Tuesday, May 25, 2010

KENDURI KENDARA

mak aku nak buat kenduri kesyukuran.bulan 7 nih.jadi sibuk jugak la nak inform sedara mara.kawan-kawan.jiran tetangga.kalau nak suruh aku yang handle kenduri tu memang tak jadi kenduri.tapi lebih terarah kepada party.jiwa muda.mende tradisonal nih pandang remeh sikit.jadi sekarang mak aku sibuk prepare pasal kenduri sebab kenduri nih kenduri pertama kat rumah baru siap nih.jadi effort terhadap nak memeriahkan kenduri dan memuliakan tetamu tu di pandang tinggi oleh mak aku.bukti? mak aku sanggup shopping keperluan tetamu seperti penuhkan bilik tetamu dengan bantal sampai rumah aku ade 13 bijik bantal baru yang empuk.siap dengan sarung bantal kaler pastel lagi.towel baru pon banyak.padahal towel aku dah seminggu tak tukar.mak aku buat tak heran je.hishh..tu aku tak kesah la.tapi yang aku kesahkan orang yang mak aku jemput nih.dieorang semua asssume kenduri bulan tujuh nih kenduri nikah kawen aku.dari sedara mara sampai lah jiran tetangga.sahabat handai semua.uishh..aku nih dah patut sangat ke jadi bini orang sampai semua orang pikir camtu.uish.low self esteem aku kejap tau.umur aku baru nak masuk 24.masak pon baru mule nak timbul minat.kalau berenti di tengah jalan minat tu camne? pastu..keje pon tak lagi nih.tak kan dah gatal nak kawen.gile hape.abes tu jasa mak ayah aku sape nak balas? tak kan siput sedut kot.mestilah aku.tadi cousin aku gtau yang time mak aku datang umah die ari tu die ingat mak aku nak jemput kenduri tunang aku...hish...susah jugak jadi anak sulung perempuan nih.dan aku ingat lepas nih nak buat party la.selagi tak kawen aku tak mau buat kenduri.kalau tak orang mesti asyik la salah anggap.haihhhh...




p/s: aku tanya mak aku.kenduri nih ade karaoke tak.mak aku terus bagi jelingan maut sebagai jawapan.alahai.tak semestinye dengan karaoke tu aku nyanyi lagu ziana zain.mane tau aku nak try marhaban ke.aiseyh..

p/s: sape-sape free jemputlah datang.=)

8 comments:

reen_sofee said...

hahaah
days!
patut laa weh ko kawen.
member aku 18 dah kawen.
cepat laa kawen!
huhuhuh
ko kawen nanti jgn lupe jemput aku lak!
huhuhuh

zaizax said...

hahha, wett kenduri doa selamat ape ade karokk?

ha'a kan mak2 kalo nk bt kenduri, mcm2 bende nak beli..time kita mintak xmau dibeli

Dashing Days said...

reen: mesti jemput.ko wajib datang ok!!!

Dashing Days said...

zai: uish aku nak try buat kelainan la..tp mak aku xbg lak hehehe..tu r mak aku shopping barang tetamu smpai 4 troli penuh.phewwww

~ aaWa ~ said...

hhahahaha...idea ko mmg KREAtIF!haha..mmg xpenah dibuat org len..haha..nnt ak amek keta api pegi umoh ko..haha..

Berd said...

kawen-kawen la cepat
banyak sangat kau citer pasal kenduri ni.

apa hal doa selamat ada karoake. sia-sia jadi cikgu macam ni.

wakakaka

Dashing Days said...

maawa: hehehe..ala dtg je la station ktm terdekat xsmpai 20minit dr umah aku heheheh

Dashing Days said...

ustak: ishk.perkara cmtu xleh pakse la dol.karaoke tu perlu utk sesi marhaban la.ko ingat aku nak nyanyi dangdut ke? ishk