Wednesday, July 21, 2010

LOVEY DOVEY

tengah busy buat -buat busy mase kelas syntax.hati rase berdebar.momentum berdebar tu lain macam.pedehal? sambil berpikir-pikir.tangan terus raba-raba dalam beg.carik handphone.dan tindakan meraba itu amek masa selama lebih 5minit.standard la beg budak perempuan.sekali masuk barang dalam beg.jangan harap nak jumpe dengan mudah dan bergaya.mesti kene carik meraba punye.lepas pencarian handphone menemui cahaya kejayaan.terus tatap skrin handphone macam sebulan setengah tak jumpe.ouh ade misscall.from? loveydovey? tengok jam kat tangan.sebab hell kedekut.jam di dinding tak di sediakan.terpakse pakai jam di tangan.baru pukul 6.bukan tengah keje ke..? sambil mata pandang tajam kat lecturer.sambil tangan tekan speed dial.tu strategi.strategi mata helang.sambil tu.bercakap.


"apehat call.org class la.." sambil berbisik-bisik

"on da way pegi hell.lepas kelas jumpa.dah sampai orang message bye."
jawab dengan lantang sambil try lawan bunyi angin sepoi-sepoi bahasa di luar kenderaan.

tekan button merah kat handphone.muka memerah.tanda gembira.. mungkin.pandang penampilan diri.selendang merah plain.baju kurung corak ceria campuran kaler merah dan pink.kasut.ouh yang beliau belikan semester lepas.bibir ukir senyum.pass!
boleh keluar.dan...akhirnya..senyum.tak boleh tinggalkan muka sampai kelas tamat.








p/s: cahaya bulan malam.buat moment tu nampak super duper indah.=))


p/s: hikmah puasa sunat =))

6 comments:

Hairil Rizal said...

Kelassss!!

Days said...

warlord: ape je yg kelass heheehe kelas memasak kot nih hee

Hairil Rizal said...

Haha.. citer yg kelass gitu!

Days said...

warlord: ouh hehhehe..paham..paham..thnxs bro!

shada | wentz said...

wahh...
love is in the air! :P

Days said...

shada: muahahaha.is it? hehe.direct sgt entri nih rupenye hee