Friday, April 23, 2010

TAK PERCAYA SUDAHHH!

sekarang nih.makin ramai kawan lama yang aku jumpe kat fesbuk.dan semakin banyak soalan berbunyi : "WHAT KO NAK JADI CIKGU? TAK CAYE NYEEE " kedengaran.
memang kalo ekot perangai zaman aku jadi budak sekolah dulu.muke aku takde kualiti jadi cikgu pon.keje asyik nak rebel 24jam.jadi penjenayah mungkin lepas la.jadi cikgu.tak de sape berani-berani nak teka agaknye.aku akui.muke aku muke kerek.dah lali orang cakap muke aku muke kerek.muke sombong.dan muke cute. tu.. aku dengar sekali sekala je.mungkin orang yang cakap tak mahu aku bongkak agaknye.yea aku sendri mengaku.aku suke buat muke kerek.kalau aku tak kenal orang.sebab? aku malas nak bagi orang pijak kepala aku bile die tahu aku nih sebenarnye friendly lemah lembut punye hati.takde makne.tapi mungkin jugak muke kerek brutal samseng nih dah memang muke aku dari azali.tak leh nak buat ape la.tak kan la sebab orang cakap aku muke kerek aku nak pegi buat plastic surgery pulak kan...tapi aku still pelik kenapa orang tak caya aku nak jadi cikgu.aku mengaku.aku tak friendly dengan adults.tapi aku sangat suke dengan budak-budak.seriyes.aku cepat cair dengan budak-budak.tapi walau macam mane pon orang tak percaye diri yang aku nih amek course TESL untuk ajar orang speaking bahasa penjajah sebagai bahasa kedua lepas bahasa melayu.aku tetap pernah bergelar TEACHER kepada 8puluh lebih orang anak murid.tetap aku pernah bagi tunjuk ajar kat dieorang nih semua.dan tak pernah sepanjang aku bergelar TEACHER.aku di takuti sebab muke kerek aku nih.malah sampai hari nih.masih ade yang call tanye khabar lepas rindu dendam dekat aku.si muke kerek nih.mungkin orang lain ingat aku sesuai jadi penjenayah.mungkin orang lain ingat aku bukan material untuk jadi sorang cikgu.based on luaran.jalan macam samseng nak rushing pegi pukul orang.muke stock kerek macam anti sosial dan hanya bergaul dengan binatang buas sahaja.cakap pon suara kalau tak same high pitch macam ziana zain tak sah.dan lain-lain lagi judgement orang berdasarkan judge a book by it cover semata.
tak kesah la yob.mungkin aku nye keje tak sebesar keje ko.alah cikgu aje.bukan besar mane.tapi kalo cikgu takde.agak-agak boleh ke orang jadi doctor? engineer? dan ahli musik?
mungkin boleh jugak kalo lembu yang handle sistem pendidikan negara kite pada mase depan.time tu mesti semua pon gembira.muke kerek tak jadi cikgu.tapi lembu...? ade value untuk jadi cikgu...




seriyes rindu kat semua budak nakal tapi baik hati dan hensem bile besar nanti
nih...-_-''



p/s: aku tak de lah bengang sangat.orang berhak judge aku.tapi kalo setiap kali aku reveal ape kejadah aku tengah buat sekarang.semua pon pakat lontar soklan yang same.macam mane?
lepas nih kalo orang tanye..kau buat ape sekarang...aku jawab je aku tengah ganti perdana menteri sementara die takde pegi buat lawatan ke jepun ke mane ntah tu.setel.

4 comments:

zaizax said...

muka yg mcm penjenayah nela yg nak ajar anak2 dorang tu nnt..ahhaha
muka cikgu mcm penjenayah, mesti srudent suka cikgu

Dashing Days said...

zai: ahahhaha tebiat ape pggil aku cikgu heee..

~ aaWa ~ said...

haha..ko jgn tuka bdak2 jd penjenayah dah..haha..xpe2..ak percaya ko cikgu shad! ^^

Dashing Days said...

maawa: hahaha sekali sekala la ..abes sume nak jadi prdana menteri sape mau jadi penjenayah kan hehehe..kalo aku cikgu syad.ko pon sir maawa la hehehe