Friday, May 1, 2009

ADIK BOTAK KESAYANGAN

semalam birthday akil..okeyh beliau dah besar..16tahun dh umur dia..makin tinggi
makin gelap..orang ramai cakap aku ada adik yang handsome..ye ke? aku lihat die hitam je..
ingat lagi moment masa dia lahir..aku punye la mengamuk sebab die lahir awal pagi dan aku belum mahu tinggalkan alam mimpi lagi...kinah xcited..dia sedia buang bantal busuk dia demi adik lelaki nih..
aku tidak punya emosi..aku tidak mahu adik lagi time tu..jadi setiap orang yg datang lawat mama dan baby akil( die kecik dan cumel time tu) sibuk tanya aku ...
"mak cik amik baby heh..leh x"?
dengan harapan aku akan meraung mengatakan tidakkkk
tapi aku dengan heartless nye menjawab.."ambiklah..xkisah..."
nyaris mama x meroyan dengar jawapan budak umur 7 tahun yang mean giler time tu..berbeza dengan kinah yg sayang adik die tu..die akan menjerit histeris dan berguling sekeliling umah bila tahu adenye cubaan dari anasir luar yg mahu amik adik die...
hari-hari seterusnye keje aku hanya lah membuli akil..tanda tidak please sgt dengan kehadiran dia dlm family..ye la..aku dh elok agih-agihkan ..mama inah punye..ayah aku punye..tibe-tibe datang akil..i lost count..matematik aku jadi keliru..ilang arah tuju..jadi aku sebal
dan mula membuli akil..sebabnye..die yg kecik dan pendek time tu mahu lumbe lari dengan aku yg besar dan tinggi ..dan dia hanya mahu menang SAHAJA..aku sebal..sebab aku tidak suka kalah dekat budak pendek annoying ..tapi mama suruh aku mengalah je..ouh xleh jadi..
akibatnye..aku tolak akil smpai jatuh di jalan berbatu kerikil..luka di dahi dia..libasan raket tennis di punggung aku..aku xnanges ..aku senyum puas hati...haha
budak kecik nih pon xsedar diri..sama naik..aku buli die..die melawan baiiikk punye bikin aku gerammm..maka terhasil la segala parut di kepala akil hasil dari kretivity membuli aku
smpai sekarang masih terpampang indah di dahi dia..ouh aku bangga haha

tp tu dulu zaman kecik kami semua..sekarang..aku dan akil adalah team mate..kami ada organisasi rahsia yg dinamakan club T..kami founder asal club ini..kinah pon kami xbagi join..
cilok tagline chanel ceria ."UTK KITE-KITE AJE"
ramai cakap perangai aku dan akil sama..memang ye la..kami semua sama kecuali warna kulit dan jantina..hahaha













umur dia 16taun..dia itam dan tinggi
tapi manesss





budak kecik lelaki kesayangan saya..
dia annoying kekadang
dia menyebalkan
tapi dia yg saya sayang...

3 comments:

syakinah saffarudin said...

woit..konon team mate, bercerangak x hengat dunia..cet poooorah...ehem ehem aku bukan ko x bg masok team club T tue tapi aku yg x nak..malas.hahah blagaknye aku.

kureen said...

kemsalam adik yong! aku nk jd adik ipar ko boleh? bahahaha

Dashing Days said...

hahaha...kamu tuween mane menghilang..? salam kamu akan saya smpaikan...adik ipar? kamu bukan sudah ada 2 calon ka? haha