Wednesday, April 15, 2009

FOOL2 ALANG..

KESIAN..

bila ilmu tentang itu tiada langsung dalam dada
tolong jangan perbodohkan diri untuk bahaskan tentangnya
bodoh,nampak bodoh atau perbodohkan dri sendiri sahaja gayanya


mahu gelak aku kesian
mahu senyum,umat yg rosak ini perlukan bimbingan
gah laungkan kejantanan..walhal satu alam tahu dan kenal siapa kah gerangan

si khunsa xbisa jadi imam
si katak juga xmungkin menjadi imam
kerana khunsa punya 2 kemaluan
si katak pula punya 2 keinginan



ditangan imam manusia pertaruhkan kepercayaan
dibahu imam terletak segunung bebanan
mane mungkin si katak bisa laksanakan
segala tanggujawab dan kepercayaan
kerana dia tidak punya pendirian



p/s: jika kurang ilmu
jgn segan atau silu
menuntut dengan guru.

untuk yang berkenaan ..sila rujuk link dibawah nih
http://iman-nuha.blogspot.com/




Sedikit tazkirah yang aku dapat dr blog iman nuha..

dari Abu Hurairah r.a katanya Rasullulah s.a.w bersabda..seorang hamba(manusia) yang
bicara dengan perbicaraan yang belum jelas baginya..
(hakikat dan akibatnya) maka dia akan terlempar ke neraka sejauh timur dan barat..

9 comments:

kureenanana said...

aha...
perang uhud.

Dashing Days said...

hahahahaahahah

syakinah saffarudin said...

hurm aku suke sajak ko tue..tq promote blog ustazah aku..hehe mmg bnyk ilmu agama kat citu. suruh pak cik katak learn from there. x pasti jangan bebising nak bercakap. cari ilmu dulu. jangan hengat asik nk betol je. ish..memalukan islam tol. dangkal sangat tentang agama sedangkan benda senang begitu telah dipelajari daripada kecil lagi..sian sungguh. x pe nanti aku belikan die buku agama kat book fair sabtu nie. nanti jugak aku bagi waktu hari jadi bulanan beliau tersebut.

Dashing Days said...

err..g book fair heh..
mikhail satuuuu..heheh

syakinah saffarudin said...

tgk r nnt (dlm nada blagak)

Nabilah Anafi said...

ish.
tak abis2 gado.
ayong, urat dh tputus 1 sejurus paper principle habis.
ada tips?

Dashing Days said...

tolong g tngkan dri ..siap sedia utk ke putusan byk urat lagi pasnih...finale mmg menyaketkan hati..seball haha

ilya syafeena said...

khunsa ada 2 kemaluan ke? abis tu kalau mereka nak make love, boleh pilih salah satu la eh?

Dashing Days said...

ptt nye deyal kene buang salah satu mengikut hormon dari jantina mane yg mereka mpunyai kecenderungan yg tinggi cenggitu la yg ustazah time spm dlu gitau haha
yaya..tak memasal i jadi cikgu jantina..tlg refer mak ngah ..die pendidikan agama islam lagi terer dr i ..