Tuesday, January 5, 2010

DIARY BIRU ZAMAN DULU

semalam time sesi kemas mengemas rumah,aku ade jumpe satu mende berharge.ape mende?
DIARY zaman rebel aku yang byk pmasalahan jiwa .ape yang aku tulis? macam-macam hal.dari bengang sampai la ke jiwang.dan tak lupe juga kate-kate semangat nak blaja bersungguh tapi result SPM tak jugak skor 10A.okeyh.lupekan hal itu.itu hal dulu.time semangat membara nak belaja.lepas tu pegi tuisyen masuk 2 kelas dan selebihnya lepak dengan jaja.macam mane nak skor.tak pe la.diary aku.hak aku nak tulis ape.naseb je aku tak tulis aku nak jadi Presiden America.

aku selak diary tu.and aku bacer semua luahan perasaan zaman rebel dulu.memang sah diary nih tak boleh lepas ke tangan ma aku.habes pasal die membebel,marah aku,ketidak puasan hati terhadap cik pah ,aku senarai panjang dalam diary tu.kalau ma aku bacer sure aku dpt title anak derhaka dengan kadar yang segera.*wajib*

lepas tu aku teruskan bacaan,sambil geleng-geleng kepala,tak sangke zaman pre teenager aku dulu sangat teruk pengunaan bahasa dan kosa kata.cenderung ke arah penjahanam bahasa aku suspek. aku selak -selak lagi diary tu.ade la satu dua cerite yang aku sendiri dah lupe.sendiri tulis sendiri lupe.aku leh tanye diri sendiri sape je suspek yang aku tulis pasal beliau dalam diary aku tu.memang aku penghidap short term memory lost tegar.mungkin juga dulu aku suke buat semut api sebagai snack ringan mase minum petang.mungkin....

dan aku hanya tulis diary tu dari bulan january sampai august je.memang sounds like me.aku memang tak pernah istiqamah dalam buat satu keje.keje yang tak kemana.maksud? keje yang kalau aku tak buat tak failed pekse.kalau buat tak kan dapat anugerah sasterawan negara.paham? hah ..keje-keje camtu la.yang aku xkan buat sampai abes.bkobar semangat membara hanya ade pada permulaan kerja.lepas tu.nada..takde.nil.zero lesap ntah pegi mane.




p/s: aku tak mulekan setiap pnulisan dalam diary tu dengan " dear diary...." sorry aku tak feminin macam tu dulu..sekarang? pon same je.


p/s II: pn sharifah,usman awang,faisal tehrani,muzium negara,cikgu bahasa malaysia dan old time feberet
enemies,xleh jumpe atau bace diary aku.mungkin akan mengakibatkan trauma yang hebat buat pembaca.


p/sIII:aku tengah bpikir nak sorokkan diary tu kat corok dunia mane.tapi tengoklah kalau perpustakaan awam seremban nak letak kat bahagian manuskript lame ke hape..aku akan ptimbangkan.



p/s IV: mr.liebchen cakap aku jiwang sebab ade diary.aku rase die yang pathetic sebab xde diary.reason?ntah.saje suke suki cakap die pathetic sebab die cakap aku jiwang.adil dan saksama bukan.an eye for an eye la bai.



2 comments:

sirhighcarl said...

best kan jumpe diari lama. Kalau baca balik konfom tergelak2. hehehe

Dashing Days said...

sirhighcarl: bukan takat tgelak dan tguling pon heee tp seram jgk kalo mak nampk tkot kantoi hee