Sunday, June 13, 2010

PEREMPUAN OUH PEREMPUAN

kenapa perlu perempuan.yang hancurkan hati perempuan ? ironi sungguh mende nih..
aku banyak dengar cite pasal kaum aku nih.yang ade sembilan nafsu satu akal buat kerosakan kat rumah tangga orang.hubungan kasih sayang orang.ambik hak orang buat macam hak sendiri.
haihlaa..we're talking bout heart.hati.jantung.organ paling sensitif daya ketahanannye dari segi kaedah perasaan.bukan cite pasal handbeg coach.jam gucci atau spec itam prada.jadi kes amek hak orang buat macam hak sendiri nih tak perlu wujud langsung.perempuan selalu sangat dengan statement cliche bahawasanya dia di tindas oleh kaum lelaki.tak di beri hak yang sama rata.tak bagi jadi ketua.tak bagi jadi pemimpin.macam mane nak bagi.macam mane nak benarkan.
sembilan nafsu tu.buat jejas satu akal.dah tau lelaki tu hak orang.pegi rampas.macam dunia nih.tak kan ade hujung.macam dunia nih.sentiasa di atas.bukan nanti dah tua tak laku jatuh kat bawah jugak.macam la tak pernah dengar pasal qada dan qadar.pasal karma.pasal takdir.
pasal dunia ibarat roda.senang cite macam la tak pernah tengok drama kat tibi 3.
recently.kawan aku mengadu.dia dah ade awek.tapi ade perempuan yang dah tau sangat dia tu dah berpunye.still make an effort nak ngorat die..tanpa nak jaga ati awek die.walau pon minah tu kenal awek kawan aku nih tadi.jadi aku nak kategori kan minah nih di bawah tajuk ape? gedik macam ikan keli mintak panggang ke ape.nih jenis perempuan yang amalkan prinsip
KAPAL TERBANG PON BOLEH RAMPAS..inikan pula orang.kalo aku tuduh bingai.marah.melenting.suruh jaga mulut.jangan asyik cursing orang je tau.tapi.yang kau samekan orang dengan kapal terbang pedehal? kapal terbang takde akal ..manusia ade yea.dan mungkin manusia yang kau rampas tu ade hati yang tengah harapkan dia.yang tengah sayangkan dia setengah jiwa.nih.dah sedia maklum orang tu dah berpunya.nak jugak mengacau.nak jugak menganggu gugat.yang tak leh blah.reason dia hanya lah untuk TEST MARKET.sahaja.hebat sungguh perempuan perangai macam nih.kalau campak kat dalam gaung pon best jugak nih.humph.aku tak paham la.jenisan perangai tenuk cam nih.
sangat susah nak paham.kenapa tak leh respect hak orang lain.tak sedar ke perbuatan tu macam mencuri je.tapi nih secara halus.kalau nampak orang curik jajan kat kedai jerit-jerit marah.hina-hina orang.tuduh pencuri.padehal jajan je.tapi yang tengah jerit maki hina orang tu curik suami orang macam mane nak kire pulak yea? nak bagi settle ekot kaedah ape yea?
aku tak pernah alami lagi mende macam nih.dengar dan rase dari pengalaman orang aje.
tapi aku tetap tak suke.aku tak suke tengok kawan.atau manusia yang aku sayang hurt.
saket kene langgar lori.tak kan dapat tanding saket hati.saket hati terluka sebab kes chenta nih.
sangat lain macam effect nye.silap ari bulan.boleh buat kucar kacir iman.
jadi sebab tu aku tak suke.
mungkin.kita sibuk.rase kita tak sempurna.sampai kita sanggup menghalalkan setiap kesalahan yang kita pernah atau cuba lakukan.tanpa kita sedari.dosa yang kita dapat hasil dari kesalahan kita menyakiti hati sesama insan.heh.roh guru dah mari.hee..
renung-renung kan bye..



p/s: kalau sape berani gedik dengan buah ati aku.sile hati-hati.penah dengar tak.orang negeri sembilan sangat faymes dengan kes parang kan orang.bakar orang.nak rase sile buat perangai yea.heheheh kidding.hakikatnye..aku penah kene marah dgn mr liebchen sebab aku nak lari pegi marikh kalau ade orang nak amek die dari aku.aku kene marah sebab tak reti nak pertahankan hak aku.malah ade hati nak lari dari masalah.sengal!



p/s: sorry.aku tulis bukan ditujukan khas dekat sape2.tak buat jangan nak terase.kalo buat sile berenti rase suke.ok?

p/s: kepada kaum hawa semua.. tolong la jangan terbawa-bawa sikap pinjam Tupperware tapi tak reti pulang pastu buat hak sendri tu heh ..tupperware dengan seketul hati.jauh beza die..

19 comments:

♥WAN NURNABILAH♥ said...

btl2. gurl mmg cm 2.kdg yg de bf pun duk ggu bf org.purhh! mcm case i.ade gurl ni siap mtk permission nk being "friend" with my sygness. org gle je bg.dh la siap ckp kat i jgn control bf i sgt.bg dia kebebasan.for wut? utk bg dia senang masuk line. dia ckp bf dia pun xkisah dgn spe dia nk kuar,jnji x curang. tp dia try nk tackle bf i. i siap warnig dia. over my dead body!haha.

reen_sofee said...

hahaha
aku tak terasa pon babe!
don worry!
aku suke ayat ko 'saket kene langgar lori tak kan dapat tanding saket aty!
btol tuh weh!
langgar lori kite boleh tgk benda tuh cure, kite boleh tahu kritikal mane saket tuh.
tapi saket aty tak nampak beb!
tak pak weh, karma!
tgk jek nanti langit tinggi mane!

senandung semalam said...

aku x brni la nk bwat cm 2... tkut jd blk kt aku t..karma la bak kate org2...

. said...

dayss
aku tak eh hhahaa
bukan apa die nak rasa mcm mana pompuan tu rasa dengan lelaki tu, tu psl la die mencuri lelaki tu..hee


sejak bila ko berminat dgn party Tupperware nih

Days said...

bella: ishk obvious sgt minah tu mmg ade ati nak tackle ur boyfie.ape ingt kite bute mate hati xreti nak beza nak kawan dengan nak ngorat kan hehehe
betul tu..fight for our right...! over my dead body yeahh!!!

Days said...

reen: tu la ..tengok la esok luse org rmpas pulak ape yg die rmpas ari nih..ishk..cuak aku tgk sikap kaum sendri..malu woooo

Days said...

snandung smalam: yea betul.kite xberani kalo kite beringat yg karma tu ade.takdir tu wujud.hehe.tp now rmai yg xingt.rmai yg ingt dunia tu.xmcm roda.xbputar...hehehe

Days said...

zai: nih sejak bile pakai dot je nih.mane zaizax ko tu? hehehe lasak pi la pompuan mcm nih.ligat time mude takot tua sok time dh xde sape peduli time rmai yg nyampah..end up kat umh org tua.slalu nye our past akan buat future jadi cm haram jad hee..party tupperware? ala..teringat zmn kecik dlu.mak aku suke bawak aku pegi party Tupperware hee

. said...

dot? saja gimik, sat sat aku nak tukar len patutla aku tgk asl ade dot je hahhaha

c.h.a.e.r.m said...

so, perempuan! jgn jadi mcm perempuan tu..
oh.sgt tak cool klo nk test market cm tu eh.. yekyek!

Days said...

chaerm: heh betul tu ..perempuan harus paham ttg mende nih hee

Days said...

zaizax: hang yg buat gimik hang sendri yg xperasan..sejak cuti nih makin pelupe sungguh hehehe

AesyaZealous said...

ish2..perempuan2..kdg2 tu, kalau ex boyfie dh ade gf lain, baru sibuk nak tackle balik.. hamboii..manyak chantik muke kaw.haha ter Emo laks.hihi

Days said...

aesya:hehehe memang isu nih senang buat org emo hee

Days said...

aesya: hahaha topic nih memang slalu buat org emo hee

ilya syafeena said...

ni jenis pempuan sial namenye. tp kalau pihak laki pun dok melayan, so tak bleh nak blame sape2. pokok pangkal nya, kena tetapkan hati pada yg satu. :)

Days said...

yaya: yeahh betul tu.kene setia pada yg satu ..sebab aku satu pon susah nak carik dah ade simpan elok2 kat sudut hati hee

faijal said...

oke bangat...ha,ha,

Days said...

faijal: hehehe mekasih hee