Friday, September 24, 2010

FEVERISH.

ehems.balik dari curve lepas tengok devil tadi.hujan lebat.macam biase.payung memang bukan asessori wajib ade dalam beg .jadi.aku harung je hujan lebat dari parking luar gate HAMKA,sambil pretend yang hujan tu salji.dan akibat dari gemar berangan tak kene tempat tu.aku dengan berjaya nye saket kepala lantas kaki sejuk dan badan panas di malam hari.dan bila aku saket.aku mesti carik orang-orang yang aku sayang.sambil duduk bawah comforter lengkap dengan stokin dan sweater..capai handphone tekan speed dial 1.aku perlu mak aku...lepas 5minit tekap handphone kat telinga tapi masih tak dapat dengar suara mak aku.aku give up.kalau macam nih punye kes.mesti handphone letak dalam kereta meanwhile mak aku kat luar kereta.atau.handphone sesat dalam handbeg lantas sukar untuk di cari.takpe aku redha je.tekan speed dial 2. deringan pertama je dah berjawap.bagus.

" hello.ayong sihat? " suara ayah dari kejauhan.dem.aku dah start sayu hati.

" tak.ayong demam.." suara dah tukar tone sayu.

memang dari kecik sampai umur dah wajib kawen..kalau demam.mesti carik ayah.ayah yang kasik makan ubat.ayah yang letak towel basah kat dahi jendul.ayah yang check temperature setiap sejam.jadi kali nih bile demam.jauh dari ayah.aku rase semacam.dah tu pegi gatal telepon ayah.lagi la.basah hati weyh..


" la..ayong main hujan ke? " mr saffarudin memang sah ayah aku.24 tahun kenal aku.memang dia tahu.aku tak pernah saket kalau bukan diri sendiri jugak yang carik pasal.

" kene hujan.tak main hujan.." defend diri sendiri.

" dah makan ubat? kene hujan? dah basuh kepala? tak larat pegi clinic je..ok? " suara ayah dah start bunyi risau.memang patut pon.antara semua anak dia.aku yang paling loser dari segi immune sistem.antibodi aku yang paling teruk sekali.redha.


" dah makan.i think.i need some rest.." suara maintain sayu.

" ok rest dulu.anything bagi tau.take care.ok? " suara ayah tak tukar tone lagi.risau.


" ok.ayah.bye." letak phone...


lepas tu pikir nak call kinah.aku ade cakap kan tadi.kalau aku saket.aku memang akan carik orang yang aku sayang.tekan speed dial 3.


" hello...." suara aunah ceria lain macam..

" lu kat mane beb? " pertanyaan.

" kat luar dengan ...fi^k$i...nape weyh?" suara masih tahap riang..

" takde mende lah.lu take care la.jangan balik malam sangat.gua nak tido nih.bye.." aku letak phone terus.budak tengah happy bahagia.tak baik kacau.happy vibes tu perlu untuk aunah.
asyik sedih je.. sekarang happy.biar kan la..


lepas tu.terpikir nak call akil.tapi tengok jam.okeyh.time nih.dia tengah atas padang bola main bola sepak.kalau aku call buat frust je.bukan dia ade mase nak jawab.ntah-ntah.handphone bunyik pon tak perasan.akhirnye.terus tarik selimut.peluk bantal kuat-kuat.baca doa tido.tarik bantal busuk kaler merah dekat dengan muke.tinggalkan alam nyata.dengan jiwa separuh penuh.suara mak tak dapat dengar.incomplete rase.





p/s: time saket aku memang mengade.

p/s: handphone.silent tanpa vibrate.letak atas meja tepi laptop.tanda.aku susah nak pedulik dunia kalau saket.

10 comments:

TALKaLOT said...

Dmm sbb derhaka....

Days said...

babe: amboi..protege pulak ckp mentor derhaka.celah mane? hehehe.kalo gua derhaka lu pon same beb.lu kene ekot jejak langkah gua kan kan kan? hehehe

Hairil Rizal said...

Pegi cari doktor hensem.. kot kot senyum dia aje pun bisa menghilangkan demam kus kus itu??

:P

Days said...

warlord: tgh dlm usaha mencarik doc hensem.kalau kenal sile bg tau yea.hehehe

rutikeben said...

doc brad pit mana nk carik

Days said...

esan: nth xtau.tp rasenye ade ke? hospital kat srwak xkan xde..ari tu masuk spital ade nmpk x? ke mate tu dh kene lock dkt nurse xtray yg cumel heheheh

rutikeben said...

byk india dengan cina,
bradpit bangsa tuh ke bkan?hohoho

GaDis CoMeL said...

alalalala... demam pasal nak manja2 je nih. tak pe lah, makan lah ubat. gua kalo demam, nak je gua mintak bakal suami suapkan ubat dalam mulut, tapi soheh tak kesampaian. huhuh.

gua pun tetiba rasa sayu..

hohohoho.

Days said...

esan: amboi kemain lagi.mane ade brad pitt dlm kaum2 tu yea ..dh xkire.pegi carik lagi smpai jmpe kat srwak tu hehehe

Days said...

gadis cumel: aiseyh..xlame lagi leh la lu manje2 der.gua nih lame lagi kot nak dpt deskripsi manje gaya tu hehehe.jgn la sayu.sgt.xcumel dh kang..ilang seri pengantin lu heee