Wednesday, March 10, 2010

FESBUK OUH FESBUK

kat fesbuk aku.ade sorang kawan sekelas time sekolah rendah.nama dia shura.dia upload gambar kiteorang semua time darjah lima kat dalam fesbuk. time tu belum baligh lagi.jadi semua orang pon bermuke budak-budak yang suci murni tanpa dosa -dosa besar.Nasib ade kawan aku tu tolong simpankan gambar sekolah rendah kiteorang.boleh buat tunjuk kat anak cucu.betapa aku dulu sekolah rendah excellent…masuk sekolah menengah excel pon tak singgah. nak harap aku simpan gambar lama-lama dulu.heh..ic aku yang penting tu pon dah lebih 2kali jugak aku hilangkan.naseb je surat beranak aku.. mak aku yang simpan.kalau tak.ada peluang untuk hilang jugak tu.

okeyh berbalik kepada gambar kelas time darjah 5 tu.lepas di tag di fesbuk.maka ramai lah jugak kawan-kawan lama yang terpisah sejak berpuluh taun dapat in touch balik.memang meriah la fesbuk aku.

selalu jugak dapat sapaan cenggini...

"weyh lama la tak jumpa kau.."

memang la lama ..kalau tak tu bukan lost contact namanye..haih..!

"heh lain la muka kau sekarang hehe"

- aku bukan anti aging la..tapi cute aku tak hilang kan? Kan? Kan? =p

" bila kau nak kawen..?"

- esok..jemput lah datang rumah.

" dah ade boipren sekarang kau ek.."

- time kau kenal aku darjah 5 dulu..aku tak baligh lagi jadi hormon gatal lom ade lagi.now dah makin banyak ..aiseyh...

bagus jugak fesbuk nih..abes semua kawan time sekolah rendah dulu, aku dapat jumpe balik.kalau esok pagi buat kenduri sure penuh rumah nih..tapi tu la ..antara kebaikan kebaikan terselit satu keburukan.okeyh satu je.aiseyh..pasal keburukan nih tak leh nak salahkan orang lain jugak.tapi nak salah kan aku pon macam tak kene gaya pulak ..humph..

okeyh.sekarang aku nak tanya elok-elok nih..kalau time sekolah rendah dulu aku pakai spec dan hair style aku confirm kene laser dengan rizalman dalam rancangan tangkap muat tu salah aku ke?

ke salah pesekitaran? ke salah guru besar sekolah tu? tak pon makcik kantin? uncle jaga mungkin?

dah terasa calar balar emosi aku nih bila adik beradik berserta mak aku sendiri gelakkan muke aku time darjah 5.paling tak boleh blah.lelaki kesayangan buat gambar tu sebagai wallpaper pc die.tak kelakar langsung kan?

okeyh sekarang sile bagi tahu aku.mane aku nak sorokkan muka mulia innocent jelita sentiasa nih? kat mana??????kat manaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa??????

-_-''

yea aku pakai spec dari darjah 5.jadi?

p/s: aku tak skema ..aku just rabun dan mempunyai silau yang banyak je.tapi tu dulu.sekarang sudah semakin pulih dah.berkat memandang wajah-wajah hensem.alhamdulillah….=)

13 comments:

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

hhahaha~
pakai spek pon org kata skema~

aku pon camtu
ramai kata aku cekgu sekolah

zaizax said...

hahaha muke tyme bdk2 skola dulu mmg kelakar abes !!
days !! nak tgk muka kamo tyme skola dulu..hee facebuk days!!
mane nak letak muka? days, muka dah letak elok2 kat muka days, nak taruk mane lagi, kat kaki?nnt org xnmpk lak

Jawa a.k.a USERMODE said...

isk... best aje jumpe kawan2 lama kat pesbuk. sedey menjadi aku, tak jumpe sekor pun makhluk2 kat pesbuk kawan skolah lama. ape punye malang da...~!

sayaBerd said...

mst gmba tu ko tgh pkai bju tshirt lengan pnjang msok dlm sluar sukan tiga jalur kt tepi.
cmpor tudung skolah wrna putih.

aNoZ said...

mak aihh.. lama btol x jumpe. huhu.. tp btol la. skang ramai yg nak kawen. aduh~

aNoZ said...

eh.. kawen x kisah lagi.. tp bgus la dpt jmpe kwn2 lama. hehe

Dashing Days said...

ayu: tu ah ..xleh blah langsung pandangan sinis org kt kite kan tp now aku dh xpkai spec dh huu

Dashing Days said...

zai: sile la ke fesbuk ku zai hehehehe

Dashing Days said...

jawa: hahaha..takpe nanti aku tlg iklankan kat berita harian ttg kau tpisah ngn kawan2 lama heee harap jumpe la heee

Dashing Days said...

ustat L : wey kau ingt aku pakai baju lelaki ke masuk dlm suar bagai..aiseyh baju kurung maaa..

Dashing Days said...

anoz: betul...rmai yg dh kawen ..tp kan bia la..nanti anoz kawen jgn lupe gtau lak hehehe

zulhilmi bdk blur said...

take a pic sket...
hihi

Dashing Days said...

zulhilmi: hehehe..nanti aku tepek pic tu kat sini ok hehehe