Monday, December 20, 2010

SABTU ADELAH HARI PENAT PENAT SEDUNIA

dah lama tak update purpinkle.serba salah sebab telah meng anak tirikan belog kesayangan diri sendiri yang telah di anggap sebagai diary alam maya nih.tapi ape nak buat.semester nih sedikit kejam dari kebiasaan.keje yang melambak buat diri jadi super duper sibuk.kalau ade mase terluang haruslah utamakan tidur yang cukup dan lena seperti bayi baru la terfikir untuk makan dan online.dan bile sebut online.. hanya balik rumah setiap minggu baru boleh online dengan rase puas hati sebab internet di hell memang nak bermusuhan dengan aku secara mutlak.tak boleh langsung nak access wifi ape cerita? cekadak betul.saje nak suruh aku beli YES 4g ke hape? demm sungguh perangai.baru jadi wifi dah demand huh~!
ok berbalik kepada cerita asal.minggu lepas hari sabtu.instead of tidur lena bawah comforter atas tilam empuk dan bangun tepat pada pukul 3 petang aku dan kawan-kawan mengambil iuntuk bakar lemak dengan bangun pagi dan panjat broga hill.yeahh panjat bukit yang asal usul dia dulu adelah sarang komunis.niat di hati nak tengok sun rise.tapi malang.niat dan kelopak mata tak sehati dan sejiwa.lantas.bangun tepat pukul 6 pagi..langsung lari dari plan yang kunun nye nak bangun pukul 5.haihhh..tapi okeyh la tu.dah separuh panjat bukit broga baru lah matahari nak menjelma.tapi tu la.tak rase intimate sangat dengan sang matahari sebab dapat tengok dari kejauhan semata.ok la kan janji dapat tengok.-_-''

kerana malam sebelum panjat broga hill nih hujan turun sangat lebat jadi haruslah track untuk panjat bukit bukau nih licin dan merbahaya.seriyes.dengan kecerunan 90 darjah lebih kurang aku rase ngeri nak teruskan pendakian.okeyh la faktor lemak di badan dan stamina pancit pon jadi alasan jugak untuk nak give up di tengah jalan tapi bile pikir balik yang dah la kene bangun pagi.mandi pagi-pagi gune air sejuk pulak tu..now dah separuh jalan nak patah balik? memang tak berbaloi.jadi dengan berbekalkan kata-kata semangat never give up terus kan jugak pendakian walau pon air sebotol dah di habeskan.berenti berehat kat tepi jalan dah lebih dua kali.janji sampai puncakkkk..
tapi nak turun bukit nih lagi challenging dari mendaki.ntah berapa kali rase nak tergolek kat tengah hutan dara tu dah tapi still kuatkan kaki yang dah start mengigil hebat sebab penat.
akhirnye bile sampai bawah boleh la senyum lebar dan berbangga pada anak cucu di masa hadapan sebab dah dapat naik bukut broga.
lepas meluangkan masa pegi bukit broga.terus terasa macam nak mandi air terjun.jadi teruskan perjalanan ke jeram toi.hebat bukan? air dan darat adelah satu kombinasi yang sempurna.lepas mandi dan menyanyi secara harmony dan melantak secara berkumpulan di jeram toi.barulah balik rumah.mase tu jarum jam baru tuju kat nombor 11.lepas balik berehat mr liebchen ajak keluar.yea..walau pon aku penat sangat.tapi sebab dah lame tak jumpe beliau tu aku terus je bersiap.mr liebchen ajak tengok muvee.aku agree..dan dalam panggung tu.mr liebchen je sorang-sorang makan popcorn gelak gelak tengok muvee.aku? membute tak sedar diri.hhahaha
ternyata hari sabtu minggu lepas boleh di declare kan menjadi hari penat penat sedunia.
broga hill+jeram toi+dating?
no words can describe betapa penatnye badan.letih nye kaki dan tangan.=)







sun rise..cantik jugak kalau layan sun rise macam nih





sangat buat mata hati tenang.tengok pemandangan yang macam nih


welcome to bukit broga.





cantik cantik cantik kan ?





say hye to sheteet..! background gambar nih cantik jugak kan?




fara aii,sinar and me.ok time nih dah sampai bawah dah.
muke aku macam tak cukup napas kan kan?



hanya gambar nih je untuk jeram toi.sebab camera
dah kehabisan battery huuu.
btw.air terjun tu sangat sejukkk
seriyes mengegel.







p/s: gambar dating takde yea harap maklum.mr liebchen bukan jenis cam whore macam aku agaknye

p/s: aku tido dari pukul 8.30malam sampai pukul 11 pagi keesokan harinye.tidur mati.


p/s: sampai hari nih.kaki dan badan saket-saket.haihhh.

3 comments:

- GC - said...

aku rasa kalau ltak gambar dating lagi menarik kottt....

~::Iffat @ Wonderfatts::~ said...

salam, mana catalog ikea...cam harem terus senyap je..

Hairil Rizal said...

Pertamanya - enjit enjit semut sbb tak update blog dah lama. Yer..byk alasan yer? Hahahaha!

OKlah..thanks sbb ajak ajak ayam naik Broga Hill. Mmg teringin nak naik tapi ntah la bila timenya tu. Takkan la nak naik sowang sowang kot?

Nice picture anyway Days :)