Thursday, March 4, 2010

MATA KE MATA..KE HATI..!!!

Lepas class speech comm tadi …aku ingat nak sambung tido balik.. sampai petang.tapi ade group discussion.yea sekarang aku rajin attend group discussion.mungkin sebab sekarang baru aku sedar yang ilmu tak boleh dapat dengan mengunakan teknik- teknik taktikal seperti tidur yang istiqamah, selama sepuluh jam tanpa henti.. macam yang dah aku gunekan sebelum nih .jadi sebab method tidur dah jahanam.aku terpakse ekotkan cara conversational seperti group discussion nih.

Tengah aku berkobar-kobar lontarkan pandangan,pendapat dan tak ketinggalan jugak opinion *ok mende same* hee ^_^

“ in my point of view diz poem is all about someone blah..blah..sedih..sebab mati laki atau hilang bini die tengah meratap blah blah blah…..teringat..blah..blah..blah..sedih sgt…blahblahh….ok understand? .”

soal aku sambil tersenyum puas.puas hati ..sebab otak aku berfungsi dengan baik pada pagi hari.selalu dia meragam.sebab tak biase bangun pagi.tapi hari nih.dia jadi aktif dan bijak bestari jaya pula.humph..bangga…*grinnnn*

“ syad..mata you cantik la.…” tegur seorang kawan sekumpulan.yang bersuara halus.nama dia chrystal.duduk Cameron highland.pakwe dia cute.blaja kat UUM.ok tu je.

“HAH? .’’ sumpah aku blurr.orang puji ke hape nih ? sambil cabut ear phone dari telinga perlahan-lahan.menyesal pulak tak tanggal awal-awal..

“ ha’ah la..tapi mata kau bengkak sikit pagi nih..kau lambat tido ke semalam? .” sampuk lagi sorang kawan sekumpulan.nama dia diedie.name Bluetooth dia KAMBING GORENK.nama pendrive die OTAK KAU...nama betul dia khadijah.orang batu pahat.tu je info pasal die.nak tahu lagi email aku ok?

“HEH??” aku hilang kata-kata…mata? Cantik? Bengkak? Tido lambat? Otak cuba relate kan sume mende nih ..satu persatu.cehh..lembab pulak dah otak aku.pagi tadi bangun tak sarapan dulu jadi otak aku mogok secara aman.sia-sia aku percaya dan puji dia bijak bestari jaya sebentar tadi.heh!

“ ok syad..u may continue….” Kawan sekumpulan bersuara halus tadi suruh aku teruskan ape yang aku nak cakap kan lagi.

“ errrr..heee..ape ek yang i nak cakap tadi? hehehehe.”

garu-garu kepala sambil kehilangan jati diri.senyum-senyum runcit sampai Nampak gigi.tunduk-tunduk kepala sampai Nampak lantai…demmit~!




dari pandangan mata..yang mempunyai kuasa..ouh aku tegoda..
lalllaallalalaalalaa...*tak hapal lirik* -_-''
terima kasih kepada syahirah sebab sudi sedekah gambar mata die letak kat cnie.








p/s: aku paling benci perasaan tersipu-sipu malu.blushing dan ape je yang buat muke jadi merah dalam mase 5 saat tanpa pakai blusher . nampak merah walau kulit tak cerah! tak suke!!! dem..double demm..triple demm...! huh~!

10 comments:

sayaBerd said...

haah doe.
mata ko cntik la.
bru perasan..

wakaka

Dashing Days said...

ustat L : aku susah nak caye kalo ko la yang puji

zaizax said...

haha, itu tandanye overslept .takpon xcukup tido !!
okok zai paham ape yg days explain..ahha

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

batu pahat?
celah mne?
pa aku dok kat area parit raja~
wakaka~

Dashing Days said...

zai: paham? amaze dgn kamu heee..xcukup tido la zai...malam semalam tu mimpi ngeri heee

Dashing Days said...

ayu:kat parit2 jugak tu kot..ko stay tune kat batu pahat tau..my future in law akan ade di sana heee

ms ct said...

blushing itu cute laaaaa.. ^__^
ni yang nak perhati mata syad next time jumpa neh.. :D

ahleng ariKen said...

suka teknik penceritaan :D :D :D

oh ya..nk email..nk tnya more info pasal kambing goreng ..hahaha

Dashing Days said...

miss ct: i mesti jarang jumpe u lepas nih..kalo jumpe i jadi holoow man heee

Dashing Days said...

ahleng: terima kasih yea encik yg suke amik gmbar..ouh ya ..email tu akan di hantar ke chat box anda ASAP huu