Thursday, September 23, 2010

KHURSUS NIKAH KAWEN

tak lame lagi.dekat HELL akan diadakan khursus kawen.rumate aku dengan pakwe die pegi.tapi nikah kawen nye lambat lagi la.sebelum umur 26 kate die.ade jugak rumate aku pelawa aku pegi sekali.tapi aku tolak baik-baik.bukan ape.tak reti nak memakse brad pitt dengan hal-hal mendadak macam nih.lagi satu.aku rase belum mase nye lagi.kawan kesayangan pon cakap macam tu jugak.sebab.deyal kate.aku tak boleh pegi khursus kawen sekali je.aku kene attend sampai 4kali.baru paham.baru masuk dalam kepala.mungkin kah sebab aku lambat sangat dari segi serap ilmu agama nih yang buat kawan -kawan aku suruh aku attend khursus kawen sampai 4kali? jawapan die tidak sama sekali.tapi sebab..err..sebab kawan-kawan aku cakap aku ade tokoh jadi isteri derhaka.kenyataan deyal mempunyai banyak concrete evidence.dan sangat tidak boleh di nafikan.seperti..


" kau degil beb.susah nak handle..kang buat kau tak mau dengar cakap laki kau..dah jadik derhaka..kau nih bukan betul.better kau attend khursus tu sampai 4kali.kasik khatam.lepas tu baru grad dengan penuh ilmu-ilmu yang bergune "






p/s: aku redha je nih.tapi kalau tak silap aku la dah banyak kali jugak praktis perangai sopan santun lemah lembut baik budi bahasa nih.tapi kenapa still ade lagi perangai rebel tu nak keluar? kenape? terpakse aku praktis lagi.urghh..

11 comments:

rutikeben said...

nak ikut

wakakakakak

GaDis CoMeL said...

gua lah salah seorang calon isteri derhaka! kerja nak rebel je. haha.

tapi cita-cita gua nak jadi isteri mithali. amin.


keh3x

Hairil Rizal said...

Warlord penah gaks pegi khursus kawen ni masa belajar tapi time tu awekz pun xde lagi. Giles bosan aar. Boleh layan berangan je.

9 tahun lps tu baru kawen. Sijil pun dah expired. Kena amek khursus lagi.

Hampesss...

~::Iffat @ Wonderfatts::~ said...

pergi je la..ilmu tu..jgn di kesah la lambat kawin lagi ke ape..menda tu valid seumur hidup ke..pegi sementara ada masa lapang..nanti dah bz terkocoh2 nak apply cuti bagai..org dah ada kot..walaupun masa tu calon takde lagi..hahah

Days said...

esan: hahaha.usus tu bagi cepat baik dlu.kang tengah khursus masuk spital sape susah? heheh.vitagen tu jgn berenti minum slagi belum sihat ok? aiseyh ini budak2 susah hehehe

Days said...

gadis cumel : hahaha.sep sikit.same la kite.tp lu nak kawen dh nih beb.ape khursus ari tu xcukup ke weyh hehhe lepas kawen pegi lagi la.kasik maintain heheh

Days said...
This comment has been removed by the author.
Days said...

warlords: wahhh..bagus nye bro..tp part xpired tu kesian.tp lepas tu pegi ngn wifey kan? best kan kan hehehe

Days said...

iffat: yea..nanti kalau ade mase.buat mase nih mase tu belum ade lagi.hehe.kamu dh ade? hah ape lagi.nikah la hehehe

rutikeben said...

tengah khursus minum vitagen la hahaha

Days said...

esan : okeyh ..skang leh join khursus dh..tp vitagen kene bawak skali.bawal lebih.nak jugak kot..