Wednesday, May 26, 2010

EIJI XOXO


name: eiji syah fitri
nickname: eiji.gemuk.kucing gile.cumel.dll.ekot kesesuaian dan peribadi beliau.
age: 5month.lahir bulan january.
zodiak:capricorn
place of birth: SPCA ampang.budak town yg lorat.
breed: broken tail.memang sahih ekor die bengkok dihujung
weight: 3kilo setengah.tengah hitung hari nak naik 5kilo.
color: oren.belang-belang.macam harimau.
hobbies: kacau orang tido.geget orang hingga calar di badan boleh buat duit hantaran berkurangan.tido dalam bilik fully aircond dan berdengkur riang.suke amboi-amboi.bile bergossip.eiji pasti datang dan duduk di sisi.aku rase dia adore azwan ali.
cita-cita: recently.mahu jadi burung.dengan tiru bunyi burung.
kelemahan untuk diperbaiki: lepas membuang tak reti nak kambus kat tempat yg telah di tinggalkan sisa kumbahan.setakat nih markah lulus 10.eiji boleh score 5je.lulus cukup makan.
lagu kegemaran: ayat-ayat cinta.rossa.kalau dengar lagu nih automatic mata dia kuyu layu sambil kelip-kelip mata tahan ngantuk.
makanan kegemaran: dulu makan aims.pastu sekarang makan ikan rebus.mungkin dia rasa aims hanya untuk kitten.walhal dia pon sendiri masih kitten.dasar suke belagak dewasa..!
minuman kegemaran: air kosong sahaja.bagus untuk diet.tapi kadang-kadang ade hati jugak nak try air milo.
kebanggaan diri: menjadi anak emas mak ayah.menjadi teman bual ayah di waktu pagi.menjadi makhluk pertama yang di tanya ayah bile ayah telefon aku.atau aunah.
suicide attempt: 2kali.sekali atas balcony rumah.sekali lagi kat atas atap umah aku.lepas kene ceramah dengan aunah.dia insaf.alhamdulillah.



p/s: eiji.adelah our bundle of joy.walau dia ade kekurangan.tapi kelebihan dia sangat banyak.walau tangan dia tak sempurna mana.tapi dia turun tangga lagi ligat dari aunah.manusia sempurna sifat.

16 comments:

Berd said...

masa darjah 6 aku pernah campak kucing dari tingkat 3 bangunan.

tapi tak mati.

Dashing Days said...

ustak: zalim cam firaun sungguh perangai ko..kucing kesayangan nabi tau x ?

reen_sofee said...

weh aku nak buat anak angkat laa kucen ko tuh!
agak agak die mau tak?

~::Iffat @ Wonderfatts::~ said...

sini banyak kucin...marilah amik, yg macam thundercat ada, yg macam jibauk ada, yg jenis2 kucing jahat ada..tapi semua beriman, insyaAllah, pasal tak nampak pulak yang miang..makan pun tak mencuri, mintak elok2, mintak izin masuk rumah, tak bagi masuk duduk la dia kat luar sampai sudah..amcam? berminat reen sofea.

korang ada entry kucin, aku pun nak buat ah satu..wahah..

~ aaWa ~ said...

lol..cam ne die buat amboi3?haha..tinging ak nk tgok..kaka..

MiD0ri said...

hehehe.. comel la kucen ko days.. bak sini nak gigit cket.. hahahaha..

nway, aku dah tag ko.. sila jawap ok.. hahahaha..

cracked bunny said...

comel lah.blh kawan ngn kucing sha =)

Dashing Days said...

reen: die stuju je tu.suke sgt orang bagi perhatian kat die hehehe..tp now die admitted 3hari kat spital.infection la pulak ..sunyi sunggu dunia xde die hehe

Dashing Days said...

org pd: sile sile buat entri kucing.asyik dengan entri besi je.buat la pasal kucing pulak.baru cute heheh

Dashing Days said...

maawa: come to my house then u'll noe mcm mane creative nye makhluk tuhan nih buat amboi2 heheh

Dashing Days said...

midori: cumel mcm tuan die la midori hehehe..ok2 nanti aku jawab tag ko tu

Dashing Days said...

sha: thanx u.hehe..leh je kawan.tp kucing sha jauh sgt la hehe

zaizax said...

kucing untuk dijual ke days?bapa ekor kucing ko jaga?

Dulu ada kucing, nama Jimmy.
lepas2 kucing aku mati sebab sakit, terus sampai sekarang tak pegang kucing, geliii

Dashing Days said...

zai: ahhahaa tu kucing utk di tayang kan je beb.xleh jual.cinta hati tu heheh..aku pon dlu ade sekor.mati gak.name penyakit die virus infection.heheheh pyakit xmau kalah.dlm 3taun lepas die mati baru ade yg sekor nih ..=)

zaizax said...

3thn tu, lama nya hg nak lupa kucing hg yg mati tu..ahhha
kucing aku tu mati keras...keras gila, aku angkat tanam pun mcm tu gak posisi dia

Dashing Days said...

zai: apehat die mati keras weyh? mati dlm peti es ke hape ehehehe