Tuesday, March 31, 2009

SAMPAH

dulu aku pungut kau walau aku tahu orang ramai menyampah

kau dihina,kau dikutuk,tapi aku xberapa nak ambik kisah

ah..pedulik lah..



kau sampah,dieorang pon sampah juge

kalau kau hina.. mereka pon same

jadi sebab aku pikir semua orang same

aku kutip kau dari buangan sampai lah kau diterime





kalau rumah buruk itu dicat hingga menjadi indah

hakikat nye dia masih lagi rumah buruk yg di pandang rendah

macam tu jugak kau la si sampah

aku kutip kau untuk kau berubah

bukan untuk kau jadi makin buruk bikin aku menyampah



tapi xpe aku xkisah

kalau aku amik kisah aku dh setaraf kau la pulak si sampah

aku nak tengok kalau hujan dtg bawak sekali air bah

mahu tengok si sampah itu bersepah

bersepah mengikut arus air bah





kalau nak tanye aku nyesal ke x kutip sampah

rasenye tak lah aku tak kisah

biar la si sampah bahagia sebelum bah





sebab bila bah datang

sampah akan hilang

jadi sementara ade peluang

bagi sampah rase menang



macam lagak si kaduk naik jungjung

biar sampah rasa diri disanjung..

walau sebenarnye dunia hampir sampai ke penghujung

kerana akhirat tingal untuk sampah dihitung





hidup ini karma

hidup ini xlama

jadi kenapa perlu ade drama dan trauma?











p/s: kalau sampah itu menyakitkan mata..perlu dibakar atau dibiarkan sahaja????











9 comments:

syakinah said...

weh sewius ilike it..sumpah aku suka puisi sampah..hehehehe

Dashing Days said...

ahaksz...arigato na..!

syakinah said...

n aku jugak tahu siapakah gerangan en. sampah hahahahaha adekah en.? mahupun cik? nvmd ur secret save in my pocket,,

Dashing Days said...

told u later..i guest u noe it oledy..(^_^)

kureenanana said...

saye rse saye tau gerangan sampah ni sape.
ehe

syakinah saffarudin said...

hep! kureen..hehehe if u know or u dont know gune je method silent way...(ingatkah lagi anda akan method itu?)

Dashing Days said...

love to make all of u wondering..hehehe

aunah: ko tmpat semua rahise aku terhimpun jadi sooner or later kamu akan tahu ..atau instinct sisterhood kite buat kamu dah taw dulu nih ?


tuween: kau dah tau ke? tapi aku xpernah pon gtaw sape2 hhehehe..jgn teka nanti ko tertekan..pikir finale lg afdal kawan..

syakinah saffarudin said...

satu rahsia sehinggit k?

Dashing Days said...

ko sejak bile amek title mate duitan aku nih ...?