Sunday, March 1, 2009

jam 12.30 pagi

baru balik dari jb pukul 6 tadi
jalan-jalan tak sedar diri
kengkonon macam la diri tu free
walhal next week siap ade test selang sehari
tapi ntah la memang betol-betol tgh lupe diri
esok skali lagi kne pakse diri untuk bangun pagi
harus balik ke HELL tanpa kerelaan hati
ape boleh buat idup memang mcm ni
ape yang kite x suke itu yang kite kne hadapi
yang kite suke kite kne lepaskan pergi
macam tido..saye suke tido tapi xleh tido ikut suke hati
kne aturkan mase supaya diri tak rugi
terus leka ,alpa dan terlupa tentang study
kalo amalkan tidur sepanjang hari..
macam study,saya bukan la jenis study yang sepenuh hati
study sebab nak jadi somebody bile besar nanti
tapi ape akan terjadi kalo buat satu mende xdk langsung ikhlas dalam hati


jangan...jangan cuba racunkan minda ini dengan virus malas
saya xmau buat keje dengan hati dan tubuh badan yang culas
kalau boleh biar akal fikiran ini sentiasa cerdas
xmau buat keje separuh jalan dan terbabas
kali ni nak buat keje sampai hati saya puas
saya xmau lagi tewas..




tewas itu kalah
kalah itu ...?
kalau menang itu indah
kalau menang itu megah
kalah itu apakah?
mengalah itu kah kalah?

jangan berhenti ..jalan terus walau rasa seperti lelah
walau kite kalah ..tapi kite tak harus mengalah..
kalah itu untuk orang yang tak punya cita-cita indah
kalah itu untuk orang yang cepat beralah
beralah dan pasrah
pasrah pada takdir ALLAH
tanpa mahu bangkit dan cuba untuk gapai kemenangan terindah


jatuh itu saket..mahu bangun dari jatuh itu payah
tapi kalau berjaya bangkit dan melangkah
langkah itu langkah yang megah...

No comments: