Friday, July 30, 2010

HOSPITAL?

since minggu lepas dah start demam.tapi style on off.
malam-malam.demam.siang-siang tak demam.
lepas tu keluar bintik-bintik merah dekat tangan.
mula-mula ade 2.lepas tu ade 5.tu baru tangan kanan
tangan kiri boleh tahan jugak jumlah dia.
mula-mula rilek je tengok bintik-bintik merah.nyamuk kot.
lepas tu cuak sedikit.jangan cakap chicken pox.dah terbayang muka penuh bintik-bintik.amek masa nak buang parut semua.jatuh nilai hantaran jugak.
haish..lepas tu.pegi clinic check .just nak make sure.bukan chicken pox.memang betul bukan chicken pox tapi suspect denggi.bukan berita baik sangat.tapi relief jugak dari bayangan muka bintik-bintik.berparut.doctor suruh pegi hospital buat blood test.mende paling lecey.bukan takut jarum.tapi rase macam tengah membazir darah je.dari amek darah then buang.baik sedekah atau derma.tapi still.kene amek darah jugak.ekot procudure.standard.pantang ade simptom denggi.mesti amek darah.test darah.lepas amek darah.blood count ok lagi.tapi doctor tetap tak puas hati.dia suruh hantar blood sample esok pagi.dia cakap semua simptom dah ade.lengkap tak de cacat cela.just darah aku je steady lagi berkeadaan normal.if by tomorrow blood count jatuh satu jumlah.terus doctor nak hantar aku straight masuk wad.gosh.serious lecey.dah darah aku ok.ok lah semua nye.nak darah lagi pulak.cekik darah sungguh doctor nih.=(
bila kenangkan keje aku banyak.melambak.aku rase sayang nak jatuh saket.rase macam menyusahkan semua orang.rase kalau pending keje satu hari nanti keje makin melambak di kemudian hari.haishh..tapi bila adik aku.syakir.umur baru je muamaiz.calon spm taun nih.bagi ceramah free kat aku.tentang pendidikan tu boleh carik.kesihatan tu sangat penting.terfikir jugak betapa make sense nye kata-kata syakir.tapi tu la.tengok dulu.kalau hari nih aku rase lagi sihat dari semalam.lagi semangat dari semalam.lagi riang ria dari semalam.farewell to u hospital.but kalau aku inspect diri sendiri dan makin banyak pertumbuhan bintik merah meriah di badan.aku terpaksa pegi jugak serah diri ..dan tangan especially... dekat hospital untuk di blood test kan buat kali kedua.
redha -_-''




p/s: aunah and fatin.thnxs sebab bawak aku jalan-jalan pegi hospital jumpa doctor demand darah tu


p/s: perkataan untuk hari nih..: takde cikgu.takde doctor ok..? jadi jangan nak pandang aku atas bawah lantas kotak katik kan aku yang amek tesl nih.faham? serious doctor tu riak! hah tu salah satu sebab aku anti spital.mane pegi doctor hensem muka penuh kasih sayang kat spital heh?
dah takde dah ke sekarang?

8 comments:

senandung semalam said...

derma darah
;)

Days said...

snandung smlm: yeahh..always love to do dat.but here.bagi drh then drh tu kene buang.seriyes xbest.kalo die simpan n then sedekah kat org yg memerlukan then.i dun mind heee

Hairil Rizal said...

At least Dokter itu tidak menghisap darah dileher seperti Sang Drakula..Ahahah!

Hopefully nothing serious Days..

Days said...

warlord: ouh kalau vampire hot mcm edward cullen mintak drh redha je bagi ikut cara mcm tu.tapi nih doctor xhensem heee...btw..thnxs bro! =)

reen_sofee said...

weh ko neh!
ish!
pegi laa dok hospital tuh!
bukan pegi main kat hospital tuh!
ntok diri sendri gak makcik!
ish ketegaq btoi!
tak kire!
pegi gak!!!

Days said...

reen: hehehehe nanti2 aku pegi la heee..smlm dh pegi xkan hari2 nak pegi spital.aku lom jmpe lagi doctor hensem yg boleh buat aku nak pegi spital slalu nih heee

TALKaLOT said...

akhirnye.... doctor tu ngorat ko x babe.. hehhehe

Days said...

babe: berani la die ngorat.aku pulak nanti mintak darah die.ade bran heee