Sunday, September 19, 2010

RAYA DI HAMKA.

already arrived at HAMKA.dan makin membenci anak tangga yang berjumlah sebanyak 3puluh itu.baru beberapa kali turun naik dah rase penat.dah rase dah ketandusan stamina.kalau dulu.mase bulan puase.setakat 30puluh anak tangga pedehal sangat.
siap main kejar-kejar lagi naik tangga.now.jangan kate nak kejar orang.nak melangkah sambil bawak beg yang muatan dia laptop sahaja pon boleh buat berpeluh badan.hishh.
ok dah sampai bilik kosong untuk dua orang sahaja.seperti biase.roomate aku ade.dah balik dari semalam rasenye.tapi hanya wakilkan beg baju atas katil sebagai tanda dia dah sampai tapi hilang pegi berdating raya dengan pakwe..dan macam mana benci nye aku untuk pack barang.macam tu jugak perasaan yang sama bila unpacked barang.bukak lembari dua pintu.mengucap panjang-panjang.buat self denial seperti..
" aku mungkin tersalah almari..ni bukan almari aku...."
tapi bila once nampak spec mate hitam fewit-fewit bergantungan di tepi pintu lembari.terus senyum terpa muka.cumel sungguh spec itam aku.=)
dengan tabah.punggah semua barang bagi almari nampak seperti di miliki oleh kaum hawa sedikit.lepas settle part lembari.beralih pula kepada katil.yeah.malam nih tiada lagi katil ber size raja dan hanya di kuasai oleh aku secara solo.yang tinggal.hanyalah katil bersaiz solo dan 4bijik bantal sebagai teman mesra.lepas tukar cadar katil.tukar sarung bantal.terus rasa nak landing solid atas katil yang nampak kemas dan menarik.tapi.ouh ok.belum mandi lagi rupenye...beralih pula ke bilik mandi.sebelum mandi kene inspect dulu bilik air tempat berangan.tempat menyanyi sambil hilangkan tekanan perasaan.tempat menangis sorang jauh dari pandangan mata semua orang..
okeyh keadaan memuaskan.tapi.oleh kerana sifat mahu bunuh bakar kalorie itu tinggi.aku dengan tabah hati lagi.rajin kan diri bersihkan lantai bilik air.dengan harapan.esok bangun tido terus boleh rase diri ringan dan melayang.
lepas settle hal ehwal bilik mandi.dan lepas diri rase wangi.rase berbau seperti bayi.baru boleh tido.lena.nyenyak umpama bayi jugak.tanpa perlu pikir assignments banyak.beratur.beranak..esok masih ade.malam nih.tido dulu.sesuaikan diri dengan suasana raya di HAMKA.





p/s: malam nih tido sorang.bertemankan sebuah katil kosong.sebuah meja bersepah.dan.kerusi hampir patah.indie kan suasana raya macam nih?

8 comments:

Hairil Rizal said...

Pasang pelita satu tepi tingkap.. baru la lengkap indie nya!

Days said...

warlord: pelita xde la bro.tp mercun roket ade heheh.

Hairil Rizal said...

Astaga, itu nak tarik perhatian felo tu..

Days said...

warlord: err..heheheh.felo xde pegi beraye hehehe

~::Iffat @ Wonderfatts::~ said...

hahahha..layan feeling nampak??

Days said...

iffat: loneliness is compulsory for now.ngerti?

GaDis CoMeL said...

masak lah megi, makan dgn biskut raya, sempena mood raya yg masih ada tu.

Days said...

gadis cumel: der..meggi pon xde weyhh..biskut raye naseb je ade..sedih plak time2 mcm nih heheh