Wednesday, March 16, 2011

MAKHLUK KOMPLEKS BERKROMOSOM XOXO

Perempuan adelah makhluk tuhan yang complicated.mahu contoh? hari jumaat.setelah hampir setiap minggu balik rumah jumpa mak ayah,minggu ni tak dapat balik rumah sebab mr liebchen keje dan tak dapat nak hantar balik ke hell semula.. itu telah membuat si rebelious meraung dan mogok.padehal macam la belaja di negeri cine,macam la jarak antara rumah dengan hell beribu batu..! Siap refuse nak angkat call mr liebchen.konon mahu tabahkan hati.last last setelah emosi kalah dan rationale menang.terus boleh gelak gelak gembira dengan kawan kawan dan hal tak dapat balik rumah bukan lagi satu isu besar.bile akhirnye mr liebchen call lagi untuk memastikan perempuan kesayangan tidak frust dan under pressure sebab tak dapat balik rumah peluk mak ayah.panggilan di sambut dengan gelak tawa.nanges sedu sedan hilang.bile mr liebchen tanye kenape dalam mase tak sampai 24jam boleh tukar emosi.jawap dengan yakin.. SAYA KAN DAH MATANG !
Nampak nye jawapan tu macam senang untuk di ejek secara sinis oleh mr liebchen -_-"
Perlu lagi creative di mase hadapan untuk alasan yang lain pesan mr liebchen.*redha*

Tengah exam.paper bersusun.hari hari ade paper.mase untuk study hanya 5hari.ape ingat cukup ke? Tapi bile sedang berdepan dengan stress, keinginan mule jadi bermacam macam.request nak tengok muvee la.nak makan nasi ambeng la,padeh seumur hidup memang tak pernah makan nasi ambeng pon...nak ice cream la..
Mr. liebchen dengan stylo nye tak layan.die malas sangat nak kacau kalau tengah exam.bergembira semasa final exam sedang berlangsung memang totally bukan good idea bagi beliau.reactions?Mogok secara sederhana.sebab nak maintain jadi matang kononye.buat ayat touching.dan akhirnye berjaya jugak keluar seharian tengok muvee dan jalan jalan.ini kite boleh namekan external motivation.sebab lepas keluar jalan jalan terus teruja nak pegang buku tebal tebal tu.berkesan sungguh nampaknye kan kan ? :)

Dasar Perempuan complicated !


Dan tadi.kurang dari 24jam sebelum paper.mr liebchen gigih datang untuk dinner sama sama.ouh yang ni atas kerelaan beliau sendiri.tiada paksaan.dan sekarang sedang merasa excited untuk paper susah pagi esok sebab external motivation sudah terlampau banyak dan penuh :)
Sebelum mr liebchen datang.. punye berkerut dahi bila bayangkan macam mana la rupe paper esok.bile beliau depan mata.rase macam tak sabar nak jawap exam pulak.*sigh*


Perempuan memang makhluk kompleks.macam formula add math.hanya lelaki tabah tak pernah putus asa.bijak dan creative dapat tangani hal hal kompleks macam ni.my
Mr liebchen? Tak terkecuali !


P/s : esok pagi exam.esok pagi yang seterusnye pon exam.esok pagi yang kemudiannye pon exam lagi.-_-"
pheww

P/s : u want moon? Watch me grab it love ! - suke ayat ni :)

Sent from my iPhone

5 comments:

- GC - said...

cepat2 kawin lah.. senang.. hahaha..

Hairil Rizal said...

Senyum lebar Warlord baca entry ni.

Mr Liebchen bakal jadi sehebat Warlord (maafkan ayat tak bleh blah ni) dlm jadi lelaki sejati pujaan wanita. Hahaha!

Warlord dah jumpa dulu situasi mcm ni dan skrg Mr Liebchen plak.

Malangnya, bila dah kawin ingat takde la lagi situasi mood merudum, awan larat dan ribut kencang...sambung lagi jadi hero nampaknya...Have to grab the moon many times lorrr...

Perempuan mmg kompleks...beli belah..:P

Days said...

gc: hahahahaah..xleh sis.aku budak bawah umur kott hee

Days said...

gc: hahahahaah..xleh sis.aku budak bawah umur kott hee

Days said...

warlord: heheheh kalo jd hero pujaan heroin sendri xpe kan kan hehehe..mende nih continuous bro.my dad pon alaminye smpai sekarang heee