL

ehems.last tuesday.adelah hari untuk spent time dengan kanak-kanak kesayangan.request dari najwa untuk tengok RAPUNZEL harus di penuhi because najwa adelah kanak-kanak yang berpendirian tegas.sangat rigid.sangat berprinsip.dan selalu nye kita akan dapat lihat perangai berpendirian tegas najwa bile masuk bab bangun pagi dan pegi ke sekolah.once dia cakap."TATAK tak mau pegi sekolah " itu bermaksud.dia memang takde niat yang ikhlas untuk luangkan masa ke sekolah tadika yang jarak nye dengan rumah dia tak sampai dua marhalah.dan walau pon selalu kene jeling dan kadang-kadang sedikit cubitan di peha berlemak beliau.tatak tetap menegak kan prinsip beliau untuk tidak ke sekolah.jadi bila mulut cumel dan banyak cakap tu mula request nak tengok rapunzel.semua orang kene setuju.kalau tak? najwa yang berprinsip dan berpendirian tegas ini akan merajuk dan itu.adelah mende yang paling aku gagal untuk atasi.
buntu aku bile kene deal dengan merajuk beliau.penat je amek subject psychology in education tapi habes semua ilmu tu tak boleh nak di applied kalau berdepan dengan rajuk tatak nih.
mungkin sebab beliau nih rigid orangnye.teguh pendirian.tak boleh di atasi dengan ilmu psychology tara rendah aku nih agaknye.
jadi setelah beratur panjang.akhirnye dapat jugak tengok RAPUNZEL.macam biase.aku pon ade sedikit perasaan excited nak tengok cerita nih.sebab dulu mase kecik.aku ade jugak berangan nak simpan rambut panjang macam rapunzel.-_-''
dalam cinema.najwa.khusyuk dan focus tengok cerita yang dia minat.meanwhile abang or nafis.yang duduk sebelah aku.busy kunyah popcorn.dan d youngest one.bang chik or nashwan
sibuk buat review filem rapunzel tu.yea..di tengah-tengah cerita rapunzel itu.ade suara halus kecik budak umur 3tahun sedang bercerita tentang rapunzel in his own version.
sangat cumel.tapi ade jugak yang tak bagus nye cerita RAPUNZEL nih.sebab aku ade terdengar nashwan cakap macam nih " BANG CHIK NAK ADE RAMBUT PANJANG LA..."
sudahhh.beliau ade lah budak lelaki.dan rambut panjang macam rapunzel tidak sesuai dengan beliau.cepat-cepat aku beristigfar.aku harap pengaruh cerita barat nih tak berlanjutan.kesian dekat anak sedare kesayangan aku.lepas habes tengok cerita RAPUNZEL.ade jugak aku tanye najwa best ke tak cerita tu.dan dengan sempoi dan bersahaja tanpa ade rase sekelumit kesian pon dekat mak yong die yang dah beratur panjang untuk beli ticket.beliau menjawab " TAK"
dengan sekali lafaz sahaja.
sebabnye? cerita RAPUNZEL tu tak same macam dalam cerita barbie RAPUNZEL yang najwa tengok hari-hari sebelum tido tu.see..kan aku dah cakap.beliau sangat berprinsip orangnye -_-'

mak nah dengan nashwan and najwa.kenapa kene amek gambar duduk macam nih?
sebab najwa tak mau lindung muke rapunzel kat belakang tu.arahan dari najwa tak boleh di pandang ringan yea kawan-kawan.




berebut dengan budak-budak nih sebenarnye best.hehe.
bang chik dan najwa with myself.
camera mak yong kecik sangat kot heh?





d whole family.yang paling kiri tu ibu kanak-kanak cumel nih
merangkap my feveret kazen.






p/s: next show.dah janji dengan nafis nak tengok narnia 3D as birthday gift beliau.


p/s: berjalan dengan 3orang kanak-kanak di kiri dan kanan buat aku rase macam dah jadi mak orang.aiseyhh..tak pe practice make perfect.huuu


p/s: najwa protes cara aku ajar dia lintas jalan.dia cakap tak same macam yang orang dekat road safety program tu ajar.-_-''

2 comments:

- GC - said...

haha, najwa najwa. aku suka budak yg byk celoteh macam ni. riang je idup. kalo tak de dia, mesti sunyi sepi.


demmm..tiba2 tingat kat anak buah aku

Anonymous said...

days: gc lu xpyh nak teringat kt anak buah lu.lu ptt planning nak ade anak dh skang hehehe.leh ank lu panggil gua auntie huuu