Wednesday, May 20, 2009

RAGAM

di suatu senja..di dua lokasi yang berbeza..di talian maya..tanpa wayar..

makcik cute : kakak pergi skool x ari ni?

anak buah petah : tak ..tatak bangun lambat...



jawapan selamber dari si kecil yg petah berbahasa tapi lidah masih belum biasa
dengan sebutan huruf K lagi..mempunyai jelingan maut level 9 ..perangai keras kepala yang tegar disebab kan oleh faktor genetik turun temurun dari aku dan kinah..
suka mengamuk, sangat brutal..tapi...kes suke ponteng sekolah nih yang aku xtaw die dapat dari siapa...nak kata dari aku? eh..aku dulu mase tadika suka pergi sekolah..
duduk rumah boring..sebab kawan2 semua pergi sekolah..lagi pon kat rumah xbest ..xdk buaian..jongkang jongket,gelongsor dan budak lelaki..
dan menurut sumber yang sahih..ibu kepada si kecil petah yang banyak cakap nih jugak seorang yg rajin pergi sekolah...jadi ...kenapa budak baru berusia 5 tahun nih
sudah punya alasan yang selalu di pakai oleh rakan - rakan sekelas aku yang selalu datang kelas pukul 9 walhal kelas start pukul 8.30 a.m?
BANGUN LAMBAT? tu alasan budak universiti ..paling koman tu alasan budak sekolah menengah rendah..macam mana anak sedara kesayangan aku tu tahu alasan ini?
adakah faktor tv yang mempengaruhi? nak kata faktor sosial..anak sedara aku tu anti-sosial sikit..sebab die suke menjeling..letih la kawan-kawan dia nak tahan jelingan maut yg confirm saket ari dari beliau tu...dan beliau jarang pergi sekolah..
bukti beliau anti sosial ialah..

makcik comel : kakak..kat skool kakak ade ramai kawan x?

anak buah petah : ramai..

makcik comel : sape nama kawan-kawan kakak..bagi tau la mak yong

anak buah petah : ain..alia..

mak cik comel : tu je?

anak buah petah : ha'ah tu je



kalau kawan die hanya dua je tu ..confirm la beliau anti sosial kan
ye la .. beliau suka lagi kawan dengan barbie beliau yang belambak tu dari kawan dengan orang..mungkin barbie x amek hati kalau beliau hadiahkan barbie dengan jelingan maut beliau...


si dara cumel yang di hujung sekali itu la
si pemonteng sekolah tegar untuk tahun 2009 ini
aku rasa kalau sekolah dah 5 bulan
die pergi xsampai dua bulan
tahniah amni najwa ku sayang
perangai ini biar la hanya di peringkat awal nih je
kalau kamu dah masuk U nanti stil macam nih
mak yong xrase ibu kamu akan buat derk je macam sekarang



p/s: moga kamu jadi anak rajin dan solehah amni najwa..

2 comments:

kureen said...

bahaha ayong pon malas pew nak g klas!

Dashing Days said...

uiks..ape pecah rahsia kt cnie huhuhu