Saturday, March 6, 2010

A VERY GOOD OLD DAYS

tadi tengok cerita melayu.ntah tajuk ape.tapi yang penting cite pasal plkn.ok fine.aku mengaku.aku budak plkn.time tu plkn tak semewah sekarang.tido atas katil.ade loker.aku dulu tido kat khemah.bawah bukit.sekali ribut.khemah aku leh skodeng khemah jiran.tido atas katil askar yg takde tilam tu.yg stok askar bawak time nak pegi hutan lawan chin peng.loker? takde.ade kotak kayu muat nak letak baju 3helai je.padang kawad byk debu.polish boot lawa-lawa.sampai tido 4pagi.tapi jejak padang kawad dh kotor balik.demm.tapi sekarang padang kawad dah bubuh tar.seriyes tak adil.dulu mandi air sejuk.selalu takde air.dan selalu tak mandi.tapi cikgu aku cakap kambing tak mandi harga die mahal lagi dr duit hantaran manusia.so aku ambik pendekatan tak mandi dengan harapan duit hantaran sama tinggi dengan jumlah harga sekor kambing.
dalam cite melayu tu tadi ade pasal cinta-cinta dalam kem.eleh.cliche la.pegi camping kat sekolah pon ade scene cinta-cinta tak payah pegi plkn pon.tapi semua tu betul.bercinta dalam kem tu rase die macam siput sedut.susah nak makan tapi kalo makan sekali sekala sedap la jugak.
boipren mase plkn tu takde kekal nye.abes plkn ..abes la.cinta kontrak kot name die.ntah la.yang aku tau.sebagai manusia yang paling cool di kem aku err..terjebak sedikit je dengan virus cinta kem nih.sedikit.ok?.
tu pon bekas kekasih itu adelah manusia yang aku cuba lemparkan selayang tamparan wanita kerana cuba saketkan hati aku.demm.tapi entah macam mane.aku dengan die.eh haah macam mane eh? sumpah nih mesti keje pihak-pihak yang amalkan ilmu mistik nih.confirm..confident
aiseyh..
dah lupekan pasal mamat tinggi melangit tu.buat aku rase low self esteem kerana menjadi menara TM sementelah dia menara KLCC.heh.tapi sempat jugak aku hadiahkan penampar buat kenang-kenangan pada hari terakhir plkn buat dia.sebab dia cuba nak pukul sorang mamat cina yang panggil aku butterfly.dem u.aku sungguh la teruja orang panggil aku butterfly dia pegi pukul pulak.mengong.tak reti menghargai pujian langsung!

tapi bile ingt balik plkn banyak ajar aku mende untuk hidup.dari loser dengan compass aku sudah sedikit terel handle compass.dari pemalas aku sudah rajin.sedikit.dari tidak punctual aku jadi seorang yg on time.sangat punctual.dari tak reti masak.aku leh la masak setiap kali aku lapa.
dari sorang yg cepat kalah dengan migraine aku jadi seorang yg hanya kalah dengan migraine bile betul-betul saket je.

tengok cerita tu tadi buat aku rase plkn itu best.tapi best time best la.time kene denda pumping kat jalan berbatu kerikil abes tangan aku berlobang tu takbest.time aku masuk tibi sebab plkn tu best.time kene denda dengan cikgu andartu yang marah -marah sebab takde air nak mandi sedangkan aku bukan JBA tu takbest.

dan yang paling penting.aku dah lost contact dengan kawan-kawan sesusah sesenang time plkn.dengan adik beradik.yang selalu aku susahkan melalui migraine.



p/s: plkn tu adelah very good old days.

p/s: walau output plkn itu tidak la berapa bagus dan di maki oleh manusia sekitar kecuali menteri pertahanan dan perdana menteri.aku still rasa tak delah loser mane.sebab aku merasai pengalaman dari bercakap based on fakta kot.

p/s: mane aku nak carik kawan lama plkn tu.fesbuk..rationale tak?

p/s: plkn buat sifat feminin aku makin tipis la..mane nak dpt make up mac dlm utan?

10 comments:

sayaBerd said...

respek la
mst mental ko kuat kn dlu.
ekeke
ko plkn taun brape?

Dashing Days said...

berd: taun yg kau belum akil baligh lagi heee

zaizax said...

haha, cehh days..jwpan bg kat berd, xboleh bla lgsung..zai tak kena plkn tp selalu g kem stay kat tmpt2 plkn..

gaban said...

kesian org kat sini x merasa keindahan dan kesusahan PLKN

Dashing Days said...

zai: jawapan tu khas utk budak kecik cm ustat L tu zai hee..best kan cmping? meh g cmping jom huuu

Dashing Days said...

gaban: haha..nanti kite reg plkn lagi skali mau?

zaizax said...

jom days !! pergi camping adoyy rindu gilakk mau camping

Dashing Days said...

zai: on aje heheheheheh just name d place n time muahahah

FatinSyahirah said...

huhu. tak suke bile orang cakap pasal plkn. sebab jeles tak dapat pergi. wuwuwu

Dashing Days said...

fatin:tak payah jeles nanti kite pegi ok hehehe