Thursday, September 16, 2010

DO N DON'T

ehems.ahad nih.dah start balik HELL.yeah.bukan satu perkara yang aku gemar untuk buat since aku dah cuti lama-lama nih.dengan effect kuih raya+ketupat+rendang ayam+sate+air gas+ air juice+mc donald+cake+dan lain lain..
aku tak rase otak aku cerdas cergas untuk attend kelas.tak berape nak yakin otak nih boleh di bawa ketepi ketengah depan dan belakang untuk di bawak berbincang pasal-pasal ilmiah dan akademiah.jadi aku rase aku shud plan sumthing yang boleh buat otak aku berfunction secara active lincah dan rebel.lepas pikir lebih kurang setengah jam aku rase aku perlu ajak tak pon pakse.rakan-rakan kesayangan untuk ritual bulu tangkis setiap malam.itu wajibbb..
sebab? selain otak yang lesu.stamina dan level malas sudah di tahap yang membahayakan.aku takut.sampai HAMKA nanti tak sanggup je nak daki sampai level 2.lagi satu.selain perlu pegi ke kelas hanya dengan berjalan kaki.lift kat fakulti pon di larang naik.kalau dah lambat nak pegi kelas lantas angkat sedikit kain baju kurung untuk buat lompatan kijang demi mahu kejar lift.itu pengecualian.selain tu tak bleh dekat hampir dengan lift.balik kelas pon jangan nak mengade gune lift.kalo perlu terjun dari tingkat 2 sebab malas nak turun gune tangga.. terjun je.janji jangan dekat dan hampiri lift.
lepas tu ..setiap kali balik kelas jangan nak tido je keje.tido secara duet atau solo tidak di benarkan.alasan otak letih lepas harung kelas 4jam yang membosankan tak boleh di terima pakai.kene bangun dan turun naik tangga dari tingkat dua ke groundfloor.untuk buat bekal stamina kasik fit menjelang ritual bulu tangkis belah malam.lepas makan jangan nak pegi masuk bilik lantas tido dengan alasan mata dah layu.harus pegi basuh pinggan.jalan-jalan sekeliling rumah sambil berkemas seperti susun selipar di rak kasut pon amat di galakkan.tak pon cuci kipas kat siling pon boleh buat jugak.tindakan drastik pantas dan efficient nih perlu.sebab.lepas cuti raya nih.badan lain macam dia punye rase.kalau jalan macam siput je speed dia.tu tanda lemak dah bertambah.tak mau la bile dah tak muat seluar jeans baru nak gelabah carik reket kat dinding. tak nak la bile pakwe dah start perli baru nak gelabah ajak aku pegi jogging.time tu.nasik dah jadi porridge kot.
by da way..ade sape nampak mane aku letak reket aku? dalam kereta sape heh aku letak last ari tu? aiseyhhh..macam mane nak mule langkah jadi fit dan bertenaga nihhhhh...










p/s: tahap rencam memori otak di tahap bahaya.rencam? apejadah nye tu heh?

6 comments:

Hairil Rizal said...

Penuh keazaman di situ sempena semangat Hari Malaysia!

Tapi...

Bendera jangan kibar separuh tiang aje ya. Kasi kibar sampai tak jadi porridge ok!

GaDis CoMeL said...

raket tu ada dalam kereta sorong kat kebun getah mak gua. sapa suruh lu tinggalkan kat situ.

biar berlemak, janji bahagia. haha.

~::Iffat @ Wonderfatts::~ said...

perghhh..atas kertas lu mmg campaiyon...tabik terbalik wa bg kat lu sekeping.

Days said...

warlord: baiklah bro.akan di buat dgn penuh iltizam hehehe

Days said...

gadis cumel: la gua tinggal kat citu ke? skang nih nak gua turun kedah bile nih amek mende tu ? ke time lu nikah kawen nanti? hehehehe

Days said...

iffat: lu penah kene sekeh laju2 dengan gua tak nih? heh.sleepy head sungguh!