Friday, May 28, 2010

BUKIT BROGA ?!

ehems.petang tadi naik jugak broga hill yang menjadi buah mulut orang ramai sejak 3menjak nih.walau baru lepas sober dari migraine.walau tak makan tengah ari sebab bangun dah petang time mane nak makan tengah ari pulak kan.hanya sempat makan granola bar dan minum air soya dalam kereta on da way pegi broga hill nih.jadilah.dari tak makan.xtually broga hill nih tak jauh mane dari rumah.dalam 30minit macam tu.tapi memandang kan kiteorang semua tak pernah pegi.pastu pegi berbekalkan ilmu geografi time pmr yang aku lulus dengan C je tu.makan mase sikit la nak jumpe tempat nih.tapi berkat semangat tak malu bertanya dan sedikit ilmu mandarin yang lulus secara cukup makan.akhirnya sampai jugak kat broga hill nih.alahai.dalam ladang kelapa sawit.tak nampak bukit pon time nih.terus parking kereta.aku dengan berpakaian sukan dan berselendang merah turun kereta dengan muke agak cuak.buat ade lembu mati aku kene kejar.nak jadi keje pulak main kejar-kejar dalam ladang kelapa sawet nih.kalau lembu muke brad pitt takpe jugak.hishh.ntah ape jadah aku berpelakuan ayu berselendang bagai time nak panjat bukit nih korang jangan tanye.aku pon tak tau sebab ape.nebes kot.mane tau ade orang muke brad pitt kat atas tu.?
memang attire kiteorang bertiga.tak macam nak panjat bukit.baju tu stock yang boleh bawak pegi karaoke.cousin aku dengan semangat percaya cakap kawan dia yang tempat tu dah ade track untuk mendaki dan assumption mudah otak dia yang menyatakan alahai bukit tu tak tinggi mana.terus pakai jeans dan shirt berserta sandle wanita yang macam nak bawak pegi jumpe kekasih je tu.aku dah elok berpakaian sukan dah tapi selendang tu ape cerita? adik aku lengkap sikit siap dengan kasut tapi penghidap asma la pulak.terpakse aku call ayah aku mintak number phone ambulance mane tau pengsan kat atas tu nak SOS sape?
mule-mule mendaki.aku penat jugak sebab asyik la tergelak.ntah ape yang kiteorang bertiga suke sangat masuk utan tu pon kiteorang tak paham. lepas sedar yang gelak boleh buat stamina jadi barai macam tak bersenam selama 6taun.terus masing-masing fokus.tibe-tibe..ayah aku call tengah-tengah mendaki.hailaaaaaa..tercunggap jugak aku jawab...nampak sangat stamina dah mulai hilang .last work out..minggu lepas...aiseyhhh -_-''



baru nak naik.tengok kezen aku.dia pakai jeans woo
alasan dia.jeans sesuai untuk aktivity lasak.
ntah pahaman mana dia belaja aku tak tau.
depan tu adik aku.gaya dah ada.tapi asma pon ade jugak.


pemandangan pertama dan terakhir yang aku amik
lepas tu.memory full...time tu aku terus pejam mata rapat-rapat sambil bayangkan
kalau aku campak handphone nih ke bawah dan pura-pura tak nampak
maka aku seorang yang berhati kering ke tak?
hishhhh





time nak turun.track dia macam berliku la jugak.
aku hampir tergelincir.sebab mata pandang awan.
kalau jatuh tadi tu.padan muke aku.!




kat kaki bukit.lepas penat.nih adik aku.
muke tengah control penat.
lepak sini kejap je.tapi sempat dia call buah ati dia
bangga sangat bercerita tentang pengalaman naik bukit
sekali seumur hidup dia tu.ye la selama nih ade activity sekolah
naik bukit ke rentas desa ke mane die join...awal-awal lagi dah bagi surat
pengecualian sebab asma dia tu ..






4peaks ahead.nak hilang napas je aku layan bukit nih.
next time aku rela panjat atap umah sendri demi nak tengok pemandangan la
hishhh





cousin aku.tengah letih.
dia dah tobat tak mau pegi bukit nih lagi heheheh





bergayut..sempat lagi tu.aku je yang rilex.
tak rebel la kalo naik bukit nak bagi report kat laki.
mende nih keje undercover kot....




p/s: tadi ade uncle tu bawak kayu golf naik bukit broga.kenapa ek? ade tempat main golf ke atas tu? tak nampak pon..


9 comments:

Berd said...
This comment has been removed by the author.
Berd said...

apa hal ramai yang pergi bukit broga ni.

siggplus ada pergi jugak. dia kata ramai amoi naik bukit tu

zai said...

weey pergi tak roger aku pun
jeles aku !!!!

activity berjalan tergendala sebentar

Dashing Days said...

berd: memang ramai amoi la beb.kawasan cine tu..bersepah amoi.awek international pon ade.

Dashing Days said...

zai: ko bukan busy ke? aku malas nak kacau.jom r turun sini.aku bawak ko pwgi lagi.tapi kau je la panjat.aku tunggu kat bawah.bukit nih.buat aku give up je hehehe mungkin sebab aku rase nak jatuh kot time nak turun tu hehehe

iffat said...

wahaha...ini keja undercover eh? rebel tetap rebel...tak pulak anda menjerit selamat sejahtera cikgu kat atas bukit tu? org syak anda tak sampai puncak, pasal tak sama pun gmbar puncak dgn yg org dah tgk..ahaha

reen_sofee said...

kat mane tempat nye weh??
asal kau tak ajak aku bro?
haish!
aku cuti lagik neh!
huhuhuh

Dashing Days said...

iffat:dh explain why la.camera org memory full.xbawak kot dslr ke ape lr ke atas tu hehehe xpe nanti orang nak naik lagi.dekat je kot

Dashing Days said...

reen: weh jom la.now aku dah ajak.meh la reen..leh kite jerit i love u brad pitt kat atas tu hehehe