Thursday, April 7, 2011

MATURITY BUKAN MATERNITY.

aku pernah cakap dekat belog nih.matang tu mende yang subjektif.kite tak boleh ukur.tak boleh nilai paras kematangan seseorang.sebab? matang nih infinity.undefined.kalau aku mengaku aku matang.sampai satu tahap.aku merungut hanya sebab eiji geget kaki aku mase aku tengah tidur lena.tak matang jugak kan kan? mende yang kecik pon termasuk dalam hal hal matang ni.jadi kalau dalam hal besar besar yang berbentuk general je aku matang.tapi mende kecik aku tak matang.tu masih tak boleh di kira fully matang.betul?

jadi conclusion aku untuk hal hal matang nih.biarlah pengalaman yang aku bakal tempuh.yang buat aku jadi matang. jenisan pengalaman (stimuli) yang akan menentukan samaada matang atau tak.kalau aku gagal.aku akan jatuh dan tersadai.(punishment).kalau aku berjaya aku akan gembira dan hidup bahagia( reward).
dan aku akan berhati hati.untuk tempuh pengalaman pada masa hadapan sebab takut jatuh dan tersadai.atau mungkin semangat.sebab akan dapat rase kemanisan hidup bahagia dan gembira.itu teori Behaviorist yang aku adapt,manipulate.untuk aku suit kan dengan theory matang rekaan diri sendiri.credit kepada mendiang b.f skinner.



dan jelas di sini. orang tak boleh tuduh aku tak matang/separa matang/langsung tak matang kalau aku






beli pencil case DOMO kun pada usia 20 tahun lebih nih kan kan? aku tak tau nak pikir matang atau rationale atau ape je bentuk pemikiran manusia perfectionist di saat bertentang mata dengan object cumel seperti di atas.can all of u tell me now how to resist dis irresistible object just like that? domo kun? dis is simply irresistible mannn ! phewwwwwwwwwwww..







p/s: agak agak.kalau lapik dulang hantaran pakai muke domo kun nih style tak? mak aku marah ke tak heh?

6 comments:

- GC - said...

maturity ni memang sgt2 subjektif. yg penting, apa yg kita buat, bukan benda bodoh.

Hairil Rizal said...

Warlord umo 33 tahun masa beli 4-5 biji mainan Transformers...for myself dan bukan for my daughter.

Adakah itu membuat Warlord tidak matang?

I don't think so...


:)

Hairil Rizal said...

Warlord umo 33 tahun masa beli 4-5 biji mainan Transformers...for myself dan bukan for my daughter.

Adakah itu membuat Warlord tidak matang?

I don't think so...


:)

Days said...

gc: betul der gua stuju hehe.tp beli domo bukan mende bodoh kan kan hehehe

Days said...

warlord: heheh i dun think so also hehe.itu minat.itu hobby.mane leh halang hee

Days said...

warlord: heheh i dun think so also hehe.itu minat.itu hobby.mane leh halang hee