Tuesday, February 2, 2010

MIMPI SEDIH

semalam.tengah aku bergelut dengan keje-keje yang melambak macam beranak pinak.aku dapat panggilan mari tido sambil berkasih sayang.Pastinya aku akan abaikan keje dan mendahulukan orang yang terchenta.Paham agaknya aku ade keje melambak dan beranak pinak,mr liebchen tak mau borak lame-lame.Aku pon tak berapa kesah sangat.Sebab aku bercakap di telefon sambil mata menjeling-jeling ke arah laptop.tak bahagia sungguh.romantik? lagi lah takde.daripada borak dengan input sifar baik letak telefon dan sambung keje.Lepas a few words yang sweet dan wish gudnite.aku letak telefon.Kembali ke meja terkam laptop dan start hanyut dalam keje yang bertimbun.Sejam kendian aku dapat call.Dari mr liebchen.Sekali lagi tinggalkan laptop dan keje menimbun, mendahulukan insan yang tersayang.Mr liebchen tanye dah siap keje ke belum.Nada dia lain macam.Aku terus cakap aku call balik dalam masa 5menet.Letak phone terus kemas meja.keje menimbun qada esok aje.hati aku tak tenang.kalau buat keje mungkin tak cemerlang.

lepas landing dengan posisi solid di atas tilam tak empuk,terus call mr liebchen.At first hello,his voice dah lain macam.kenal dia selama 6tahun buat aku paham.ini semua unusual.beliau bukan jenis suka mengangu,bukan jenis susah mahu tidur sebab tido itu hobby beliau.Jadi kalau aku dah elok-elok tidurkan die lepas tu die terjaga sure ade ape-ape.Dia cakap dia mimpi kawan dia.Ini lagi satu hal.beliau kalau tido susah nak ingat mimpi.Jenuh jugak aku tunggu beliau buat-buat romantik dengan cakap beliau mimpi aku tapi jangan harap.beliau memang susah mahu ingat mimpi macam susahnya nak ingat theory-theory fizik.

Dia cakap kawan yang dia mimpi tu dah meninggal.dan dia baru je dapat tahu.dah sebulan dah arwah takde.yang tahu hanya keluarga.member-member dan kekasih arwah pon tak dapat tengok arwah buat kali terakhir.Suara mr liebchen makin lama makin sayu.Aku? tengah buat-buat kental hati untuk jadi tabah.walau muka aku dah mula keruh dan bakal mengeluarkan air mata pada bila-bila masa.bila mr liebchen cakap kawan dia tu selalu duduk seblah dia dalam class,kawan dia tu banyak tolong dia.aku terus meraung.ye..aku memang cepat sikit emo.walaupon mende tu bukan kisah aku.tapi still emosi tu cepat sangat tersentuh.okeyyh tu la namenye perempuan tahu?

bila akhirnya mr liebchen ajak tido.aku terus setuju.tido? heh.aku risau.aku sedey.kenang kan kekasih hati arwah tu.sure die tengah sedih.aku simpati sungguh.kalau la aku jadi die sure aku meroyan dan jadi gile.tadi aku gatal pegi bukak fesbuk.carik fesbuk arwah.tengok muke die sambil sedekah al fatihah.terjumpa fesbuk kekasih arwah.bukak dan....terus nanges lagi.sedih tengok wallpost die.sedey tengok gambar dieorang berdua.walau takdir tu separuh dari ujian hidup still takdir yang pahit itu remain sebagai pahit.ade hikmah disebaliknya.ALLAH tak kan uji hambanya kalau DIA tahu hambanya itu tak mampu menangung ujian yang DIA beri.







p/s: AL fatihah untuk arwah hazim.sape bace this entri diminta sedekah kan la al fatihah kat arwah.moga roh dia aman kat sane.

p/s II: aku jarang bukak blog sebab wifi HELL lembab dan keje melambak.untuk semua yang visit purpinkle i'llb visiting all of u back this weekend.thnxs sbb visit purpinkle.

2 comments:

No panties yeah!! said...

Gua sajes lu jangan pakai panties untuk seminggu.. baru hilang boring hehe

Dashing Days said...

cursing malay: aiseyh..tu bukan ilang boring tu tempah maut heee