Thursday, July 30, 2009

LINTAS LANGSUNG DARI SK TAMAN SERI GOMBAK

okeyh..lintas langsung dari perpustakaan sekolah taman seri gombak..tempat paling line clear untuk surf internet bukak facebook .bace blog sambil gelak janda dan lain-lain lagi..kat bilik guru tak boleh buat semua tu kecuali bukak wikipedia aje..tak pon mau advanced sikit bukak homepage sekolah..-_-"

hari ni tak dak class.. selamat peti simpanan suara aku..kalau tak..mengajar dua kelas je boleh membuat kan suara aku serak macam berkaraoke 6jam..
*seriyes*
murid-murid aku walaupon cumel-cumel je muke memasing.perangai dieorang....hurm..tiada kata yang sesuai untuk digunakan bagi mengambarkan betapa mereka itu nakal...nakal..dan sangatttt nakal..
tetapi..walau mereka nakal tapi sikap hormat kan aku sebagai cikgu sangat tinggi..cium tangan aku ..mende paling wajib die orang buat..dan time tu surut semua kemarahan yang menimbun sepanjang proses pembelajaran berlangsung..pandai sungguh akal kecil tapi cerdas deyal nak amek hati aku..U_U

itu je yang mampu aku cerita kan...ape ape pon ..aku enjoy moment jadi teacher kat sekolah nih..sangat menikmati semua moment itu dengan sepenuh hati..nak tengok gambar anak murid aku yang muke suci tapi nakal kemain lagi...nanti akan aku usahakan..tak janji ..sebab..
aku dah masuk kelas 2kali..tapi tak berkesempatan lagi duduk kat meja cikgu yang ade kat tepi kelas tu..sebab..sekali aku duduk..dieorang akan lari sekitar kelas dan kelas itu akan jadi seperti malam pesta muda - mudi.. pantang melihat aku leka alpa sedikit mereka-mereka itu..
SEKIAN.



p/s: mengajar itu penat..tapi nikmat..

6 comments:

ili aqilah said...

mane gambar anak murid cikgu?

ms ct said...

that was so right about the whole cium tangan thing. eventhough flow of the class macam tak memberangsangkan and ada student cam nakal giler, etc dalam kelas, bila diorang cium tangan, wah... rasa dihargai. LOL!! :D

Ngajar darjah berapa, Syahirah?

~ aaWa ~ said...

wah sonok dgr journal pengajaran teacher..haha..ajar murid2 drjah bape?haha..muke suci mnyembunyikan kenakalan mreka..haha..

Dashing Days said...

ili: belum sempat mahu amek gmbar mereka..sgt active..susah nak suruh duduk diam ni kan pulak nak amik gambar...akan diusahakan huhu


miss ct : hurm..betolll..walau deyal nakal dalam kelas but jmpe kat mane2 sure akan bagi senyuman manes fewit-fewit ^_^ btw..ajar stndrd 4..kelas nakal..n faymes dgn masalah bising kat diz skool huhuh


maawa:memang seronok ade mase meh la lawat aku..aku suruh ko aja anak murid aku posing huhuhu
muke dieorang sgt suci berseri ..smpai aku jarang smpai hati nak marah deyal hahah

kureen said...

hahaha
itu ciom tgn thingy sgt klise.!
hahaha

Dashing Days said...

n i enjoyed it to d max hahaha