Tuesday, September 28, 2010

PERAPAT? WHAT THE HELL..

tadi mase pegi class pagi.bergerak dalam formation 2 1 2.mengetuai kontigen geng selendang maut..fara ai dengan syu hupseng .selang jarak satu hasta di belakang....aku yang berada di tengah formation jalan secara solo.sambil berangan dan humming secara pelahan. di belakang sedikit..noragaya dan shetteet .sedang sembang -sembang.pasal ape kurang pasti.jarak antara kami lebih satu hasta.jadi telinga aku tak dapat mendengar.coverage hilang serta merta.
sambil jalan mata pandang alam.sambil jalan.telinga terpasang.lantas terdengar perbualan antara syu hupseng dan fara ai. topic sentence perbualan tak dapat dengar dengan clear.maklum la.telinga telah di sumbat rapi dengan earphone.tapi telinga still lagi dapat tangkap ayat yang kerap kali di ulang sepanjang perbualan.ayat tu menghantui aku.sebab aku tak paham ape mende maksud ayat tu.2menet jugak mase di ambil untuk berpikir.still tak dapat tangkap jugak...dahi dah siap berkerut tanda musykil.nih tak leh jadi.curiousity was killing me,eh ke curiousity kill the cat heh? ntah la dah conpius nih.perasaan ingin tahu tu membuak-buak.. lantas.



" weyh korang..PERAPAT tu kejadah ape? " aku terus tanye gune direct speech.tak reti aku nak sembunyi-sembunyi pikir sendiri-sendiri.letih..
aku tengok muke syu hupseng tergamam.fara ai kasik satu senyum simpul..


" perapat pon tak tau..? macam mane kau nak kawen nih? " jawapan yang aku mintak pertanyaan yang aku dapat ..tapi pertanyaan tu buat muke ade senyum simpul.pasal kawen kot.orang gile je tak excited..haha.
lepas tu...terus syu hupseng tarik aku rapat-rapat dengan dieorang.maklum la.nih rahsie wanita.dieorang kata.aku redha je.janji aku paham.











p/s: time aku sebut PERAPAT.secara high pitch tu..aku depan bilik timbalan dekan..aku harap mase tu die tengah breakfast minum kopi dengan dekan..

10 comments:

HaNTwO said...

hahahah ade ape ngan perapat...perapat sgt nikmat ;p

GaDis CoMeL said...

perapat tu pakai gam, kasi rapat balik. sekian, harap maklom.



kah3x

Days said...

han: muahahaha.macam mane kamu yang laki2 nih pon tau han ..aiseyh..terase naive dri sendri nih hehehe

Days said...

gc: lu jgn der.gua caye ngn lu nih.tambahan pule lu dh nak nikah xlame lagi.gua dh pandang tinggi dekat lu nih hehehehe

TALKaLOT said...

nnt gua aja lg vocab bru kat lu k....

Days said...

babe: baiklah..gua yg menurut perintah.hal macam nih gua lantik lu lak yg jadi mentor.gua mcm biase.hal mcm nih naive sgt lagi hehehehe

rutikeben said...

hupseng tuh bkan biskut ke hohoho

Days said...

esan: yea hupseng tu beskot heheh.nape? dh jemu dgn vitagen kah? hehe

Hairil Rizal said...

Korang tak payah guna lah. Karang 'jam' baru tau...

Kilang 'Hupseng' kat Batu Pahat tau. Beritau kat Hupseng tu...

Days said...

warlord: aik kat batu pahat heh? oooo..heheh.thnxs for ilmu yg di beri hehe