Tuesday, June 8, 2010

RESULT OUH RESULT

lepas rase cuak dan nervous merajai hati
lepas rase nak berhijrah ke marikh dengan segera menghantui diri
lepas rase menyesal sebab selalu lebihkan tido dari study.lebihkan kotak merah dari library
lepas rase insaf sebab study hangat hangat tahi.patut study sampai pukul 5.30pagi tapi pukul 3 pagi aku dah masuk alam mimpi
lepas rase macam -macam.termasuk perasaan seorang pesakit parkinson iaitu mengeletar sepanjang nak start laptop, connect internet dan masuk student portal.aku sempat lagi tanam tekad kat hati nurani nih.tanggung sendiri ape je yang dah jadi.kalau salah.salah diri sendiri.sendiri yang biol dulu tak mau belaja bersungguh.dah tau susah pegi main-main lagi.kalau mak ayah marah jangan melawan.muke redha je.begitu la sedikit sebanyak ayat tahan perasaan aku nasihat kat diri sendiri.tazkirah untuk hati .agar tak meroyan lepas tengok keputusan nanti..
lepas masukkan student id dan password.aku tunggu page load.sikit punye lembab.saje nak dera hati la tu.
lepas dah tunggu dalam 10menet.terus nampak result? takde makne.invalid password die tulis besar-besar pakai ink kaler merah terpampang kat skrin.jahanam sungguh.aku dah start gelabah
ari tu aku ade tukar password.tapi..ape eh? aiseyh.dalam cemas dalam gelabah tu la semua nak invalid..haihh laaaa..amek mase 5minit untuk pikirkan balik ape password portal.
gagal.short term memory lost aku sungguh teruk.proses recall tak berjalan lancar.terus call HELL.tu je jalan terakhir.merah muke aku bile pusat ict reveal password aku yang sebenar.dalam hati aku monolog sendiri-sendiri.." buleh tahan jiwang jugak aku nih" hehehehe
lepas dah dapat password.try login portal balik.kali nih lembab dia kalah siput sedut lepas buat C section.tunggu punye tunggu...
akhirnye..............ok result yang buat aku kecut perut dah depan mata.seperti biase.result aku tak la 4flat.tu memang dah leh jangka.kalau aku dapat 4flat memang aku sendiri koma 5hari
terkejut.mane mungkin orang yang selalu ponteng kelas.pegi kotak merah.study tak berape nak hard.harder lagi la tak penah umur pon.memang tak kan dapat la 4flat kan?
okeyh la result aku boleh la . tak failure pon.3pointer lebih kurang je.cukup la nak sejuk kan hati perasaan sendiri.cukup la untuk mengelak kan diri sendiri dari kene bebel sebab asyik la tido dan jarang study.
kesimpulannye.aku puas hati la tengok result sendiri.okeyh lepas nih boleh pegi kotak merah lagi =))




p/s: tibe-tibe semangat nak pegi class.apehal nih????? come on la cuti berbalance berminggu lagi nih ishhhhh

9 comments:

reen_sofee said...

weh!
blanje tetap blanje ehh?
hahaha
nyway tahniah lalink!
hee~

reen_sofee said...

weh!
blanje tetap blanje ehh?
hahaha
nyway tahniah lalink!
hee~

Days said...

reen: yea aku blnjeee hehehe.xcited nampak smpai dua kali post comment heee

c.h.a.e.r.m said...

hahaha..
cuak bukan main..
kotak merah tak blh tinggal..
slalu nyanyi lagu ape? ahhaha

~::Iffat @ Wonderfatts::~ said...

wahh,dah dapat result? ingat wei..anda ada order buku sembang kencang..kami jugak terlibat..tapi kan..lebih mulia kalau anda kirimkan satu ke alamat kami..amcam? wahahah..pegi ke kenduri KLAB tu?

Days said...

chaerm: slalu sgt pegi sem lepas hee..lagu ape? segan r nak ckp.nanti kite g karok same2 la chaerm.ajak tuween.die dh keje.leh payung kite heeee

Days said...

iffat: hehehe xpegi kot.kamu pegi ke? hari ahad kot.sumpah tmpt tu sesak mcm ape nth..

buyat(bebola tomato) said...

dapat 3 something??huuuu kene jadikan idol ni

Days said...

buyat : hehehe..ishk xlayak jadi idol weyh hee