Saturday, December 4, 2010

NATRAH

lepas habes kelas pukul 5 lebih petang pada hari khamis ritu.aku terus bergegas menuju ke arah istana budaya untuk menonton teater natrah.dah lama nawaitu nak pegi tonton natrah nih ade.tapi hanya dapat di realisasi kan pada khamis lepas je.selain dari nak tahu kisah sebenar tentang natrah atau maria yang dah cetus kan rusuhan di singapura nih mase zaman dulu-dulu.faktor menarik seperti remy ishak dan aaron aziz turut berlakon pon ade jugak la sedikit sebanyak menyumbang kepada perasaan eager nak pegi sangat tengok natrah.first experience yang menarik.walau tak pernah expose dengan teater tapi aku enjoy tonton natrah yang berdurasi selama 2jam lebih tu.








baru nak mula.time tengok teater tak boleh nak ade connection pon dengan handphone.
sebab abang yang jaga kat tempat kiteorang tu kerek gile nak suluh-suluh dgn lampu laser die tu kalau die nampak sebarang cahaya dari handphone di dalam gelap gelita.die ingat aku nak rakam ke hape? jauh kot.nak tengok remy ishak dengan teliti pon tak lepas nih kan pulak nak rakam.aku syak abang tu paranoid.







mase dah tamat teater.time nih la nak kenal mengenali pelakon pelakon yang tak terkenal.seperti aku yang lost kejap sape la yang berlakon jadi natrah umo 20 tahun tu.akibat dari tak baca info yang punyelah banyak dekat lobby IB nih.rupe-rupenye lufya AF yang jadi natrah umo 20tahun tu.





selain tersuke sangat bile tengok remy ishak menari tarian bollywood mase teater sedang berlangsung.perasaan tersuke sangat itu bertukar terus menjadi teruja bile dapat jumpa remy ishak depan mata.dia dekat depan batang hidung aku je.punye la dekat.kalau salam tu tangan tu tak sampai suku pon nak di hulur.
dan yeahh..aku terkaku macam statue kat situ bile tengok die senyum dan cakap "thanxs for coming" sambil hulurkan tangan nak salam.aiseyhhh..sungguh mesmerize beliau ini.sampai aku hampir terlupe mr liebchen yang sedang tidur lena di rumah beliau pada ketika itu.
dan untuk rekod sampai sekarang masih termimpi remy ishak di dalam tidur lagi.-_-''


aunah dengan patung aaron aziz dan fizz fairuz.pity her.dia punye hasrat nak jumpe aaron aziz tak tercapai sebab aaron takde mase sesi autograph.mungkin aaron sudah balik kerana penat melakonkan watak burhanuddin helmy seorang peguam yang sangat tegas tetapi masih kacak itu agaknye.






p/s: kawan aku cakap muke aku glowing masa jumpe remy ishak.aku suspek itu la ekpressi terpesona.

p/s: aku nak pegi beli buku natrah pulak lepas nih.

p/s: nak tengok siti di alam fantasi pulak rasenye lepas nih

8 comments:

Anonymous said...

pakai deodorant tak masa pegi tu? hahah

Days said...

pakai la of cozz..siap mandi dengan bubuh perfume sekati lagi demi nak jmpe jugak remy ishak yg hensem menawan tu tahu.pegi dating pon x bersiap mcm tu hishh

Anonymous said...

ooohh..ok..patutlah

AdiK CoMeL said...

ramai yg review psl natrah ni, katanya best. kenapa la jauh sgt IB tu dengan tempat aku ni.

Days said...

gc: xsanggup aku nak panggil hang adik gumel beb.hehehe.xpe la azam jadi bini org kut hehe.ala skali skale ajak laki hang turun kl leh tgk natrah heheh.ke kite ptt usulkan kt krajaan setiap negeri ade IB hehe

cikpanda said...

aku dok depan skali bhgn tepi kiri. pelakon kuar masuk. hahaha. kalu ala2 aku ni kt hollywood ke, nk pengsan rasanya bilamana remy ishak kuar dr pintu tu. naseb akak x pengsan dek bile asal berkepul2 tu menutupi mukaku. hahaha...

weh, asal x beli buku natrah kt IB tu diskaun rm10. ko mmg kaya! heheh... plus, aaron aziz ada la. dia yg kuar dulu. tp sbb akak x minat kan. ala-ala je aku kt belakang sambil tunggu kawan2 amik gmbr.

Days said...

kak pijan: hehehe nampak la akak duduk depan.heheh aaron balik awal kan.hehe.tp kak remy tu mmg buat aku lupe mike lah heheh.eh btw mase ade asap tu.aku ade tpikir gak ko bnapas ke x mase kene asap tu hehehe

CikPanda said...

time asap tu kuar, aku gelak sbb kawan akak si ain gelak cam haram! nk marah kang org ingat ktorg lak a part of citer natrah. x pe la. hahahah... oh remy jiwa sangat tgok dia. tp dia nari keras. tp akak tetap sorak dik!!