Thursday, October 8, 2009

MENCARUT ITU BERDOSE

blog dah bersawang..punca?? line wifi HELL yang lembab mcam sipot sedut baru lepas bersalin secara pembedahan.Bila nak balik umah ni..??? nak naik bus? malas..nak naik kereta? arghhh jangan tanye..bagi yg kenal aku memang tau la sebab ape sampai sekarang lesen aku still berstatus lesen di raja..for display only usage? lain kali.....nak skip kelas mandarin jumaat nih rasa tak berbaloi sebab hati dah start riang masuk kelas tu dan kene kan lecturer apek cine yang sebut kenal mcm sebut kene je tu..harap-harap die nak la ajar aku camne nak nyanyi lagu bahasa cine.leh impresskan kinah time sesi karaoke nanti..hurm tapi tadi time sesi lepax bersama tuween di cafe,aku dengar cite yang umah tuween ade sesi denda mendenda kalau mencarut.pikir belas-belas kali best jugak idea tu..leh kurangkan kadar mencarut dan menambahkan pahala di akhirat sana.So aku utarakan cadangan tu kat kinah,and d rest of penghuni rumah.Kadar denda sebanyak 5posen setiap kali mencarut.Setiap carutan di ambil kira.tak kira la dalam bahasa ape pon,tamil,mandarin,english,melayu dan juga telegu..semua di kire selagi mende tu mencarut.Duit denda gune nak isi tangki minyak dan melantak kalau ade sesi merayau nanti.Kagum sebab rancangan tu bernas dan tempoh larangan mencarut start lepas aku semayang isyak yakni pukul sebelas malam.Penat aku doa agar pencarutan bebas aku selama ini akan semakin berkurangan dengan adanye aktiviti cenggini.Now dah 5jam lepas launching aktiviti basmi mencarut,kutipan tabung carutan dah ade dalam 20 ringgit lebih.Dan sebagai penyumbang idea ..catatan peribadi aku dah lebih 2ringgit.Korang kire la sendiri betapa aktif dan berleluasa nya aktiviti mencarut bebas di rumah groundfloor nih..terbukti pompuan memang penuh emosi.*sekian*




p/s: nak carut dalam blog pon rase takut-takut,kang ade lak budak rumah bacer,tak pasal rabak 5posen.5posen nampak je cam takde pape tapi kalau dalam satu ayat tu ade 5kali carutan berulang tak ke dah 2ringgit 5 posen?

3 comments:

kureen said...

dh tahu dose pon nk mencarut gak!~
buduh
hahahaha

syakinah saffarudin said...

kureen ko mencarot ye..bak seposen..

Dashing Days said...

tuween: eleh macam kau tak mencarut ..hahah

kinah: kasi tekan sket harge kat die..kuat mencarut tu