Wednesday, March 24, 2010

SUMPAH NERVOUS...!

aku ade masalah sikit.harap sape yang otai dalam handle mende remeh macam nih.sudi bagi jawapan hakiki.err..okeyh.perlu ke.kalau jumpe bakal mak mentua nak kene nebes? pastu try bagi tau aku macam mane aku nak kasi baik perilaku depan bakal mak mentua ni? macam mane nak hilang perasaan berdebar lain macam tu? bedebar macam nak dapat anugerah dekan pon tak camnih.dah 6tahun dengan mr liebchen.now baru die nak cekadak bedah suruh aku jumpe mak abah die.tapi kalau dia suruh jumpe dulu.time aku mude remaja tak matang dan cemerlang lagi,sumpah aku kene reject macam tu je.tapi tu la.jumpa time konvo dia.lagi satu hal.bukan mak abah dia je ade.satu keluarga berserta anak -anak buah pon ade.habes la aku.satu lawan puluh-puluh orang.macam mane nak menang? taktik perang mane nak gune? kalau setakat anak buah dia tu boleh lagi handle.tackle guna ilmu perguruan yang basic je pon dah buleh menang.tapi akak-akak dan abang dia tu camne pulak?aku paling tak gemar jadi perhatian.center of attention.ahh same je tu ..ye la dah tentu aku sorang je nanti yg bukan ahlil keluarga kat citu.sumpah semua pon nak tau pasal aku.memang aku suke glamour.tapi bukan dengan cara yg macam nih .....-_-''
humph..dari mula mr liebchen bagi cadangan bernas tak tentu arah dia tu aku dah start gelabah.nebes tak boleh blah.ade kawan aku cerdik sangat bagi nasihat.just be urself.tanpa pikir yang kalau aku be myself memang aku tak kan score markah penuh jawabnye.cakap guna air liur cenggitu la.macam tak kenal aku je.penah aku control perilaku depan awam ke? aiseyh..
susah jugak macam nih.mati akal aku pikir.dari aspek etika berpakaian sampai la cara beramah mesra dengan bakal mentua.dan mr liebchen yang banyak cekadak bedah itu dengan rebel nye dah buat aku cuak tak tentu arah dengan bagi tau yang mak die garang..sambil gelak-gelak jahat.dem uuuu!! aku tak pegi konvo kau baru tau!! seriyes tak membantu..pembuli tegar memang macam tu.huh!

mak aku cakap aku tak leh mengelat dari mende nih dah.aku nak kat die tapi aku refuse nak jumpe mak die.memang tak molek la kan cenggitu.mak aku cakap lagi kalau aku buat perangai tak tentu arah tak mo pegi jumpe mak mr liebchen.mak aku nak bg title anak derhaka dan jaminan neraka kat aku.sebab mak aku kate lagi.die tak pernah ajar anak die jadi macam tu.mengelak dari masalah.aiseyhhh berat ugutan tu.berat..
jadi sape-sape leh tolong insan innocent tapi berakhlak mulia cam aku nih.aku amat hargai pertolongan tu.sebab aku seriyes loser dalam memikirkan mende yang tidak la seremeh yang aku sangka dan semudah yang aku tengok dalam cerekarama setiap hari sabtu malam tu.tak sangka..tibi 3 tipu aku.takde pon aku tengok heroin dalam citer kat tibi 3 nebes cam aku time nak jumpe bakal mentua.ke aku je yang loser?



p/s: aku cadang nak pakai jubah.tapi kawan aku cakap tak kene langsung dengan image tesl aku..aiseyh..celaru sungguh la!!!


p/s: mr liebchen cakap kat mak die.aku yang nak jumpe mak die.seriyes memang nak kene sekeh tu.mr liebchen suke pretend cm aku je nak pegi pinang die nanti.demmit~!
suruh pakai kebaya ketat tak mau pulak!

10 comments:

Berd said...

haha.
lu nak kawen ke?
wakaka.
mmg trbaek la.
congratez.
kcewa la ak cmni.
rkrkr

Dashing Days said...

ustat l: bile mase aku tulis kat entri tu aku nak kawen? aiseyh..duduk obersi lagi ..tgk bahasa melayu kau dh barai ..kecewa? playboy pon ade rase ke? heheh..

zaizax said...

hwahwa days, ko dh nak jumpe mak mertua? no excuse bende ne

days tyme jumpe ngn future in-law jgn plak sentuh isu politic kang kene reject kalo ade satu pihak pembangkang ngn pihak kerajaan hwahwa masok bab politik plak isu sensitif nee

Dashing Days said...

zai: aku xamik port hal politic nih..so kau jangan bimbang.stakat nak buat small talk aku tak heran lagi tp kalo nak in depth mampos la aku.schemata aku xde sgt dlm hal cmplicated cenggitu hehehhe.oh btw thnxs..itu satu petua yg bagus huuu byk pengalaman nampak hee

zaizax said...

ahha, lect aku selalu bagi brief talk tips2 nak jmpa bakal famly in-law, hoho selingan2

eh mane ade bnyk pengalaman, pengalaman yg dkutip dari tong sampah je neh

Dashing Days said...

zai: stylo ah lecterer kau heee..nih lecterer yg mane...yg hensem tu ke? hee

zaizax said...

aha'a..die bru kawen tu yg excited citer

Dashing Days said...

zai: hancur bekecai harapan aku la cmtu hee..ptt die xcited cite dr pengalaman heh..huuu

Billet-DOux said...

baju kurung is nice.
solekan biasa jer. simple and natural.
banyakkan bergaul.

~betul, just be urself and have fun. hik2

Dashing Days said...

billet: huhuh..ok baju kurung set..make up? err xpenah tepek make up heheheh...thnxs heh 4 d tips hee do appreciate it =)