Sunday, May 16, 2010

SELAMAT HARI GURU !!

bangun lambat pagi tadi.standard la kalau badan jenis dah lama tak tido kat katil empuk sambil di temani air cond sejuk-sejuk kuku.lepas tu pulak mata jenis yang dah lama tak dapat pejam lebih dari 4jam.tu yang tido sampai mimpi pegi eiffel tower.sebab tu bangun lambat agaknye.mimpi pegi jauh-jauh.nak balik malaysia mesti lambat punye.bukan sejam perjalanan punye keje.amek masa juga.tengok penerbangan mana yang ade.kalau flight delay naya juga.nak handle dengan kastam muke bengis lagi.hishh..bangun tido.matahari dah acah -acah kat anak mata.sepet jugak la mata nak tahan panahan cahaya.kalau cahaya chenta boleh lagi lawan.nih.cahaya semulajadi.cahaya pencahayaan tertinggi.kalah sia-sia aku.terus pejam mata lagi skali.dah redup sikit nanti aku bangunlah..tibe-tibe.seperti tau niat aku yang nak mengelat dari tolong mak aku kemas rumah.handphone berbunyi riang,nyaring.dan mintak untuk di buang! muke annoying automatic tercipta.terus berdehem dengan harapan suara bangun tido tak kantoi bile berbicara.nanti orang tau aku nih bangun lambat.itu nama dia strategi.kalau ade sape-sape nak cube sile lah yea.
lepas deheman yang ke empat.aku terus angkat call.tanpa tengok nama si pemanggil.

aku: hellooooooooooooooooooo.....! * suara ceria.riang ria kentang.*

pemanggil : helooooo TEACHER !!!!! happy TEACHER'S DAY !!!

aku: eh...THANK YOUUUUU....*sambil tersenyum macam kambing*

pemanggil : teacher tengah buat ape tu?

aku: errrr...teacher.tengah.haa mengemas..heheheh *gelak-gelak kecil.* imej kene jaga!

pemanggil: kite rindu la kat teacher.bile nak datang sini balik?teacher tak abes belaja lagi ke?

aku: belum.nanti dah abes teacher datang eh? kalau free teacher datang heh?

pemanggil: janji tau!!!! oklah teacher kite nak mandi.nanti mak kite marah.bye-bye teacher.
love u...


aku: bye.take a gud care of urself dear.study rajin-rajin.thanxs for d wish.bye-bye.


end of the conversation........................................




sampai saat ini.berjam-jam selepas panggilan itu.aku still tak tau anak murid yang mane telefon aku tadi.dan serious jugak aku tak sedar hari nih hari guru.dan selepas berberapa jam selepas panggilan telefon tu tadi.aku still....terharu sebak bangga nak nanges sambil tersenyum sampai telinga..sebab dapat wish hari guru.aku ingat dieorang semua dah lupe.aku ingat aku dah takde dalam ruang ingatan mereka semua.walau aku ajar dieorang tak lama mana.walau ilmu yang di curah tak seberapa.still ada yang ingat dan tak mudah lupa.arghhhhhhhhhhhh aku dah sebak dah nih.
cepat-cepat abes belaja.aku tak sabar nak masuk ke dunia sekolah yang aku cinta mati sangat.
ouh tak lupe jugak di plain blog ini.aku nak wish HAPPY TEACHER'S DAY buat semua pendidik anak bangsa kat seluruh dunia.walau kerja kita di pandang enteng.walau kita hanya guru bukan engineer.bukan doctor mahupun scientist ternama.tapi...tanpa guru takkan ada lawyer,engineer dan scientist ternama lahir di dunia.






p/s: aku rindu anak murid aku.seriyes....-_-''

8 comments:

syahira ariff said...

selmat hari guru jugak,teacher
wahhh,teacher blaja kat oversea ekk
blaja kat maner?

Dashing Days said...

syahira: haahhaha xde la local u je nih.dulu je teacher now student balik hhehehehe thnxs for d wish hee

~ aaWa ~ said...

haha..
unihel tlh m'lahirkan sorang guru yg berkaliber, syad..ahha..bgus2..
happy teacher's day.. ^^

Dashing Days said...

maawa: muahahaha thnxs beb..berkaliber la sangat kan hehehe..aku ajar ank murid aku cara main mercun dgn betul adelah heeee rase nye hell xaja kan cmtu heee

reen_sofee said...

teacher!
i miss u jugak laa!! hahahah

Dashing Days said...

reen: muahahhaha i miss u too huu..dh abes cuti ka?

Berd said...

ceh. cikgu kau yer. takleh terima aku.heh.

kehkehkeh

Dashing Days said...

ustak: org dengki memang perilaku die mirip cm kau hehehe