Monday, October 22, 2012

72 IS JUST A NUMBER


Minggu lepas on friday mr liebchen demam panas.aku dah start gelabah.berbekal kan ilmu tengok cerita
 dr HOUSE selama ber musim2
aku tuam la badan beliau.tapi.tuam tuam tak kebah2 jugak .nak kata tak kasik makan ubat aku dh kasik dh.ape lagi heh? minum air? aku dh pakse dh.siap aku pakse minum sampai abes lagi.
kemahin garang aku jadi nurse.memang seswaii kerja kat hospital.
ajak pegi clinic.die punye geleng kepala 360 darjah.
tacing je aku tengok.dalam demam2 tu degil sungguh lagi.
Tengah malam tu demam mr liebchen makin menjadi jadi.
satu malam aku tak lena.selang 15minit aku tuam badan beliau.pakse minum air.
esok pagi tu aku nekad dah nak heret mr liebchen pegi clinic.
mr liebchen nih tak penah dalam sejarah hidup dia naik kereta yg di drive oleh aku.
so tau tau je la mcm mane pucat lesi nye beliau bile naik kereta dgn aku
seblom bawak pegi clinic sempat aku singgah opis kejap.nak punch card.pesan dekat front counter 
" i keluar kejap.my husband demam panas la.bye"
sambil cakap sambil lari.naseb kau la dengar ke tak.yg penting somi gua cepat jumpe doctor.
sampai dekat parking.tengok manusia yg demam itu.yg aku risaukan itu.yg aku berlari naik turun tangga
sebab rushing takut lame sgt tunggu dlm kereta sorang sorang itu
sedang di tempat duduk pemandu
tangan dh siap2 pegang kemas stereng.
mood bengkek activated.
tu jenis tak caye driving skill aku ah tu.
sampai dh demam teruk pon nak drive lagi
beliau tengah saket kan.
malas aku nak bukak hujah.
 naseb la klinik tak jauh
aku pandang kan je perilaku beliau tu.
muke beliau berekpressi kan muke saket campur lega
saket sebab demam
lega sebab dapat lepaskan diri dari drifter tak bertauliah macam aku
kalau org saket mane bole bawak perlahan kan?kan?
pernah ke nampak ambulance bawak 20km/j?
harus la laju baru nampak effect cemas sket.

esok nye sabtu.aku kene keje.mr liebchen pakse
mentang mentang dapat cuti.aku beliau suruh keje
fineee.
aku keje.lagipon sabtu keje half day semata.
aku pegi keje pon bukan buat keje.
tambah pulak somi dekat rumah demam lagi
makin bertambah mood malas aku nak hadap keje
aku pandang  keje tu dh mcm mende mende lagho je dah.
ntah hape hape
tengah aku tenung2 kerja yg ade depan mata
adik aku call
bgtau mak abah mentua plus kakak2 ipar dtg rumah
i is terkejut ok.
tak sangka.
memang la semalam aku ade call kasik tau yg mr liebchen demam 
tak sangka cepat betul respond ke atas effect cemas tu
mak abah aku nak tengok anak kesayangan intan payung beliau tu
demam kann.anak bongsu kan.harus la manje.walaupon beliau tu tak mengaku
maintain macho.
tapi lepas jumpe mak abah.memang demam beliau automatic kebah.
lepas nih aku dah tau dh.kalau demam.aku heret je  balik batu pahat.
duduk bawah ketiak mak 2hari setell.
jimat duit.tak yah pegi clinic.



last saturday jugak berkumpul dekat rumah kakak  mr liebchen.celebrate birthday abah.
untuk manusia dari keluarga kecik berkapasiti 3orang adik bradik.1 ekor kucing mcm aku nih
keluarga besar.pakej dengan kakak abg ipar dan anak anak buah adelah satu anugerah.
enjoicee weyh.lepas tu jadi anak bongsu pulak kan.dabel osem i told ya.
tengok final piala malaysia sama sama dgn abah.dgn anak buah dengan somi..memang osemness
terkeluar jugak jerit tempik aku.konon nak cover2.tp dh terlambat.
abah tempik.aku jerit.anak buah pekik
PERFECT !



happy 72nd birthday abah !
we love u :)
abah is a very nice person.
beliau rajin speaking omputeh dgn aku 
since tau aku amek tesl
tp english beliau lagi pekat whoaa
batch zaman penjajahan british nih
english cambridge kot
terkehel jugak gegendang koklea aku nak proses
slang omputih abah

lil princess tengah enjoy as if tu birthday celebration beliau
cute ah tasya.machu love u la !


tok aki ajak cucu cucu tiup kek.
naseb la aku dh umo 26taun.
kalau umo 6taun memang aku pegi join tiup lilin same2 nih




:) 





p/s: mood honeymoon activated.first time dating jauh jauh. excited !

3 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Meriah gak ye birthday Abah.. Miss him so much!. Takpe.. aidiladha ni Kak Mirror balik BP jenguk dia. See u all there.

Days said...

insyaALLAH kak :) meet u there!

Anonymous said...

claimed almost all people settle his or her mortgages punctually and additionally with out problems
A leading bill nonprofit wants the volume of many people looking at individuals for the purpose of aid finished payday cash advance financial obligations so that you can increase the following. bill charitable trust shows near have used the particular short-term, great appeal to financial products this current year. All the charity claims a couple of years backwards the quantity of buyers with them was basically unimportant.
więcej tutaj
pożyczka prywatna legnica
pożyczka na dowód bez zaświadczeń o zarobkach
pożyczka bez biku
kredyt bez zaświadczeń o zarobkach

http://pozyczkanadowod24.net.pl
http://pozyczkanadowod24.org.pl
http://pozyczki-prwatne.com.pl