Tuesday, October 19, 2010

RATIONALISASI

keluar dewan periksa.kali nih tanpa senyum satu garis lurus dekat muke.tengok sheteet dan syu hunny dah tunggu dekat tepi tangga sebelah dewan periksa.pon ekpressi muke deyal tak ceria macam selalu.ok keadaan nih normal.bukan aku sorang je rase macam kene seksa time jawap paper tadi.terus capai beg.rase nak pegi padang dan buat larian 100meter.
capai telepon dalam poket depan beg.tekan speed dial 6.dan belum sempat manusia di sebelah sane berkata ape-ape.aku dah approach dengan..


" jom nikah...! "


dan terus manusia itu ketawa riang yang panjang.....aku suspek dia seronok tengok aku jadi tak rationale.ke dia memang dah hapal dah perangai aku kalau tak rationale memang kelaka?hishh entah..tapi yang pasti..
bila aku ade perangai pelik macam nih tu maksudnye aku dah letih sangat dekat otak.
tu maksud nye aku dah tak boleh berpikir panjang.tu maksudnye aku dah tak boleh nak tolak ansur lagi dengan tekanan.tu maksudnye...
aku dah cakap go to hell dekat semua cite-cite aku yang murni konon nak jadi career woman la nak jadi pendidik sejati la ape la.yang aku tau.aku dah letih sangat.dan esok.nampaknye aku ade paper lagi.tekanan? alahai..tolong pergi.boleh kan?aku cakap baik-baik nih...






p/s: lepas aku tidur nyenyak selama 2jam tadi.aku bangun tidur dengan perasaan malu sendiri.apekejadah aku pegi ajak anak teruna orang nikah nih? tau kat mak aku habes laaaaa

6 comments:

GaDis CoMeL said...

alololo.. nak menikah tu bukan pasal exam sgt pun kan..???????

gataiiiii............

Hairil Rizal said...

Pakcik Warlord dah tau...

Bila nak antar dia tuisyen masak ni?

Hehehe!

Days said...

gc: hang la punye pasal sibuk sgt nak menikah kan aku dh terikut hehhe

Days said...

warlord: 2012 nanti org hantar die ok pakcik? hehehehe tpakse panggil pakcik mane bro2 ntah heeh

HaNTwO said...

aikkkk ambik exam subjek ape?? kuar dewan terus nak kawin ;p

Days said...

han: yg pasti paper yg aku jwb tu xde langsung pasal nikah kawen heheheh.stress la weyh tu la yg nmpk sgt beriye nak kawen nih.