Wednesday, January 27, 2010

KEHADAPAN KAWAN BERNAMA KAU

for diz time being.aku penat untuk pikir masalah yang luar dari tanggngjawab aku.aku dah cukup banyak mende nak kene handle dan settle kat HELL nih dan aku dah banyak kali jadi sponge yang absorb segala jenis tekanan yang ade kat sekeliling aku sekarang.anytime from now aku akan breakdown.itu pasti.as human aku ade limits untuk serab seberapa banyak tekanan yang ade.so kalau dah over limit aku pasti collaps.betul?


jadi ape kata pada pihak yang berkenaan tolong berenti dari menuduh aku untuk satu tuduhan yang sama sepanjang kita kenal.i love you and i really mean it.swear to god,with my soul, i love you.kau kawan terbaik dalam koleksi sahabat yang aku ada dan aku percaya.aku tak bodoh untuk tidak sayang kan kau.but aku nak kau yang umum tahu lagi matang dan pandai dari aku untuk tak persoalkan pasal kasih sayang.

aku sayang kau.stop.tu je.tapi aku tak boleh pilih antara kau dan mr liebchen.kau atau dia ..dua orang yang aku sayang dalam term yang berbeza.kamu di bawah topic yang sama iaitu LOVE.tapi..subtopic untuk LOVE ade dua.satu untuk FRIEND dan satu lagi untuk HEART.kamu jatuh dalam friend dan mr liebchen dalam heart.dua-dua sama penting.i cant afford to lose both of you.jadi jangan suruh aku pilih atau berenti tuduh aku lebihkan dia dari kau.

because... i'm not...

aku tidak akan sesekali hilang bila kau perlu aku di sisi .dan aku akan sentiasa ade di sisi mr liebchen.tuduhan kau yang loud tu buat aku tergamam terpinga.kalau aku tak jumpa kau untuk satu tempoh masa yang lama itu tak bermakna aku selalu jumpa mr liebchen.kadang-kadang jarak pertemuan antara aku dia dan kau.sama je.aku akui.dia priority tapi itu tak bermakna kau is nothing to me.kalau kau dan libchen terjun bangunan di waktu yang sama aku akan....okeyh..aku rasa tak perlu discuss pasal kemungkinan nih sebab aku yakin kau atau liebchen tak kan terjun dari bangunan yang sama.god forbid ..tak akan.kalau akan.aku akan pikir kan kendian.boleh kan?

okeyh.aku tau kau sedang merajuk atau sulking ..okeyh dua menda yang sama..tapi aku nak kau tahu.aku mungkin akan lebih paham kalau kau explain.tapi bukan dengan cara letak telefon masa aku tengah bercakap.itu bukan 2ways communication yang betul.paham?

jumpa kau soon.till then..jaga diri kau.aku sayang kau,tu je yang kau perlu percaya.menda lain tu? mainan perasaan dan campur tangan setan

semata.

p/s: KAU seperti watak di atas bukan lesbian patner aku.aku straight dan sangat pasti dengan aku punye sex orientation jadi tak payah ragui aku.ouh ya KAU adalah BFF aku.untuk lebih dari tempoh 365 hari.KAU jugak telah tuduh aku melebihi liebchen daripada dia.which is not true.

6 comments:

phantom said...

Haha,
I should blog about heart and friend

syakinah saffarudin said...

oh...aku kenal KAU tue..jumpe die nnti kim salak ye? hehe :)

Dashing Days said...

phantom: i wait for heart n friend entri frm ur blog k? heee

Dashing Days said...

aunah: baik akan di sampaikan heeee selain salam kau nak tudung kaler cream gak kan heee

INDRA QIRANA said...

harap semua kembali seperti sedia kala...be strong

Dashing Days said...

indra: thnxs =) name kamu sedap la klasik hee