Wednesday, October 14, 2009

GANGGUAN MAKHLUK HITAM TINGGI GELAP..TAPI BUKAN TOYOL.

tengah sedap online..tiba-tiba handphone di sebelah begegar hebat..ade panggilan dari nombor telefon tak dikenali..malas nak angkat.bajet celebriti.malas nak angkat.tak kenal.tak suke sesi kenal mengenal atau teka-teki seperti.."cube lah teka sape nih.." or
"ko agak-agak aku sape?"
aku paling benci gune akal untuk tujuan mengingat mende.kalau mende tu penting sangat seperti kalau tak ingat dijamin failed paper.tu for sure aku akan kerah akal untuk ingat sehabis daya.tapi kalau setakat sesi flashback kenangan lame mengusik jiwa tak payah la..buang mase..ouh ya berbalik pade panggilan telefon tadi.aku tak angkat.si pemanggil saje nak bagi aku rase annoying dengan panggilan yang bertalu-talu..sekali lagi effect celebriti mari..malas nak panjang cite aku angkat je...kalau die nak main teka-teki sape kalah kene cili aku off je kan handphone ..ape aku kesah..
aku tekan button hijau ade simbol telefon kat citu...dengan bersuara malas" HELL..oO" ...nada pemalas kedengaran.tak kisah pon kalau manusia yang telefon aku tu nak letak telefon lepas dengar suara panda kutub utara baru bangun tidur aku tu..letak phone lagi bagus..
"hye..kenal lagi tak ni" suara ceria disebelah sane..langsung tak jejas dengan effect suara tak ikhlas aku sebentar tadi..
"tak kenal" terus jawap..malas nak pikir dua kali.terus gune teknik jawab tanpa gune otak.
"ala..takkan adik sendri pon tak kenal..hahahahahahahahaha" hanya kedengaran gelak tawa syaitan jantan...

terus tengok screen handphone...dan ...adegan seterusnya adalah sesi memaki (dan di denda 5posen dengan sebanyak -banyak nye..) memukul.dan cubaan menarik kain pelekat budak gelap yakni adik teruna aku yang gatal tak de keje belajar malas nak mampus.pegi kacau akak die yang memang ade kekurangan dalam bab menghapal nombor telefon umah..trick licik yang mengundang sakit hati ~! bedebah punye adik..mementang kau tinggi ..aku pendek..ko bebuli aku heh..siap kau..ade kuaci ade bas..ade hari aku balas...









p/s: moral of d story..sile hapal number telefon umah anda...-_-
tolong berfikir sebelum jawap telefon

5 comments:

kureen said...

AHAHAHA terserlah kebodohan kau. KAHKAHKAH

Dashing Days said...

tuween: bukan bodo tp blurr..weyh mencarut..bak 5posen

~ aaWa ~ said...

ko xigt no tefon umah? kah3....

Dashing Days said...

maawa: -_-" yea..aku memang tak berapa nak into dalam hapalan nombor nih..

Dashing Days said...

beliau agak bebal ckit..
i get used of it..