Sunday, October 11, 2009

SEBAK SEBAB SERI GOMBAK

ok dari atas..selendang pashmina warna-warni cam jerami,baju ..kemeja kotak-kotak lengan lipat sampai siku,seluar..jeans lusuh-selusuh lusuhnya,kat kaki? sandle plastik dari vincci sesempoi-sempoinya.Reflection dari cermin shopping mall tadi buat aku terkujat sedikit.sebab...weyh..aku dah kembali kepada imej sempoi tak pening kan kepala aku tu..imej seorang guru cemerlang phewit..phewit dah ilang..no heels,no baju kurung..no nametag..-_-
ini salah satu sebab kenapa aku tak suke masuk HELL balik.Dress code akan jadi satu mende yang paling last untuk difikirkan.Sape je nak ekot peraturan pakai baju kurung sentiasa,buat rimas lemas je,kang nak jalan dalam suasana panas kering kontang yang hujan turun sangat jarang.kalau ade pon tgh malam.. pagi sampai petang panas boleh buat migrain berulang.ok la tu reason,alasan semata.bukan tak mau dress up cam cikgu..
tp nak buat pe..mane ade class lagi,mane ade sekolah lagi..mane ade anak murid lagi..mane ade...SEMUA DAH TAKDE..




sebenarnye..aku dah start rindu sekolah,anak murid,pakcik jual paper,makcik kantin,library tempat online,perhimpunan,padang sekolah,tiang bendera dan etc etc etc.*RINDU*











P/s: tuween lu len kali jgn tanye soalan touching seperti" ko tak rindu kathi ke " ..kan gua dah sebak nih..-_-

5 comments:

ms ct said...

glad to see that you're missing the school, which means that besar impak practicum tu to you. and sometimes kita akan miss benda yang ntah apa2 ntah, like you said la, tiang bendera pun leh miss. for me, i miss the assembly on monday sebab suka tgk students nyanyi lagu sekolah, etc, etc.. =D

kureen said...

hahahahaha gua dh agak dh
lu msti sentap punye bile gua kate pasal kathiravan tu! hahahaha

Dashing Days said...

miss ct: memang sgt besar impact nye..i pon suke assembly ari isnin..sgt best..sebab dh hapal lagu sekolah..leh nyanyi same2 students hahaha


tuween: hah len kali tnye la soalan kbkk yg lain sket..baru la x emo

~ aaWa ~ said...

haha kenapakah rndu bndera skola?
tu bru tnya je dah sntap, lau dilayang kn photo kenangan agkny jd cam ne?haha..

Dashing Days said...

maawa: sebab tiang bendera mende paling solid skali yg pernah nampak kat sekolah tu hehehe..kalo gmbar?mungkin sedang meratap hiba sekarang nih ahahaha