Sunday, May 16, 2010

CUTE JUGAK PAKCIK NIH...

selak -selak answer booklet.lapan kali selak-selak.depan belakang.depan belakang.tutup answer booklet.pandang kiri kanan.hah nampak! terus angkat tangan.tinggi-tinggi.kaki hampir nak jengket sikit-sikit.bile perhatian sudah di raih.hand in answer booklet.kemas meja tempat curah ilham.bangun dengan seretan kerusi yang menyakitkan hati..pandang kawan kat belakang.angkat kening doube jerk.hanta pesanan telepati." JOM KELUAR.KITE MERDEKA!!" sambil jalan dengan tenang menghala ke pintu keluar dewan.
di luar dewan.hirup oxygen yang tak berapa nak di pedulikan kewujudannya sejak dua menjak.hirup sungguh-sungguh.penuh kan paru-paru.selepas tu..bibir ukir senyum tanda puas hati.terus pegi lepak kat sudut tepi.dewan.tunggu kawan-kawan.figura seorang pakcik guard berumur dalam lingkungan 60-an kelihatan.

maka babak 1 tercipta.......

pakcik guard: kau dah abes periksa ke dik?

aku :dah pakcik.sambil bagi senyuman mesra.(aku memang peramah dengan orang tua.)

pakcik guard: kau balik kampung lepas nih?

aku: haah pakcik.cutiii kan hehehe

pakcik : kampung ko kat mane dik?

aku: seremban pakcik..

pakcik: hish menghabeskan boreh jo ekau nih..( sambil berlalu pergi)

aku: senyummmm je.tak tau nak react gaya mane.


babak kedua.pakcik jaga tu datang lagi


pakcik: ekau suku apo?

aku : er..er..pikir..pikir..pikir..mak aku penah bg tau pasal mende nih dulu...hah! TIGA BATU cik.


pakcik: ouh samo la kito..suku tigo batu ngan suku tigo batu tak leh kawen tau.samo buapak eh.kono saman ngan lembago nanti..heheheheh


aku: hanya mampu tersenyum.dalam hati( tiada jodoh antara kita pakcik..!)








p/s: cute cara pakcik tu nak berlawak dengan aku.tapi seriyes nih kali pertama aku kene dumped dengan cara paling cute.=)


p/s: aku tengah mood riang ria cuti sekolah.aktivity wajib haruslah tido tido tido...cant wait!

8 comments:

Berd said...

hai link belog berkarangan panjang. sekali lagi.

aku syak aku lagi kacak dabel dari pakcik tu.

Dashing Days said...

ustak: dr segi kacak tu aku xmau komen.tp dr segi ko teasing manje url blog aku tu buat aku nak bakar belog ko hee

hans said...

guard pun jadi ko yer
hahahaha

zaizax said...

ywohooo ko dh abeh exm, maka next plan mesti pergi tgk concert rossa kan

tido tido. qada balik tido tak cukup, ker mmg ko tido dh telebih cukup

Dashing Days said...

hans: die yg approach aku dulu..peminat kene layan hehehe tak layan nanti org kate x hormat org tua huu

Dashing Days said...

zai:aku xcukup tido.smpai pening-pening kepala..heheh..concert rossa? waaaa emo nih.xjadi pegi.jmpe bakal MIL maaa huuu =(

~::Iffat @ Wonderfatts::~ said...

rilep je pakcik tu cakap gitu eh..tak payah ikut suku mana pun pun mmg takde org yg sanggup kawin kot.. i like u kompiden pakcik, kompiden kena maki je kalau dekat2 sini ni.

Dashing Days said...

iffat: heheheheheh..biar la die.kesian la ..orang tu kot heheheh