Tuesday, August 18, 2009

A BUAH HATI IN NEED IS BUAH HATI INDEED ^_^

siap 4lesson plan dalam tempoh lebih kurang 10jam ..biase la rutin seorang teacher..lesson plans sudah makin kacip dengan diri dan tak boleh nak dipisahkan lagi..okeyh cliche..paham ..mengerti..otak sudah makin tepu..tangan dah merungut penat dengan buat tindakan protes seperti rase cramped manje die pegelangan tangan..tu tanda harus berenti buat lesson plans sebab minggu depan pedehal nak mengajar orang lain cuti sekolah..jadi dengan kesedaran itulah aku berenti beriye menjadi seorang guru mude yang berkaliber..hati mengurutu hebat suruh aku simpan je niat nak berangan jadi manusia rajin dan bersemangat ...selalu buat lesson plan last minutes tapi minggu nih mungkin tempias semangat nak puasa dan cuti sekolah aku punye semangat tibe-tibe increase semacam tak dapat di kawal lagi..bila tangan dapat signal BERENTI dari otak automatic pen tercampak dari tangan dan terpelanting ke arah bertentangan..terus tangan capai laptop..layan internet lagi bagus..dapat bace blog sambil gelak janda dan sebagainya..connect internet..lembab kalah siput babi..biaselah teknologi..kalau kene hujan sikit sure bertukar jadi teknotlogic..heh ntah hape-hape...tunggu 10minit..baru dapat connect..terus bukak blog..bace blog kegemaran..sambil senyum kambing sebab takut kalau gelak kuat-kuat bimbang kacau orang sebelah nak tgk tv buletin utama pula...on ym ..saje lepax situ..niat nak tunggu dinan ..tapi paham dia kat sempadan siam ..berukband dia sangat worse kadar pengunaan nye kat area sepadan cam tu..mungkin signal mende alah tu keliru ..nak follow negara mane satu..tibe-tibe satu sapaan berbunyi seperti satu ciuman yang panjang kedengaran...eh kalau tak silap tu macam....eh takkan la..kate streamyx rumah die yang macam cafe cyber tu buat hal..tapi hanya umat manusia itu satu-satunya yang aku set IMVironment macam tu..hati berdebar..antara suke dan keliru..kumpul semangat..haish jangan la bagi harapan palsu..tolong la..bagilah umat manusia tu yang betul-betul tegur aku tadi..
terus bukak tab ym yang berkaler oren tu..and....


alsiaki: haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..ym tak ajak ...!



YEAY.. betul la beliau..mr liebchen kesayangan hati yang on ym hadiah kan teguran yang sweet sangat tu tadi..*teruja*
bagus..beliau hadir saat aku perlu semangat dan tempat untuk lean kat semua beban masalah dalam kepala yang serabut kalah tong sampah ni..
*LEGA* sebab aku rase lepas ni boleh tidur lena..dah hampir 2bulan tak borak di ym..jadi tak salah kalau aku xcited tak tentu arah macam nih kan?



p/s: 2bulan tak on ym ..tapi tiap malam on phone..tapi ym ngn phone tak same kan? kan? kan?

2 comments:

kureen said...

haha
yelah
ym dgn phone tak same.
ym leh webcam
memandangkan phone kau takleh 3G.
takleh la nk tgk muke mike. kahkahkahkahkahkahk

Dashing Days said...

dem hahaha..muke mike buat pe tengok slalu nanti aku jemu hahaha
btw cikgu azreen..seriyes..point taken hahaha hp perlu di upgrade agr canggih lebih sket dari mike tu..akan diusahakan huuuu